NECMİ PEREKLİ (FOTOMAÇ):
Takımın etkisiz kaldığı dakikalarda veya oyunun tehlikeye girdiği anlarda Hüseyin Çimşir hocanın oyuna mutlaka müdahale ederek oyun şeklini rakibin durumuna göre değiştirmesi gerekir. Sörloth'un da altı maç sonra golle buluşmasına rağmen oyun düzeninde hiçbir etkisi olmadı. Bana göre oyun içerisinde ya doğru kullanılamıyor, topla buluşturulamıyor veya rakipleri onu çözdüler. Sıkı markaj uyguluyorlar. Savunmada ise Fırtına gittikçe çöküntü yaşamaya başladı. Son zamanlarda oyuncuların gerek maçta gerekse idmanlarda sakatlanmalarına bir anlam vermek mümkün değil. Bu noktaya dikkat çekmek isterim. Zira şu sıralarda oynanan tüm maçların final havasında olduğunu unutmamak gerekir.
 
İSKENDER GÜNEN (SABAH):
Kendi sahanızda oynadığınız maçta rakibe üstünlüğü verdiğiniz anda hata yapma katsayınız artar. Sonucunda rakibe verilen penaltı ve gelen beraberlik golü. Rodrigues'in oyundan atıldığından maçın bitimine kadar geçen uzun süre aşırı telaş ve panik içerisindeydiler. Rakibin hatalarına bağlı bir oyun tarzı içerisinde olmak son derece yanlış bir anlayış. Alanya maçında kayıp olan iki puan kolay görünmekte. Ama her maçın kendi içinde zorluğu var. Kayıp giden iki puandan sonra şampiyonluk artık Başakşehir'e bağlı. Üzülmemek elde değil.
 
ERMAN TOROĞLU (FOTOMAÇ):
Trabzonspor'un bir pozisyonunda hakem ve VAR'dakiler "ele" bakmaya uğraştılar. Bulamayınca Sörloth'un ofsaytını buldular. O pozisyonda, ofsayta o kadar bakmak neydi, anlayamadım? Ne alakası var? Pozisyonun içinde herhangi bir şeye etkisi yok ki Sörloth'un! Nasıl veriyorsun ofsaytı? Masa başında işler dönüyor!
 
CEMAL ERSEN (MİLLİYET):
Kendi göbeğini kesemeyen takım devre dışı kalır. Trabzonspor çok büyük bir avantajı elinin tersi ile itti. Kimse maça dair bahane üretmesin. Rakip kümede kalma savaşı veriyor ve elinden gelen her şeyi yapacak. Üstelik uzatmalar dahil son 17 dakikayı on kişi oynamışken. Yenemiyor iseniz, aynaya bakacaksınız! Eee, kendi özeleştirinizi yapmak dışında ne kaldı elinizde? Son iki maçta kazanılan iki puan mı? Trabzonspor camiasının “bu sezon o sezon” söylemlerinin gerçekleşmesi imkansız değil ama, kolay görünmüyor artık. Mucize olur mu? Pek inanmam ama neden olmasın?
 
REHA KAPSAL (FOTOMAÇ):
Trabzon aleyhine verilen penaltıyı da anlamak mümkün değil... Pereira orada topa bile bakmıyor. Sırtı dönük... Buna penaltı çalmak ve VAR hakeminin müdahale etmemesi inanılmazdı! Bir oyuncu görmediği topla nasıl penaltı yaptırır! Futbolun doğasına aykırı bir kere… Son finişte Trabzon aleyhine "Bu kaçıncı hakem hatası…" İç sahada Başakşehir maçında verilmeyen penaltı... Gaziantep deplasmanında son dakikada atılan nizami golün sayılmaması Trabzon'u yarışta maalesef bu konuma getirdi. Trabzon bu yarışta sadece saha içinde değil, saha dışında da yarışmak zorunda bırakılan bir takım durumunda... Halbuki bu işler saha içinde performans ve başarı ile eşdeğerdir. Ligin son düzlüğünde bu kadar üst üste yapılan hatalar da tesadüf değildir!
 
SELAHATTİN KINALI (TAKVİM):
Ligin son sırasında olmasına rağmen iyi bir takım havası veren başkent temsilcisi, Başakşehir karşısında doğrandıktan sonra son şansı için Trabzon'un karşısındaydı. Hüseyin Çimşir rakibi o kadar ciddiye aldı ki, Sörloth'u tek santrfor bırakıp oyunun kontrolünü elinde tutmak istedi. Olmadı. Verimsiz Trabzon atakları, sürpriz golle 3 puan kovalayan Ankaragücü derken maç hak edilmiş bir skorla sona erdi. Tabi ki matematiksel olarak şampiyonluk şansı devam ediyor, ama çok belli olmuştu ki çetelerin güdümü altındaki Türk Hakemliği Trabzon'un şampiyonluğuna zaten izin vermeyecekti. Başkent ekibi 2011'deki darbenin ardından bordo-mavililere ölümcül bir yara daha açtı.
 
ERMAN ÖZGÜR (FANATİK):
Önde olduğu maçlarda farkı artırmak yerine düşük tempo ile kontrollü oyunu tercih eden Trabzonspor yine sakar bir penaltı ile golü kalesinde gördü. Kulübenin güçsüz oluşu Hüseyin Çimşir’in de elini kolunu bağladı. Genç Koray ise kaçırdığı golle takımı adına büyük fırsatı tepince sonuç kaçınılmaz oldu. Sonuçta Trabzonspor lig sonuncusuna oyun olarak da skor olarak da diş geçiremediği maçta bana göre sezonun en önemli puan kaybını yaptı.
 
Editör: TE Bilisim