CAS VE UEFA KARARINI VERDİ

Türk futbolunda 2010-11 sezonunda ortaya çıkan şike süreci sıcaklığını koruyor. Söz konusu dönemde sportif yargılamaların tamamında UEFA’da CAS’ta İsviçre Federal Mahkemesi’nde, FIFA’da karar açık ve netti. Fenerbahçe Avrupa’dan men edilmişti. Özellikle CAS’ın Fenerbahçe ile ilgili kararında, “Türk Yargıtay'ı nasıl karar verirse versin, sportif yargılamanın sonucu değişmez” ifadeleri yer alıyor. Şimdi İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen şike davası dün karara bağlandı.

CEZA YARGISI SPORTİF YARGININ KARARINI BAĞLAMAZ

FETÖ’cü polislere çok ağır cezalar verildi. Bu karar sonrası Fenerbahçe camiasının ‘Şikeden aklandık, haklıyız kazandık’ mesajlarıyla algı yapması ise gülünç bulundu. Bu işi FETÖ’cü polislerin ortaya çıkarması Fenerbahçe’nin şike yaptığı gerçeğini değiştirmez. Onlarca tape ortada, para poşetlerinin nasıl ortada dolaştığı belli. Fenerbahçe eski Başkanı Aziz Yıldırım, mahkemedeki ifadelerinde ses kayıtlarının kendisine ait olduğunu inkar etmemişti.

ALİ KOÇ NE DEMİŞTİ

Sarı-Lacivertli yöneticiler, FETÖ’cü savcı ve polislerle Fenerbahçe tesislerinde maç bile oynamıştı. Dönemin Asbaşkanı, şimdiki Fenerbahçe Başkanı Ali Koç bile Aziz Yıldırım’a rakip olduğu başkanlık seçimi öncesi bir röportajında, “FÖTÜ’cüleri kulübe ben mi üye yaptım, onlarla ben mi maç oynadım” ifadelerini kullanmıştı. Bu arada UEFA, şike yapan kulüplerle ilgili bir liste yayınlamıştı. Bu listede Türkiye’den Fenerbahçe, Beşiktaş, Sivasspor ve Eskişehirspor Kulüpleri de yer alıyordu.

Editör: TE Bilisim