Trabzonspor maça iyi başlamadı. Kalesinde tehlikeler yaşadı. 20 dakikadan sonra toparlanan Bordo-Mavililer, konuk ekibin hatalarından gol pozisyonları buldu. Hem ofansif hem de defansif bir anlayışla Gaziantep savunması içinde pozisyonlar iki pozisyonda hem Flavio hem de  Djaniny de yanlarında Ekuban, Bakasetas boş pozisyonda olmalarına rağmen bu oyunculara topu atmadılar. Flavio'un çabası gol getirmedi. Fırtına'da Ekuban sağ kenarda sönük kaldı. Sol kenardan işleyen Trabzonspor'un pozisyon hazırlayıcısı Nwakaeme Gaziantepli 3 oyuncu tarafından marke edildi. İlk yarıda kaptan Uğurcan yerinde hamleler yaparken, Antep kalecisi Günay da kritik pozisyonlarda kalesine gole kapattı. Bordo-Maviler iyi oyununu ilk 45 dakikada golle süsleyemedi. Çünkü gol paslarında bariz hücumda tercih hataları yaptılar. Biraz egoistlik kokusu vardı.

İkinci yarıda konuk ekip Gaziantepspor takım halinde savunmasını ve orta alanını hem kalabalık hem de birbirine yakın tutunca Trabzonspor'un Nwakaema, Ekuban, Dajniny orta sahadan hücuma yönelik Bakasetas ve Flavio beşlisinden oluşan hücum hattı bir türlü arzuladığı gole kovuşamadı. Dakikalar geçtikçe Trabzonspor'un golü geleceğinin müjdesini veriyordu. Gaziantepli  oyuncular çok dikkatli oynamaya ve Trabzonspor'a geniş alan bırakmamaya dikkat ettiler. Gaziantep "önce savunma, sonra hücum" anlayışıyla oynadı.

 Nitekim 67.dakikada Marlon'un uzun pasında Flavio ceza sahası içinde kafa ile Bakasetas’a topu indirmesi bu oyuncunun gelişine vurup topu filelere yollamasıyla Trabzonspor Gaziantep kilidini açmış oldu. Bu golden sonra Bordo-Mavililer orta alanda rakibine tam üstünlük kuramadı. Gaziantep baskılı oynamaya çalıştı. Son on dakikada sanki Trabzonspor kendi evinde değil de deplasmanda oynuyormuş gibi her aldığı topu geriye doğru oynadı. Hele maçın uzatmalarının son dakikasında Nwakaeme cahilce yaptığı hareketten dolayı çift sarı karttan, kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. Gelecek hafta takımını yalnız bıraktı. Sonuçta Trabzonspor kazandı ama herkesi strese sokarak üç puan aldı. Yoluna devam etti. Bordo-Mavili takım bu şekilde devam ederse çekirge misali üç kez sıçrar sonra duvara çarpar.