NECMİ PEREKLİ (FOTOMAÇ): Trabzonspor bir aklın ortaya koyduğu sistemli ve kolektif oyun tarzını halen ortaya koyamamış gözükmektedir. Onun için iki haftadır tesadüfen atılan birer golle şu an için altı puan aldı. Fakat şunu unutmayalım ki son iki haftada oynadığı takımlar bu ligin en zayıf ekipleri idi. Alınan altı puana ve ortaya konulan oyuna baktığınızda ortada sadece bireysel gayret ve becerilerle kazanılmış iki gol gözükmekte.
 
İSKENDER GÜNEN (SABAH): İlk yarı her ne kadar sorunlarla dolu olsa da oyunun son dakikalarında kazanılan serbest vuruştan Baker'ın frikikten attığı mükemmel gol ile skor üstünlüğünü ele geçirdi Trabzonspor. Sonuçta; önce Erzurum maçında alınan 3 puan ve ardından deplasmanda Ankaragücü karşısında her ne kadar oyun olarak istenilen düzeyde olmamasına rağmen kazanılan 3 puan değerliydi. Çünkü Trabzonspor için önemli olan, oynanan oyundan çok kendisini alt sıralardan kurtarabilmesi için gerekli sonucu almaktı.
 
ERMAN ÖZGÜR (FANATİK): İkinci yarıda Trabzonspor gol arayan değil oyunu kontrol etmeye çalışan bir anlayışla oynadı. Özellikle az oyuncu ile hücum etmek ya da kulübeden gelen oyuncular da bu kısır maçın görüntüsünü değiştiremedi. Sonuçta Trabzonspor oyun kalitesi anlamında beklentilerin altında kalmış olsa da üst üste ikinci maçını kazanarak sıralamada yukarılara tırmanmaya başladı.
 
REHA KAPSAL (FOTOMAÇ): Trabzonspor’un üretkenlik anlamında ciddi sorunları var. Afobe yetersiz. Nwakaeme geçen sene ki formundan ve coşkusundan çok uzak. Abdülkadir Ömür sakatlıktan sonra hala eski seviyesine gelemedi. Bu da Trabzonspor’un hücum bölgesindeki oyununu etkileyen en başlıca nedenlerden biri. Ekuban da iyi niyetli. Bu hücum oyuncuları Trabzonspor’un hücum çeşitliliğine yön veren belirleyici isimler olmasına rağmen bir tane pozisyona giremeden Ankaragücü karşısında maçı bitirmeleri gelecek adına sıkıntı.
 
CEMAL ERSEN (MİLLİYET): Topyekün mücadele etmeye çalışan, yardımlaşma alışkanlığını geliştiren bir Trabzonspor vardı sahada. Keyif verdi mi? Henüz hayır, fakat umut verdi. Derin bir krizden çıkmaya çalışırken, ihtiyacınız olan galibiyet serisi yakalayabilmektir. Avcı yönetimindeki Trabzonspor yavaş ama emin adımlarla ayağa kalkmaya çalışıyor.
 
ÖMER FARUK ÜNAL (TÜRKİYE): Afobe'ye servis hiç yoktu, kanatlar hiç işlemedi! Nwakaeme'nin direği yalayan yalancı bir şutu vardı o kadar! Ekuban ve Ömür’ün, A.Gücü'nü rahatsız edecek ne enerjileri ne de istekleri vardı! Akla duran bir topla "öne geçmekten" başka bir şey gelmiyordu. Neyseki, A.Gücü'nden Atakan imdada yetişti. Önce, Ekuban'a çok gereksiz bir faul yaptı. Ömür barajı nişanladı. Atakan yine rakibe bir faul kazandırdı. Bu defa Baker, "mühendislik çalışması" isteyen çok estetik bir şutla haftayı kurtardı!
 
ORHAN ULUCA (HÜRRİYET): Yıllar yılı net bir çapadan yoksun olmasına bağlanırdı Trabzonspor’un sürekli gol yemesi. Avcı ile beraber gördük ki taktik disiplin olduğu vakit oyunun iki yönünü de oynayan oyuncularla da savunma yapılabiliyormuş. Hücumda üretkenlik zamanla gelecektir ama savunma becerisi şimdiden iki doksan dakikada 6 puan getirdi Trabzonspor’a.
 
Editör: TE Bilisim