HAYAL KIRIKLIĞI

Trabzonspor’da büyük bir hayal kırıklığı yaşanıyor. Son oynadığı 5 maçtan da beraberlikle ayrılarak 10 puan kaybeden Bordo-Mavili ekip, birçok kez zirve yarışına ortak olma fırsatı yakalamasına rağmen bu fırsatı bir türlü kullanamadı. Önceki akşam deplasmanda Galatasaray ile oynanan müsabakada baştan sona kadar üstün bir oyun ortaya koyup öne de geçmesine rağmen bir anlık hata ile uzatma dakikalarında kalesinde gördüğü golle galibiyetten olan Trabzonspor, kaçan puanlara yanıyor. Özellikle son Hatayspor ve Galatasaray maçlarında kaçan galibiyetlerde, son dakikalarda yaptığı hamlelerden ötürü teknik direktör Abdullah Avcı eleştirildi. 

“HER ŞEY İYİ GİDERKEN…”

Bordo-Mavililerin efsane ismi Necmi Perekli, Fotomaç’taki yazısında Galatasaray karşısında kaçan galibiyetle ilgili şu tespitlerde bulundu; “Abdullah hocayı naçizane ikaz etmiştik, son anlarda bu denli fazla adam değişmenin futbol literatüründe fayda olduğu nerede görülmüştür. Bu maçta da baktık ki aynı hatayı yaptı. Nitekim son saniyede yenilen gol, bana göre Trabzonspor'a çok şeylere mal olmuştur. Abdullah hoca araban has has giderken gereksiz vitesle oynamak var mı ki, soğuk oyuncuları bu denli hareketli bir anda oyuna sokup seyirci haline geldin. Netice olarak, ‘Has-has’ giden Trabzonspor'un burada yine bir puanla dönmesi yazık oldu.”

“YA ZİHİN YA FİZİK YETERSİZ KALIYOR”

Milliyet yazarı Cemal Ersen de şu tespitleri yaptı; “Trabzonspor’un artık teşhis konması ve mutlak tedavisi gereken bir hastalığı var. Skoru koruyamıyor, son bölümlerde panik yapıyor, rakibin oyununu kabul etmek zorunda kalıyor ve acı çekiyor. Geçen hafta Hatayspor dün (önceki) akşam da Galatasaray karşısında uzatma dakikalarında tek puana razı olmak, kader olmamalı. Ya zihin, ya fizik olarak yetersiz kalıyor bu takım. Trabzonspor her koşulda dirençli ve doksan dakika aynı motivasyonla oynamalı. Kabul, yoğun maç trafiğinde kolay değil bunu sağlamak. Ama ne çok can yaktı son dakika golleri? Yazık değil mi onca emeğe?”

Editör: TE Bilisim