Ahmet Sancak Almanya’da yıllarca çalışmış ve güçlü bir iş adamı olmuş. Önce İstanbul’da ardından da Trabzon’da Bedensel Engelli Sancakspor Basketbol takımını kurmuş.
Ayrıca, İlçesine kütüphane, babası Sayın Aslan Sancak ile birlikte köyüne imam lojmanı yaptırmış. Türbanı yüzünden Türkiye’de okuyamayan öğrencilere burs vermiş Avusturya ile Almanya’da okumalarını sağlamış.
Türkiye’ye gelmiş hemşehrileri ile birlikte yayla şenliklerinde horon tepmiş ve onları kendi cebinden harcadığı para ile önemli sanatçılarla buluşturmuş.
2002 yılında Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın gazetesini satması gündeme geldi.
 
Kendini Ortaya Koydu

Değerli Okurlar, Sayın Ahmet Sancak’ta gazeteyi alıp sevdiği ekibe jest yapmak istedi. Ancak olmadı. Sonrasında da 18 kişi Karadeniz Gazetesi’nden ayrıldı ve Karadeniz Haber gazetesini kurdu.
Karadeniz Haber gazetesi tuttu. Fakat zaman içinde Karadeniz Gazetesi ile karışınca da Ahmet Sancak bir kez daha liderliğini gösterdi!
Bunun ismi TAKA olacak dedi. Yayın kurulu itiraz etmesine, ‘Mizahı andırır’ demesine rağmen o ismini de değişti.
‘Siz içini doldurun sorun yok, en iyisinden satacak’ dedi.
Ve 2006 yılından itibaren de TAKA Gazetesi Bölgenin, Marmara’nın markası haline geldi.
Ahmet Sancak, Gazetemizin kurucusu, eski sahibi(2015 yılında babasına gazeteyi sattı) 2002 yılında işlerinden atılan 18 insana kucak açan, Gazetecilik alanı almamasına rağmen onlara gazete kuran isim. Gazeteyi kurdu ve birde Plaza inşa etti. TAKA markasına o plaza’nın da katkısı vardır. Şimdi kendisine ait o binayı resmî bir kuruluşa kiralamasıyla ilgili fırtına koparılmak istendi.
 
Kimsenin Kuruşuna Bakmaz
 
Ahmet Sancak’ı hem Trabzon hem bölge hemde Avrupa çok iyi tanıyor. Haram bir kuruşa tenezzül etmez. Kendisi binasının kiralanması için bir emlakçıya yetki vermiş. Emlakçı da o resmî kuruluşu bulmuş. Üstelik anlaşma sonrası Sancak ciddi miktarda maliyet gerektiren tadilatlar yaptırtmış.
 
Değerli Okurlar, Bu tamamen ticari bir olaydır. Ahmet Sancak burada gazeteci kimliğini ya da TAKA Gazetesi’ni kullansa söylenecek bir söz olabilir. Ama böyle bir şey asla olmadığına tanığız. Bu iddiaları dile getiren Ali Öztürk’ün aktif gazetecilik görevleri dışında ticari faaliyetleri var ve devletin kredileri ile birlikte buralardan büyük kazanımlar sağlamış. Bunlara Sancak Plaza’ya saldırdığı ana kadar kim ne söyledi? Ahmet Sancak özetledi ya, herkes haddini bilecek, özel mülkiyete saygı gösterecek.
 
Çanakkale Zaferinde Afrin Armağanı

Değerli Okurlar; Tarihimizde büyük önemle yer alan 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin bu yıl 103. yıl dönümü. 18 Mart'ta Gelibolu’da büyük bir kahramanlıkla kazanılan zafer, sadece Türklerin değil bütün dünyanın hayatını değiştirdi. Çanakkale; İtilaf devletlerine karşı Osmanlı Devletinin yazdığı destandır.  Ulu Önder Atatürk’ün 'Ben size taarruzu emretmiyorum ölmeyi emrediyorum' dediği yerdir Çanakkale. Türklerin iman gücünü, vatana olan bağlılığını ve özgürlük sevdasını gösteren savaşın adıdır Çanakkale.
Tam 103 yıl sonra aynı gün Mehmetçiklerimiz yeni bir destan daha yazdı. Afrin'de süren Zeytin Dalı Harekatı 58. gününde zaferle sonuçlandı. TSK ve ÖSO Afrin kent merkezinin kontrolünü ele geçirdi. Afrin şehir merkezine Türk bayrağı asıldı. Bu zafer, Türk Silahlı Kuvvetlerinin 18 Mart Şehitler gününe, yüce Türk milletine ve şehitlere armağanı olarak nitelendirildi.
 
MUTLU HAFTALAR

Editör: TE Bilisim