Trabzonspor'un yeni golcüsü Benik Afobe, birçok isimden övgü alan isim. Afobe'yi övenler arasında Robin van Persie de bulunuyor.

Stoke City’ye transfer olduğunda Benik Afobe için hazırlanan scout raporunu Stoke On Trent muhabiri Peter Smith açıklamıştı... Stoke City’nin scoutları 1.83’lük DR Kongolu oyuncu için, ''Ceza sahası içinde varlığını hissettiriyor. Takım arkadaşlarını oyuna sokabilecek bir güç merkezi'' raporunu yayımlamıştı.

Adobe için Bournemouth'daki eski hocası Eddie Howe, ''O güçlü. Sadece ona bak ve avuç içinde alınamayacağını bilirsin. İyi bir tekniği var'' dedi.

Arsenal’dan eski takım arkadaşı Robin van Persie de Afobe’yi ''Büyük, güçlü, düzgün bir İngiliz santrfor'' olarak nitelendirdi.

Eski hocalarından Espirito Santo da, ''Takım içindeki katkısıyla ilgili, bizim oyun şeklimize mümkün olan en kısa sürede uyum sağlamak ve yeteneğini, hızını, gücünü, kalitesini ve hedeflerini, tüm bunları getirmek için beklediğimiz şey'' demişti.

Afobe 1 yıllık kiralanacak

Trabzonspor’un Benik Afobe’nin bonservisini almayacağı, bir sezon için kiralayacağı iddia edildi... sezon sonunda sözleşmesi bitecek Afobe’nin, Trabzonspor’a imza attıktan sonra Stoke Çity ile sözleşmesini 1 yıl uzatacağı belirtildi. Stoke’un hocası O’Neill’ın Afobe’yi bırakmak istemediği ancak takımın en fazla kazanan oyuncusu olduğu için kiralamayı engelleyemediği iddia edildi.
Editör: TE Bilisim