SİHİRBAZ SAHNEDE

Trabzonspor, Süper Lig’in 15.hafta maçında sahasında Adana Demirspor’u konuk etti. Şampiyonluk yarışında kayıpsız olarak yoluna devam etme adına mutlak galibiyet parolası ile sahaya çıkan Bordo-Mavili ekip, ilk dakikalarda istediklerini yapamadı. Rakip takımın baskısı sonrası kalesinde tehlike yaşayan Fırtına’da 16.dakikada Cornelius sakatlanıp kenara gelmek zorunda kaldı. Erken hamle sonrası planları değişen Trabzonspor, daha farklı bir görüntüye büründü. Oyun kontrolünü eline alan Fırtına, 26.dakikada Nwakaeme’nin golü ile 1-0 öne geçti. Trabzonspor kalesi ilk yarının son saniyelerinde Svensson ve Balotelli ile çok net iki pozisyon atlattı. Bordo-Mavili ekip soyunma odasına 1-0 önde gitti.

HAMŞİK AFFETMEDİ

Karşılaşmanın ikinci yarısına Trabzonspor daha etkili başladı. Uzun toplarla rakip kalede tehlikeli olmaya çalışan Trabzonspor, aradığı ikinci golü de bu şekilde buldu. 54.dakikada Nwakaeme’nin mükemmel pasını Hamşik aynı güzellikte kontrol edip vuruşunu yaparak Muriç’i avladı ve takımın 2-0 öne geçirdi. Skor avantajıyla daha rahat oynamaya başlayan Fırtına, üçüncü gol için de çok net pozisyonlar buldu ancak final vuruşunu yapamadı. Karşılaşmanın son dakikalarında gelişen Adana Demir atağında kaleci Uğurcan Çakır mutlak pozisyonlarda iki net gole izin vermedi. Karşılaşmayı 2-0 kazanan Trabzonspor, şampiyonluk yolunda çok kritik bir virajı daha geçmiş oldu.

STAT: Medical Park

HAKEMLER: Fırat Aydınus***, Aleks Taşçıoğlu***, Erdem Bayık***

TRABZONSPOR: Uğurcan Çakır****, Dorukhan Toköz****, Edgar****, Vitor Hugo****, Denswil****, Siopis**** (Dk.86 Peres**), Berat Özdemir****, Marek Hamşik** Abdülkadir Ömür**** (Dk.86 Yusuf Sarı**), Nwakaeme****, Cornelius (Dk.13 Koita**) (Dk.72 Bakasetas**)

ADANA DEMİRSPOR: Muriç**, Svensson* (Dk.80 Tarık?), Simon Deli**, Samet**, Rassoul*, Stambouli**, Sinan*, Yunus Akgün* (Dk.81 Metehan?), Bjarnason* (Dk.61 Vargas*), Akintola** (Dk.72 Assombalonga*), Balotelli*

GOLLER: Dk.26 Nwakaeme, Dk.54 Marek Hamşik (Trabzonspor)

SARI KART: Balotelli (Adana Demirspor)

Editör: TE Bilisim