Sevgili Okurlar; Şehrin sahilinden yaylalarına kadar her yerinde kendini gösteren güvenlik ekiplerimiz vatandaşlara adeta huzur ve güven dağıtıyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde de güvenlik güçlerimiz yaptıkları operasyonlarla şehrimizi zehirlemek isteyen uyuşturucu tacirlerini yakalarken, kayıp vatandaşları da planlı bir çalışma ile bulmaları yüreklere su serpti. Trabzon İl Jandarma Komutanı Orhan Sırma ve Trabzon il Emniyet Müdürü Metin Alper ve tüm güvenlik teşkilatımızı yürekten kutluyor başarılarının devamını diliyoruz.
 
DERE YATAKLARI GÜNDEMDE
 
Değerli Okurlar; Giresun’da yaşanan büyük sel felaketin ardından Trabzon’da dere yatağında bulunan yapılaşmalar gündeme gelmişti. Geçtiğimiz hafta içerisinde AK Parti Milletvekili Salih Cora, TAKA Gazetesi’nin gündeme getirdiği Köprübaşı ilçesinin sel riskini gündeme taşıdı ve DSİ’yi göreve çağırdı. CHP Milletvekili Ahmet Kaya ise Akçaabat’ta dere yatağına yapılan Et ve Süt Kurumu Trabzon Et Kombinası inşaatına dikkat çekti. Bölgemizde yaşanan Dereli faciası bir milat olmalı. Sadece dere yatakları değil dağda bayırda bir inşaat yaparken zemin ve çevre araştırmasını profesyonel bir şekilde yapmalıyız. Bölgemizde Sel ve heyelanların sık yaşandığını unutmamalıyız.
 
TRABZON EĞİTİME HAZIR
 
Sevgili Okurlar; Okullarda yüz yüze eğitim bugün başlıyor. Okul öncesi eğitim ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri için ilk ders zili çalacak. Tüm okullarda dezenfeksiyon işlemi yapıldı. Öğrencilere üç hafta içerisinde ücretsiz maske dağıtımı yapılacak ayrıca tüm okullarda ateş ölçer bulundurulacak. Uyum programı süresince öğrenci servisleri de hizmet verecek. Koronavirüs nedeniyle servis şoförlerine eğitimler verildi. Öğrenci velilerine bilgilendirme yapıldı. Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ve tüm ilçe milli eğitim müdürleri Trabzon’da tim hazırlıkların tamam olduğunu belirttiler.
 
TRABZONSPOR DAHA İYİ OLACAK
 
Değerli Okurlar; Trabzonspor, ligde oynağı 2 maçta 1 puan alabildi. Yenilenen takımda eksikler çok. Stoper, bek ve orta saha transferlerinin tamamlanmasının ardından Trabzonspor, başka bir boyuta geçecek. Afobe ve Baker’in ilk maçı olmasına rağmen gelecek adına ümit verdiler. Teknik direktör Newton takıma yeni bir sistem oturtmaya çalışıyor. Topu çok daha fazla ayağında tutan bir Trabzonspor izliyoruz. Pozisyon bulma noktasında eksiklerimiz var. Zamanla çok daha iyi bir Trabzonspor izleyeceğimize inanıyoruz. Hakem faktörü her yıl olduğu gibi devam ediyor. Üzerlerinde İstanbul takımlarının baskısı var. TAKA gazetesi’nin Pazar günkü manşetleri ve yorumlar bugün ki Genel Yayın Yönetmenimiz Yusuf Turgut’un yazısı hakemler konusunda çok net mesajlar içeriyor. Takipte kalın.
Mutlu Haftalar TAKA
 
 
Editör: TE Bilisim