İYİ BİR HAVA YAKALADIK

Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal lige verilen Milli takım arasında Antalya’da çalışmalarını sürdüren Rizespor kampını ziyaret etti. Antalya kampında TAKA Gazetesi’nin sorularını yanıtlayan Kartal önemli mesajlar verdi. Ligde önlerinde 3 kritik maç daha bulunduğuna dikkat çeken Başkan Kartal; “Hoca değişikliği konusunda bazen iyi bazen de kötü sonuçlar veriyor. Bülent Uygun ile ligde 2’de 2 yaptık. Özellikle son oynadığımız G.Saray maçından alınan skor bize moral olarak çok iyi geldi ve inşallah böyle devam edeceğiz. Önümüzde 3 kritik maç daha var, onları da alırsak çok daha iyi olacağız. Antalya kampına gelerek çocuklara moral motivasyon oldu. Tabi hocamızla da özel sohbetler yaptık. Bütün oyuncularımın yüzü gülüyor, hepsi mutlular bu durum beni daha çok mutlu ediyor” ifadesini kullandı.

VEDAT RİZE’Yİ SEVİYOR

Rizespor’dan Fenerbahçe’ye oradan İtalyan takımı Lazio'ya transfer olan eski oyuncuları Vedat Muriqi hakkında çarpıcı cümleler kullanan Başkan Kartal; “Vedat çok iyi bir oyuncu, bana kalırsa ben alırım, neticede hocalar karar veriyor. Vedat, Rize’de ki havayı bana göre ne Fenerbahçe’de yakaladı ne de Lazio’da yakaladı. Eğer yeni sezon öncesi İtalyan Kulübü başka bir takıma kiralama kararı alırsa biz talibiz. Tabi kiralama maliyeti önemli. Vedat Muriqi Rizespor’u seviyor, bizim taraftar da Vedat’ı çok seviyor” diye konuştu

BİRLİK İÇİNDE OLUNMALI

Bu sezon Süper Lig’de 4 takımın bir alt lige düşecek olması ve sezon sonunda kimler küme düşme potası içinde olur sorusuna Rizespor Başkanı Hasan Kartal önemli bir detaya dikkat çekerek; “Kulüplerin ekonomik yapısı elbette önemli ama esas bana göre kulüplerin bir arada birlik beraberlik içinde olması, bakın birkaç kulüpte Başkanlar da değişti, yönetimler de değişti. Bunun yanında ekonomik sıkıntı olmayan takımlar çok zor düşer. Bakın bizi görüyorsunuz zor günler yaşadık ama yönetimin birlik, beraberlik içinde ekonomik yapımızın sağlamlığı bizi çok şükür bugünlere getirdi.

BAŞAKŞEHİR BU DURUMDA OLMAMALIYDI

Son şampiyon Başakşehir’in bu duruma düşmesine ben bir anlam veremiyorum. Kadrosu iyi, ekonomik durumu da iyi. Yani yönetim tarzında da bir etkisi olduğunu düşünmüyorum. Orada Göksel Gümüşdağ başkan var. Acaba Göksel Başkan yeterince ilgilenmiyor mu? Bilmiyorum, her şey var, bu durumda olmaları bence yadırganacak bir durum, Başakşehir çok yukarıda olmalı, bir uğursuzluk var gibi” ifadelerini kullandı.

RÖPORTAJ: ALİHAN TELATAR

Editör: TE Bilisim