BİLİM KURULU BEKLENİYOR

Geçtiğimiz günlerde yapılan toplantıda liglerin 12 Haziran’da başlatılması ve 26 Temmuz’da bitirilmesi yönünde ön karar alınmıştı. Ancak beklendiği gibi liglerin 12 Haziran’da başlayamaması halinde bir sonraki planın 15 Temmuz olduğu öğrenildi. Liglerin Temmuz’da başlaması halinde Ağustos sonunda bitirilmesi planlanıyor. Bu konuda Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun vereceği tavsiye kararı bekleniyor.

UYULMASI GEREKEN KURALLAR

Futbolcuların uzun süredir yeşil sahadan uzak kalmasının yanı sıra evlerinde yapılan antrenmanın şu aşamada yeterli olmadığına vurgu yapılırken TFF’nin kulüplere yurt dışındaki oyuncuları geri çağırmaları ve yavaş yavaş antrenmanlara başlamaları konusunda talimat gönderdiği öğrenildi. Ayrıca TFF’nin sağlık kurulunun kulüplere uyulması gereken kurallarla ilgili bir liste hazırladığını bu listenin de bir iki gün içinde kulüplere iletileceği belirtildi.

BORÇLAR YAPILANDIRILACAK

Kalan 8 hafta yine eski sisteme göre Cuma-Cumartesi, Pazar-Pazartesi günleri oynanacak. Türkiye Kupası’nda iki yarı final, bir de final maçı oynanacak. Bu müsabakalar da hafta içinde oynatılacak. Oyuncu borcunun yanı sıra elektrik, su, stat kirası gibi borcu bulunan kulüplerin borçlarının yapılandırılması gündemde. Bu konu Spor Bakanlığı vasıtası ile Maliye Bakanlığı’na iletildi. Kulüpler şimdi Maliye Bakanlığı’ndan gelecek olan habere kilitlendi.
 
Editör: TE Bilisim