Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 9. haftasında Trabzonspor ile Fenerbahçe Doğuş arasında oynanan karşılaşmada istenmeyen görüntüler oluştu. Henüz müsabaka başlamadan taraftarların sahaya konfeti atmasının ardından müsabakanın hakemleri iki anons yaptırınca taraftarlar gerildi. Trabzonspor’un 37-35 üstünlüğüyle devam eden karşılaşmanın 16. dakikasında, iki takım oyuncuları arasında yaşanan gerginlik tribünlere de yansıdı. 

Fenerbahçe hücumunda top Ali Muhammed'deyken sarı-lacivertli oyuncu Vesely'nin perdelemesinde Trabzonsporlu Vasiliauskas yerde kaldı. Vesely, Vasiliauskas'ın başında beklerken Trabzonspor'dan Green takım arkadaşını kaldırmak için o bölgeye geldi. Vesely'nin bu sırada Green'i iterek geri çekildiği görüldü. Geriden gelen Trabzonsporlu Obekpa'nın müdahalesiyle de Vesely yerde kaldı. Yaşanan bu gelişmelerin ardından Bordo-Mavili taraftarların tezahüratları sonrası Özlem Yalman, Ahmet Tatlıcı ve Kerem Baki'den oluşan hakem üçlüsü, soyunma odasına giderek tribünlerin boşaltılmasını istedi.

Hakemlerin kararına tepki gösteren taraftarlar, bir süre salonu boşaltmadı. Yaklaşık 45 dakika sonunda Trabzonspor Basketbol Kulübü Başkanı Abiş Hopikoğlu, mikrofonla taraftara hitap ederek salonu boşaltmalarını istedi. Kendisinin de salondan ayrılacağını belirten Hopikoğlu'nun konuşmasının ardından taraftarlar salonu boşaltmaya başladı. Hopikoğlu da seyirciyle salondan ayrıldı. Karşılaşma yaklaşık 1 saatlik aradan sonra devam etti. Trabzonsporlu oyuncu Obekpa diskalifiye edildi ve oyun dışında kaldı. Bu arada yaşanan tatsız olayların ardından maçtan kopan Trabzonspor müsabakayı 119-90’lık skorla kaybetti.

SALON: Hayri Gür

HAKEMLER: Özlem Yalman?, Ahmet Tatlıcı*, Kerem Baki*

TRABZONSPOR: Green** (12), Eldridge*** (21) Vasiliauskas** (13), Harris** (14), Deniz* (5), Heslip** (15), Burak* (8), Ozan*, Obekpa? (2)

FENERBAHÇE: Melli* (7), Nunnally** (20), Sloukas* (7), Ahmet** (14), Guduric** (11), Thompson** (15), Egehan** (18), Vesely? (18), Sinan* (2), Melih* (5), Dixon* (2)

1.PERİYOT: 25-25

2.PERİYOT: 48-55 (Fenerbahçe)

PERİYOT: 74-87 (Fenerbahçe)

MAÇ SONUCU: 90-119 (Fenerbahçe)
 

Editör: TE Bilisim