İKİ ADAYLI KONGRE

Açılış konuşması ile başlayan genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Denetleme raporunda TÜFAD Trabzon Şubesi’nin bir önceki dönemi ibra edildi. Olağan Genel Kurulda iki liste yarıştı. Mevcut başkan Metin Bak’ın yanı sıra Hüseyin Beldüz başkanlığa aday oldu.

KAZANAN BİRLİK BERABERLİK OLACAK

Seçimden önce konuşma kürsüsüne ilk gelen isim Trabzon Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ayhan Pala oldu. Pala, “Sizleri Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu adına başarı ve sevgi dileklerimi iletiyorum. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Hiç kuşku yokki Türkiye’de futbol denilince bunun kalbi Trabzon’dur. Kalbi de hayata geçirenler de siz antrenörlerimizsiniz. Bugün burada yine Türkiye’de hizmet verecek nice gençleri yetiştirecek antrenörlerimizin eliyle demokrasinin vazgeçilmezi olan seçim unsurunu gerçekleştireceğiz. İnanıyorum her iki başkanımızın da amacı ortak hizmet etmek. Seçimin sonunda birlik beraberliğin kazanacağına inanıyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” şeklinde konuştu.

KAZANAN TRABZON FUTBOLU OLACAKTIR

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ayhan Pala’dan sonra kürsüye gelen isim ise ASKF Trabzon Başkanı Cahit Erdem oldu. Erdem konuşmasında, “Amatör Spor Kulüpleri adına sizlere bu genel kurula katılmanızdan dolayı teşekkür ediyor, saygı ve sevgilerimi iletiyorum. Antrenörler, kulüp yöneticileri ve sporcular etle tırnak gibiyiz. Biz diliyoruz ki bu birlik ve baraberlik Trabzon futbolunun geleceğine de yön versin. Şu an ligler tatil edilmiş durumda. Sadece BAL Ligi’nde mücadele eden iki kulübümüz var. Sebat Gençlik ve Tonya Doğanspor mücadele ediyor. Bu iki kulübümüze gruplarında başarılar diliyorum. İnşallah 3.Lig yolunda her müsabaka final havasında geçsin ve ilimizden bir takımımız daha 3.Lige çıksın. Her iki adaya da başarılar diliyorum Kazanan Trabzon futbolu olacaktır” ifadelerine yer verdi.

TÜFAD YAPISINI YAKINDAN BİLİYORUM

Genel Kurulda seçim öncesi konuşma yapan başkan adayı Hüseyin Beldüz şu ifadelere yer verdi: “Sözlerime başlamadan önce camiamızdan ahirete intikal eden değerli antrenörlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Değerli üyelerimiz, şahsım Hüseyin Beldüz, 1972 yılında dünyaya geldim. Bilinenin aksine uzun yıllar futbol oynadıktan sonra 1996’dan bu yana 25 yıldır futbol antrenörlüğü yapmaktayım. 35 yıldır her an futbol camiasının içinde yer almaktayım. Trabzon TÜFAD Şubesi adaylığımda sizlerden aldığım destek ve 35 yıllık futbol tecrübem hedeflediğimiz projeleri gerçekleştirmek amacıyla ekip arkadaşlarımızla yola çıktık. Daha önce TÜFAD Yönetim Kurullarında görev almam ve TÜFAD yapısını yakından bilmem münasebetiyle karşınızdayım.

20 PROJE

Antrenör mesleğinin vizyon ve misyon gerçeklerine bağlı kalarak önemli niteliğine doğru mücadele edeceğiz. Bu minvalde yerel, ulusal  ve uluslararası bazda ilk etapta 20 projemizi hayata geçireceğiz. Göreve talip olurken tek düşüncemiz antrenörlerimizi en iyiye nasıl taşırızın mücadelesini vermektir. İlk ve en önemli mücadelemizi antrenörlüğü bir meslek haline taşımak için vereceğiz. Bunun mücadelesini söylemde bırakmadan eyleme geçireceğimizin sözünü verirler siz değerli antrenörlerimizin gelişim ve değişim süreçlerini sürekli eğitim programlarımızla destekleyeceğiz. Oluşturacağımız antrenör eğitim departmanımızla çocuk futbol antrenörlüğü programı ile pedagojik eğitimler, öfke kontrolü, çocuk gelişim projesi vb. projeler ile çocuklarımızı antrenörlerimiz ile daha donanımlı bir şekilde buluşturacağız.

KURUMSAL BİR KİMLİK KAZANDIRACAĞIZ

Son yıllarda değeri daha da artan kaleci antrenörlük programızla öncelikle bölgemize olmak üzere ülkemize katkı sağlayacağız. Gelişim seminerleri düzenleyeceğiz. Birçok eğitim seminerleri ve eğitimi dernek yapımızın tam ortasına konumlandıracağız. Antrenörlerimize kurumsal bir kimlik kazandıracağız. Teknolojik altyapı oluşturacağız. Fair-play etkinlikleriyle saygı ve sevgi çerçevesinde bilgi paylaşımına önem vereceğiz. Antrenörlük Gözlem Departmanı ile başarıları antrenörlerimizi onore ederken, eksik gördüğümüz noktalarda eğitim seminerleri düzenleyeceğiz. Bu doğrultuda ilçe temsilciliklerimizin desteği ile tüm müsabakalarımızı izleyerek antrenörlerimizi takip edeceğiz. Antrenörlük belgesine yeni almış genç antrenörlerimize, liglerde görev yapmış antrenörlerimizin yanında staj yapma imkanı vererek saha içi gelişim noktasında yardımcı olacağız. Çözüm ortağı olacağız. Hukuku destek sağlayacağız.

KURS AÇMA İMKANINI SAĞLAYACAĞIZ

Antrenörlerimizin sorunlarını yerinde dinleyeceğiz. Her ay yönetim kurulu toplantılarını farklı bir ilçede yapacağız. Gerçekçi hedefler ortaya koyarak hazırlıklarımızı yaptık. Halk Eğitim Merkezleri’nde antrenörlerimize futbol kursu açma imkanını sağlayarak gelir elde etmelerini ve antrenörlük sürecinin içerisinde kalmalarını sağlayacağız. Gümüşhane ilimizde Antrenör Eğitim Merkezi ve Lokali açacağız. Varlığımız sebebi kıymetli antrenörlerimizdir. Gençler bizim yol arkadaşımız, büyüklerimiz yolumuzu aydınlatan ışığımız olacaktır.

HORONU BİRLİKTE OYNUYORUZ

Başkan adayı Hüseyin Beldüz’den sonra konuşma kürsüsüne mevcut başkan ve başkan adayı Metin Bak geçti. Metin Bak, başkan seçilmesi halinde gerçekleştireceği projeleri Divan Kuruluna ve üyelere anlattı. Bak şöyle konuştu:Öncelikle olarak Hüseyin kardeşimizin düşünceleri ve TÜFAD için yapacak olduğu şeylerden dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Çünkü biz biriz ve aynı kazanın içinde horonu birlikte oynuyoruz. Birbirimizden bir farkımız yok. Sözlerime devam ederken Trabzon futboluna emekleri geçmiş ve ahirete intikal etmiş Hayri Tekelioğlu’na, Reşit Sivrikaya’ya ve duayenimiz Özkan Sümer hocamıza Allah’tan rahmet diliyorum. Camia olarak sevgiyi, saygıyı ve birlik olmayı başarının sırrı olarak görüyoruz. Bugün gekldiğimiz noktada sporda büyük zaferler kazanacağımız ortadadır. Birlik olduğumuz sürece kazanamayacağımız hiçbir şey yoktur.

HİÇ BORCU OLMAYAN BİR TÜFAD

Değerli üyelerimiz, geçmiş dönemlerde yerel ve uluslararası sayısız eğitimler düzenledik. Üyelerimizi ödüllendirerek motive ettik. Etkinliklere vermiş oldukları desteklerden dolayı üyelerimize, kurum ve kuruluşlara, iş adamlarına ve Trabzonspor’umuza teşekkür ederiz. Akyazı Stadı bünyesinde üyelerimize yakışır yapmış olduğumuz lokalimize rağmen hiç borcu olmayan bir TÜFAD var. Önümüzdeki dönemlerde de aynı gayretleri gösterip sizlerinde destekleriyle üyelerimize daha iyi hizmetler vermenin yanında Trabzon futbolunu daha iyi temsil etmek anlamında mücadele vereceğiz. Hayri hoca döneminde başlatılan 3 yıllık çalışma tempomuzdan yaşadığımız acılar ve pandemi sürecinden sonra yeniden toparlanarak sizlerden aldığımız güç ve güven ile birçok proje hazırlayarak karşınıza çıktık.

TÜFAD KART HAZIR

Öncelikle hedefimiz Antrenörlük Meslek Yasası’nın ve bu uğurda yaptığımız mücadeleler bizim için alan antrenörlerimiz için çok önemli bir olay bunu başarmak için çok çalışacağız. Hüseyin kardeşiminde dediği gibi inşallah hep beraber bunun üstesinden geleceğiz. TÜFAD Kart projemizle üyelerimizin eğitim, alışveriş, akaryakıt, sağlık, market giyim, kafe, restorant ve spor mağazaları gibi birçok hizmet biriminden indirimli olarak faydalanmalarını sağlayacağız. Bunun içinde girişimlerimiz son noktaya geldi.  Gelenek haline getirdiğimiz ödül gecesi etkinliklerimizi de daha da genişleterek kendi branşlarında başarılı olan ve gelecek vaad eden antrenörlerimizin de desteklenmesine camia olarak hep beraber el vereceğiz.

TRABZON TÜFAD MEDYA BİRİMİ

Akyazı’da bırakmış olduğumuz kalıcı eserin eksiklerini tamamlayıp resmi açılışını gerçekleştirerek üyelerimizin özel günlerinde kullanımına izin vereceğiz. Orası sadece antrenörlerimiz değil ailelerimizin de uğradığı ve zaman geçirdiği bir yer olacak. Yükseköğrenim gören üyelerimizin de yükseköğrenim gören çocukları için burs desteğimiz devam edecek. Sosyal medyayı kullanarak günlük ortalama 80 bin iletişim kurduğumuz Trabzon TÜFAD Medya Birimi bünyesinde topladık. Önümüzdeki süreçte eğitimlerimiz, üyelerimizin tanıtımları ve çalışmalarımızdan görüntüler, röportajlar ve daha birçok futbol etkinliğimiz bu platform üzerinden yürütülecektir. İçimizden bir antrenörümüzün bütün verilerini bu sayede göreceğiz. Bütün bu verilerle antrenörlerimiz tanınmış olacak.

HALI SAHA VE SPOR TESİSİSİNİN YAPIMINI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Büyükşehir Belediyemizle görüşmüş olduğumuz sahil bandında antrenörlerimizin ve kulüplerimizin kullanmına tahsis edilecek halı saha ve spor tesisisin yapımını gerçekleştireceğiz. Üyelerimizin moral motivasyonunu güçlendirmek adına tarihi ve turistlik mekanlara kültür turları düzenleyeceğiz. Bireysel ve grup eğitimleri vereceğiz. Çalışan antrenörlerimize malzeme ve ekipman desteğimiz sürecektir. Tüm üyelerimize kurslar açabilmeleri için imkanlar sunacağız. Her yıl olduğu gibi üyelerimize önemli bir indirim yüzdesiyle Trabzonspor kombinesi temin edeceğiz. Önümüzdeki dönem ben ve arkadaşlarım aynı şevk ve heyecanla bu ulvi göreve talip olduk ve camiamıza hizmet etmek için tekrar bize güven vermenizi istiyoruz. Genel kurulumuza katılan herkese teşekkür eder sağlıklı ve mutlu günler dileyerek en kalbi duygularımla sizleri selamlıyorum.

YENİDEN BAŞKAN

İki başkan adayının projelerini üyelere ve divan kuruluna aktarmasından sonra  iki liste ile seçime giren Metin Bak ve Hüseyin Beldüz için oylama işlemine geçildi. 753 üyenin oy kullandığı seçimde 750 geçerli oyun 463’ünü alan Metin Bak yeniden başkan oldu.

SALİH BIYIK

Editör: TE Bilisim