BAKASETAS SAHNEDE

Trabzonspor, Süper Lig’in 8’inci haftası maçında deplasmanda Kayserispor ile karşı karşıya geldi. Son iki haftada 4 puan kaybeden Bordo-Mavili ekip, Kayseri karşısına mutlak galibiyet parolası ile çıktı. Karşılaşmaya çok etkili başlayan Trabzonspor, 3.dakikada Cornelius ile gole çok yaklaştı, ancak Danimarkalı oyuncunun vuruşunda top üstten auta gitti. 9.dakikada yine Cornelius kaleci ile karşı karşıya kaldı, vuruşunda Lung ayakları ile golü önledi. 12.dakikada Nwakaeme ile gelişen Trabzonspor atağında Koloveksios topu uzaklaştırmak istedi. Meşin yuvarlağı önünde bulan Bakasetas muhteşem bir şutla kaleci Lung’u çaresiz bırakarak takımını 1-0 öne geçirdi.

DİREKLER İZİN VERMEDİ

Müsabakanın 18.dakikasında Gervinho’nun ceza sahasına gönderdiği topa kayarak vuran Cornelius meşin yuvarlağı üstten auta gönderdi. 33.dakikada Nwakaeme çok net pozisyonda topu direğin yanından auta gönderdi. 36.dakikada Cornelius ceza sahasına girdi, vuruşunda top üst direkten oyun alanına döndü. 40.dakikada gelişen Kayserispor atağında Onur’un ortasında Emrah’ın kafa vuruşunda Uğurcan golü önleyemedi ve skor 1-1 oldu. Golün şokunu üzerinden atıp rakip kalede baskı yapan Trabzonspor’da 43.dakikada Marek Hamşik’in şutunda kaleci Lung gole izin vermedi, dönen topu Nwakaeme tamamlamak istedi top direğe çarparak auta gitti. İlk 45 dakika 1-1 sona erdi. 

BU KEZ PENALTIDAN ATTI

Karşılaşmanın ikinci yarısı da oldukça tempolu başladı. 60.dakikada Cornelius, Abdülkadir Ömür’ün pası ile ceza sahasına girmek istedi, Uğur Demirok topu eliyle önüne aldı. VAR uyarısı sonrası pozisyonu izleyen hakem Numanoğlu penaltı kararı verdi. Penaltıyı gole çeviren Bakasetas takımını 2-1 öne geçirdi. 62.dakikada Abdülkadir Ömür’ün pasında yine Cornelius ceza sahasına girdi, Danimarkalı oyuncunun vuruşunda kaleci Lung gole izin vermedi. 70.dakikada Hamşik, hakem atışı sonrası orta sahadan direkt kaleye vurdu ve topu ağlara gönderdi ancak ikinci bir oyuncunun topa dokunuşunun olmadığı gerekçesi ile hakem golü iptal etti. 76.dakikada Djaniny kaleci ile karşı karşıya kaldı, vuruşunda Lung mutlak golü önledi. 89.dakikada Gavranovic müsait pozisyonda topu üstten auta gitti. Müsabakayı 2-1 kazanan Trabzonspor maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

STAT: Kadir Has

HAKEMLER: Tugay Kaan Numanoğlu?, Serkan Ok*, Süleyman Özay*

KAYSERİSPOR: Lung**, Onur Bulut** (Dk.88 Mustafa Pektemek*), Koloveksios**, Uğur Demirok**, Carole**, İbrahim** (Dk.78 Gavranovic*), Kemen**, Fernandes** (Dk.78 Carlos Mane*), Emrah Başsan**, Thiam* (Dk.87 Emre Demir*), Cardoso* (Dk.46 İlhan Parlak*)

TRABZONSPOR: Uğurcan Çakır**, Bruno Peres***, Edgar***, Ahmetcan Kaplan***, İsmail Köybaşı**, Siopis** (Dk.56 Abdülkadir Ömür***), MarekHamşik***, Bakasetas**** (Dk.69 Berat Özdemir**), Gervinho* (Dk.56 Yusuf Sarı**), Nwakaeme** (Dk.87 Denswil*), Cornelius** (Dk.69 Djaniny**)

GOLLER: Dk.12 ve 60 (P) Bakasetas (Trabzonspor), Dk.40 Emrah Başsan (Kayserispor)

SARI KARTLAR: Siopis (Trabzonspor), Uğur Demirok, Emrah Başsan, Emre Demir (Kayserispor)

Editör: TE Bilisim