NECMİ PEREKLİ (FOTOMAÇ):

Maçın muhtemel bir vaktinde yakalanan sayıya "Allah bereket versin" denildi. Ancak hocanın Trabzonspor orta sahası ve ileri üçlüsünün aksayan bölümleri üzerinde mutlaka iyileştirici çalışmalar yapması ileride bir miktar daha pozisyon zenginliği ve gol yollarını bulma şansını arttırması iyi olur kanaatindeyim. Bu da Trabzonspor'un ve kendisinin başarı şansını artırır. Her ne kadar önceki yazılarımızda da belirttiğimiz üzere oyun kapasitesi konusundaki eleştirilerimiz halen de geçerli ise netice itibarı ile çantaya atılan üç puana yine "Eyvallah" demek istiyorum.

İSKENDER GÜNEN (SABAH):

İkinci 45 dakikada, Trabzonspor, ilk yarıya göre rakip ceza sahası içinde daha fazla görüldü ve pozisyonlar yakaladı. Ama önde oynayan 3 oyuncu da paylaşma duygusundan yoksun oldukları için bir türlü ikinci golü bulamadılar. Eğer bir takımda Berat ile Bakasetas dışında orta alan ve hücumda tek top oynama düşüncesi yoksa dünkü maçtaki gibi sorunlar ortaya çıkar. Trabzonspor'un oyun aklı olan Bakasetas her maçta olduğu gibi yine devreye girdi ve 3 puanı getiren isim oldu. Alınan galibiyet öz güveni yeniden kazanma açısından önemli.

CEMAL ERSEN (MİLLİYET):

Tablonun değişmesi için Trabzonspor’un topsuz alandaki becerisi yüksek oyuncuları, Nwakaeme ve Ekuban’ın devreye girmesi gerekiyordu. Bakasetas’ın ise fırsatçılığını kullanması için pozisyonları takip etmesi, sonuca etki edebilirdi. Ne kadar isabetli bir transfer olduğunu gördük. Adamın işi bu; adeta golü kokluyor, nerede bitmesi gerektiğini biliyor. Takımını öne geçiren vuruşta tam olması gereken noktada buluştu topla.

REHA KAPSAL (FOTOMAÇ):

3 gün önce kaybedilen F.Bahçe maçından sonra Avcı'nın takımı toparlaması önemliydi. Mücadele eden, direkt hücumlar yapan, pozisyon bulan görüntüsüyle yarışın gerisinde olsalar bile ligin sonuna kadar kısıtlı kadro ve derinliğiyle en üst seviyede bitirmeye çalışacaktır. Golü atan Bakasetas, oyun içi hareketliliği çok fazla olmasa da yerleşik savunmaya hücum eden takım olmadığından pozisyona giremedi. İkinci golde set hücumuna uygun hücumla Bakasetas farkını ortaya çıkarttı. Trabzon'un 3 puan almasını sağladı.

ERMAN ÖZGÜR (FANATİK):

İkinci yarı ile beraber iki takım da kontrollü oyunu tercih edince yerleşmiş savunmalara hücum etmek zorunda kaldılar. İş böyle olunca Trabzonspor pozisyona girme konusunda ağır bastı. Ekuban, Nwakaeme ile gol geliyorum dedi. Bakasetas, Kasımpaşa savunmasının çizgiden çıkardığı pozisyonu bitirerek galibiyeti ilan eden etti. Trabzonspor bu galibiyetle yeni bir seri için ilk adımı atmış oldu.

ORHAN ULUCA (HÜRRİYET):

Abdullah Avcı maçın bir saatlik bölümü geride kaldığında sağ beke Abdulkadir Parmak’ı kaydırıp merkezde Berat’ın önüne Yunus’u yerleştirdi. Çift on numaralı beş hücumculu bir takım oluşturdu. Bu değişiklik sonrası Trabzonspor gole kadar çok etkili bir 20 dakika oynadı. Bu oyunda Yunus başrolde olmasa da takıma verilen mesaj yerini bulmuş gibiydi. Sonuçta Trabzonspor özellikle ikinci yarı ürettiği pozisyonlarla hak ettiği üç puanı Çilingir Bakasetas ile almayı başardı.

Editör: TE Bilisim