“Her Türlü Formül Uygulandı”

Bu özelliğini kullanarak attığı gollerle adeta Trabzonspor'u gruplara taşımış oldu. Bu arada atılan gollerde Sörloth'un sahayı ve Ekuban'ın önünü boşaltmasını gözden kaçırmamak gerekir. Başarılı olma yolunda Avrupa kupalarında bordo-mavili ekibin epey yol aldığını söylemek yanlış olmaz. Kazanmak için sahada her türlü formülü uygulayarak başarısını perçinledi Fırtına... Bu güzel gidişat sebebi ile yönetimi antrenörü ve oyuncuları kutlamak gerekir.”

“Coşku Ve Kazanma Azmi”

Bordo-Mavililerin bir başka efsane ismi İskender Günen ise Sabah Gazetesi’ndeki köşesinde AEK Atina maçını şöyle yorumları; “Süper Lig'de geçen yılın ikinci yarısında 12 maçlık bir yenilmezlik süreci. Bu sezon da hazırlık maçları Sparta Prag maçları ve ardından lig maçı. Geriye düştüğü her maçı kendi lehine çeviren bir takım. Bu düşünce tarzı ve bu güven bir takım için çok önemli aynen dün olduğu gibi. Geriye düştüğü bir maç sonrasında ise kaçan penaltı olmasına rağmen atılan 3 gol. Her ne kadar rakip sizden oyun kalitesi olarak daha altta olsa bile dünkü sonucu alabilmek kolay değil. Bir takım bütünselliği içerisinde olmak coşkuyu, kazanma azmini sahaya yansıtabilmek bu takım için çok önemli değerler. Zaten bu takımın genlerinde olan bir olgu. Geçen yıldan beri başarıyı getiren en önemli etken bu. Yani bir takım bütünselliği içerisinde mücadele ettiğiniz zaman geriye düştüğünüz maçı bile rahatça çevirme şansınız var.”

“Önemli Bir Avantaj”

Trabzonspor’un ‘Bombacı’ lakaplı efsane ismi Hami Mandıralı, Takvim’deki köşesinde maçı şöyle yorumladı; “Trabzonspor, AEK karşısında maça kaleci Uğurcan'ın da hatasının olduğu şok bir golle başladı. Ancak Bordo-Mavililer bu erken gole rağmen üstün bir mücadele örneği ortaya koyarak maça ortak oldu. Sosa ile penaltı kaçırma geleneği dün gece de sürdü. Ancak Fırtına, baskılı oyunun karşılığını 28'de Ekuban'la bulduğu golle aldı. Trabzonspor dün eşitliği yakaladıktan sonra da sahasına çekilmek yerine üstünlük sayısını kovaladı ve ilk golün sahibi Ekuban, takımını 2-1 öne geçirdi. İlk yarıda iki gol atan Ekuban, hat-trick yaparak Trabzonspor adına turun kapısını iyice araladı. Fırtına coşkulu bir oyunla AEK'yı deplasmanda devirerek rövanş öncesi önemli bir avantaj elde etti.”

“Ekuban’ı Bir Yere Yazın”

Milliyet yazarı Cemal Ersen ise müsabakayı şöyle değerlendirdi; “Geriden gelip ilk yarıyı önde bitirmek kolay değil. Ekuban’ı doğru yerde oynattığınız vakit, daha rahat bıraktığınızda yapamayacağı iş yok. Ünal hoca böyle özel bir oyuncuya sahip olduğu için şanslı. O da hakkını veriyor. Forvet aramayın, para harcamayın diyeceğim ama geç oldu. Bu adamı bir yere yazın! Sadece Ekuban değil. Trabzonspor takım olma yolunda ciddi adımlar atıyor. Sosa sorumluluk aldığı vakit ciddi katkı sağlıyor. Uzun zamandır kaptanı bu denli istekli ve verimli görmemiştim. Dün gece takımını meastro gibi yönetti. Demek ki oluyormuş. Trabzonspor’un Avrupa Ligi’ne kalma konusunda sıkıntısı olmayacak sanırım. Şimdi lig, Avrupa, kupa gibi üç önemli kulvarı var. İlk defa bu kadar kadro derinliğine sahip. İddialı bir takıma sahip olmak başkan ve yönetimin becerisidir. Trabzonspor çok ciddi iki engeli aşıp hak ettiği ligde mücadele edecek. Yol uzun, taş dolu. Bu kadar emek ve özverinin karşılığı çok daha güzel olmalı.”

“Aek Savunmasını Perişan Ettiler”

Fanatik yazarı Mehmet Demirkol, Trabzonspor’a övgüler yağdırdığı yazısında şunlara değindi; “Trabzonspor’un hücumdaki hareketli 4’lüsünün sahaya yayılışı ve pozisyon değişimleri baş döndürücü. Sörloth- Ekuban-Nwakaeme-Abdülkadir Ömür adam geçiyor, dripling, yapıyor, asla üst üste binmiyor ve mükemmele yakın yayılıyorlar. Paslaşmaları da sorunsuz. Bu ekibi Novak, Pereira Sosa ve A.Parmak da çok iyi destekliyor. AEK karşısında yerleşik hücum oyununda harika top çevirdiler. Üstüne özellikle ilk yarıda kontraları çok etkiliydi. Kaçan penaltının yanı sıra müsait vuruşlarda kaçan 3 pozisyon var. Ve Ekuban da hat-trick yaptı. AEK savunmasını perişan ettiler. Alan adam geçişlerinde bir üste seviyeye çıkmak, takımın gücünü 10’a katlar.”
Editör: TE Bilisim