BAŞARIYA GİDEN YOL

Yunus Emre Sel: Kim ne derse desin zor maçtı. Zor bir rakibe karşı, zor bir maç. Ligdeki çoğu takımın kaderini tek başına değiştirebilecek Abdülkadir Ömür ve Nwakaeme gibi iki oyuncu da yoktu üstelik. Hatayspor oyunu belli bir disiplin içinde oynamaya çalışan, rakibe pres tuzakları kuran, kazandığı topları ön alandaki etkili oyuncularıyla değerlendirmesini bilen bir rakipti.

Böyle bir takım karşısında Trabzonspor, 20 dakika ısınma turlarını oynandıktan sonra oyunu başka bir seviyeye çekti. İlk pozisyonunu sağ tarafta oynayan Bakasetas'ın göbeğe doğru hamle yaptıktan sonra sol kanattan içeriye deplase olan Hamsik'e attığı topla bulan Fırtına, bu denemeden sonra hızını ve hücum çeşitliliğini iyiden iyiye artırdı. Ve iki forvet Cornelius- Djaniny işbirliği ile ilk gol hemen bu baskı sonucunda geldi..

Trabzonspor'un ikinci golü ise organizasyon açısından lig tarihinde atılmış en güzel gollerin arasına girebilir. Üstelik bu muazzam organizasyon, her mükemmel gerçek gibi bazı kopma anlarını da aşarak gerçekleştirildi..

Mesela son anda topun kendisine gelmesini uman Djaniny, ellerini havaya kaldırırken Denswil topu Cornelius'un önüne kırmızı halıda yuvarlamıştı bile. Cornelius'a da bu 'Oscarlık sekansı' tamamlamak düştü sadece..

İkinci yarı Hatayspor, bir silkelenme denemesiyle başladı ama bu sezonun süper kahramanı Uğurcan'dan iki kritik kurtarış geldi. Oynadığınız oyun -belirli aralıklarla bile- ne kadar üst düzey olursa olsun Uğurcan gibi çok üst düzey karakterlere ihtiyaç duyuyorsunuz..

İkinci yarı Trabzonspor, bana göre ligin geri kalanı için zaman zaman ihtiyaç duyacağı bir oyun anlayışıyla oyunu daha geride kabul etti. Süper Lig kendine has özellikleri olan bir lig. Fizik gücünün, mücadelenin ön planda olduğu, bu ligde zaman zaman istediğiniz oyunu sahaya yansıtamadığı anlar olacaktır her takımın. Şampiyonluk hedefleyen takımlar da dahil. Başarıya giden yol, oyunun farklı ihtiyaçlarına aynı olgunlukla cevap verebilmekten geçiyor. Trabzonspor bu cevaplardan birini verdi, hem de en estetik şekilde….

İSKENDER GÜNEN (SABAH) Abdullah Avcı'nın oyun stratejisi son derece doğruydu. Orta alanda Berat ve Dorukhan gibi mücadele gücü yüksek, rakibi rahatsız eden, agresif iki isim ve de Hamsik gibi oyun aklı... Görünen o ki Avcı, geçen sezondan bugüne kadar sistemini takıma oturtmuş. Giren her futbolcu bu oyun anlayışı ile sahada takıma elinden gelen katkıyı yapmaya çalışmakta. Bu da başarıyı getiren en büyük etken. Dün bu gerçeği bir kez daha gördük.

CEMAL ERSEN (MİLLİYET) Geçen hafta yenilgisizlik unvanını yitirdikten sonra merak edilen, Trabzonspor’un neler yapacağı idi. Abdullah Avcı’yı tebrik ederim. Bu tarz dönüşlerde istediğini almak için, motivasyon ve öz güven gibi faktörler ön plana çıkar. Futbolcunun kafasında “ya puan kaybedersem?” gibi bir soru işareti oluşursa, toparlamak zor olur. Travmayı kısa sürede atlatmış görünen Trabzonspor, kaldığı yerden devam edebiliyor ise, bu noktada teknik direktör faktörü çok önemlidir.

REHA KAPSAL (FOTOMAÇ) Trabzonspor gibi hücum geçişlerini çok iyi yapan bir takıma karşı hem pas yolunu hem de koşu yolunu kapatmanız gerekir. Trabzonspor'a bu alanları verirsen cezasını kesebilecek oyuncular var. Zaten ilk yarıda da maçı 2-0'a getirdiler. İlk devre özellikle sezonun en güçlü oyunu oynandı Trabzonspor adına. Hem çok rahat pozisyon buldular hem de oyunu domine ettiler. Rakip Hatayspor'u kaleye getirmediler. Tüm oyunun kontrolünü de ellerinde tuttular.

ERMAN ÖZGÜR (FANATİK) Trabzonspor, Hatay’ın topu bırakarak yaptığı 5’li savunmayı çözebilmek adına son derece sabırlı oynadı ilk yarıda. Set hücumunda topun hızını iyi ayarladılar. Çözümü de santrforu doğru zamanlarda kullandıklarında buldular. Cornelius ve Djaniny’nin gollerinde birbirinden şık organizasyonlar, final pasları ve son vuruşlar vardı. Bakasetas ve Hamşik ile yakalanan pozisyonlar gol olsa maç ilk yarıdan da bitebilirdi. Bu kaliteli oyunun savunma kısmı da neredeyse kusursuz olunca Uğurcan da ilk yarıda adını duymadığımız isim oldu.

ÖMER FARUK ÜNAL (TÜRKİYE) Hatay müsabakası; bir kırılma maçıydı! Antalya deplasmanından sonraki puan kaybı; havayı, kimyayı bozardı! Her ne kadar aşağıdakilerin niyeti olmasa da... Ömür yoktu, Nwakaeme yoktu! Dünkü oyun ikisini de aratmadı! Trabzonspor son haftalarda hiç bu kadar iyi başlamamıştı. Maçı ilk yarıda kopardı. Tek pasla çok çabuk rakip kaleye inen bir Trabzonspor vardı! Dorukhan yeni yerine de enerji katınca; Berat çok etkili ataklar başlattı. İlk yarı, Uğurcan’a hiç iş düşmedi!

.Taka gazetesi spor yazarları Trabzonspor Hatay maçını değerlendirdi

Editör: TE Bilisim