Yeni sezon öncesi en ciddi maçını İstanbul Olimpiyat Stadı’nda Türkiye kupasını kazanan Sivasspor ile oynayan şampiyon Trabzonspor, Süper Kupa maçında oyuna tutuk başlamasından sonra İngiliz atı gibi ilk yarım saatten sonra açılarak oyunda dengeyi kurdu. 

Geçen seneki kadrosuna Larsen, Eren ve Trezeguet'yi katan Bordo-Mavililer tutuk kalırken, maçın ilk dakikalarında sahanın her tarafını enlemesine boylamasına iyi kullanan taraf Sivasspor oldu. Temmuz ayının son günleri olmasına rağmen İstanbul'da hava sıcaklığı yüksek olması sebebiyle Bordo-Mavili takım, Sivasspor karşısında orta sahasında boşluk verdi. Orta sahanın atom karıncası Siopis bu maçta arandı. Yunanlı oyuncunun yaptığını ne Bakasetas ne de ilerlemiş yaşına rağmen Hamşik yapamadı. Bu maçın kadrosuna baktığımızda Abdullah hoca geçen sene Hugo ile iyi ikili oluşturan Denswil veya Ahmetcan'ı kulübede oturtup, burada Dorukhan’ı oynatmasının sebebi, yönetime sağ stoper istemesine rağmen hala bu konuda bir ilerleme kaydedilmesinden dolayı bir mesaj veriyor. Ama Trabzonspor yine de iyi mücadele etti. 

Maçın ilk tehlikeli pozisyon Trabzonspor'un yeni transferi Eren'den geldi. Eren'in şutundan sonra Bordo-Mavililer kemençeyi eline alıp, teline vurmaya başladı. Nitekim 37.dakikasında beklenen gol geldi. Sahada belki geçen seneki formundan uzak kalan Bakasetas’ın ortasında Cornelius topun gelişine zımba gibi vurarak kaleci Ali topu filelerde gördü. Soyunma odasına Trabzonspor galibiyetle gitti. Trabzonspor, Sivasspor karşına ikinci yarıya da iyi başladı. Nitekim ikinci golü de bulan taraf Bordo-Mavililerdi. Sağdan Visca, Sivasspor ceza alanı içine kestiği topu kaleci Ali Şaşal bacak arasından kaçırınca araya giren Cornelius ayağı ile dokunarak hem kendisinin hem de takımının ikinci golünü kaydetti. Bu gol Trabzonsporu rahatlattı. 

Bu sene İtalyanın Udinese takımından sağbek olarak transfer edilen Larsen hazırlık maçlarındaki tutuk futbolundan hayli uzak bir görüntü çizdi. Sivasspor karşında hem hücumda hem defansta ileri geri çalışan Danimarkalı oyuncu güzel futbolunu da aynı güzellikte golle süsledi. Maç 3-0 olmasına rağmen Trabzonspor rehavete kapılmadı oyundan kopmadı. Abdullah hoca yerinde oyuncu değişiklikleri yaptı. Visca ve Trezeguet’i oyundan alın onların yerine Kouassi ve Siopis’i sahaya sürdü. Hamsik'in ara pasında oyuna sonradan giren Kouassi'ye yapılan hareketi hakem Kalkavan tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Bakasetas skoru 4-0’a getirdi. Maçın uzatma dakikalarında Ziya ceza sahası içinde Kouassi’ye yaptığı hareketi devam ettiren Kalkavan daha sonra oyunu durdurarak Var da izledikten sonra penaltı noktasını ikinci kez gösterdi Emrehan topu kaleciye teslim etti. 

Türkiye şampiyonluğundan sonra, bir başka Süper kupayı müzesine getiren Trabzonspor, 5 Ağustosta oynayacak olduğu Şampiyonlar Ligi ön eleme maçı öncesi Süper kupayı müzesine üçüncü kez kazanıp getirerek büyük moral buldu. Ayrıca Trabzonspor hem Süper Lig hem de Süper Kupa’yı müzesine götürdü.