Artan et fiyatlarını dengelemek adına kasaplara 23 TL’den kargas et satışı yaptıklarını ifade eden Erzurum Et ve Süt Kurumu yetkilileri, kasaplara günlük yüz tonun üzerinde et satışı yaptıklarını belirttiler.

Et ve Süt Kurumu olarak Ramazan ayında Et satışlarının yüzde 300 oranında arttığına dikkat çeken yetkililer, “Satışlarımız 3 katı arttı. 

Erzurum, Artvin, Ardahan, Kars, Trabzon, Rize, Bayburt, Giresun ve Gümüşhane illerimizdeki perakende satış mağazalarımızda halkımızı et satışı yapıyoruz. Kasaplara 23TL’den kargas dana eti satışı yapılıyor. 
Et ve Süt Kurumu kasaplara verdiği et karşılığında kasaplardan taahhüt alarak Kıyma 32TL, Kuşbaşı 34TL satılmasını sağlıyor. Şuana kadar kasaplara yüz tonun üzerinde et satışı yapıldı. Vatandaşımızın huzurlu bir Ramazan ayı geçirmesi için her türlü imkânımızı seferber etmiş durumdayız. Erzurum’da yıllardır hizmet veren kuruluşumuz, özellikle son yıllarda yaptığı çıkışlarla hayvancılık sektörünün gözbebeği haline gelmiştir. 

Besiciliğin katma değer üreten bir iş kolu haline gelmesinde büyük bir payı bulunan kurumumuz, aynı zamanda çiftlikten sofralara kadar uzanan üretim sürecinde de, kendini yenilemiş, kaliteli ve hijyenik üretim prensibiyle hareket etmiştir. 

Vatandaşlarımızdan ricamız, paralarını sahte ve kalitesiz ürünlere vermemeleri yönündedir.

 Erzurum’daki satış mağazalarımızla vatandaşımızın hizmetine amade durumdayız. Ramazan'da sağlıklı ve güvenilir et tüketmeyi seven Erzurumlunun güvenine mazhar olduğumuz için gururluyuz." İfadelerini kullandılar.
 
Editör: TE Bilisim