Değerli Okurlar, Onlar 100 yıl önce de bu bölgeye geldiler ve çoluk çocuk demeden katlettiler, Emeni mezalimi Erzurum dahil çevre illerde yaşanmış ve belgeleri halen durmakta ve anlatılmaktadır.

Ermenilerin Azerilere saldıracağı önceden belli idi. Bir süre önce Azerbaycan ordusu il birlikte Türk ordusu ortak tatbikat yaptı bu tatbikatta da Azeri askerlerine Trabzon’den satın alınan askeri malzemelerin kullanımı konusunda ders verildi. Ve o silahlar Ermenilerin tanklarını, topçu birliklerini yerle bir ettiler.

TAKA gazetesi olarak İHA ve SİHA’ları yapan Selçuk Bayraktar’ı mercek altına aldık ve sizlere tanıttık. Trabzon Sürmeneli hemşehrimizin şimdi de  insansız uçak üzerine çalıştığını yazdık. Allah muaaffak eylesin diyoruz. Bugün Azerbaycan Ermenistan işgali altındaki bazı yerleri geri aldı ise İHA’ların ve SİHA’ların bunda etkisi büyüktür.

2022 TRABZON TEKNOFEST

Değerli Okurlar, Türkiye her alanda gelişiyor ve büyüyor. Teknolojide atılan adımlar ortada. Yazılarımızda yorularımızda yazdık. Geçmişte ülke adına bir adım atana fırsat vermiyorlardı. Faili meçhul cinayetlere kurban gidiyorlardı. Şimdi öyle mi, Türkiye’nin dört bir yanında okullar açıldı, yapay zeka konusunda çalışmalar var. Bunları sayın Cumhurbaşkanımız destekliyor. Teknofest başlı başına bir olay. Bu yıl da Gaziantep’te yapıldı. 2022 için Trabzon’da çalışmalar başlatıldı. Trabzon milletvekili Bahar Ayvazoğlu yöneticilerden ve belediye başkanlarından tam destek aldı. Bizlerde gazete olarak tam destek vereceğiz.

KTÜ KİLİT ROLDE

Değerli okurlar, Bir taraftan Türkiye teknolojide ileri gidiyor, diğer taraftan Trabzon’da alt yapısını kuruyor. KTÜ Teknokent var. Yatırım adasının temelleri atılacak. Bakan Mustafa Varank bizim evladımız ve onun da büyük çabası var. Türkiye genelindeki tüm oda başkanları ile konuştu ve bizde TAKA gazetesinde manşete taşıdık. Özellikle Organize sanayi bölgelerinin ilçelere yayılması gerektiğini söyledi. Türkiye’de her vatandaşın yapması gereken tasarruf, üretim ve ihracata katkı. Bunu yaparsak sıkıntıları kısa sürede aşarız.

TRABZONSPOR’A HASMANE TAVIR

Değerli okurlar, Trabzonspor yıllardır  yılmadı, yıkılmadı. Genel Yayın Yönetmenimiz Yusuf Turgut sık, sık yazıyor. Tük futbolunun Trabzonspor’a 5 şampiyonluk borcu var. Trabzonspor her hak arayışında biraz daha hasımlık güdüyorlar. Yıllardır elimizdeki şampiyonlukları vurup almışlar. 2020’de de bunu yapmaya çalıştılar, başardılar. Ama artık bıçak kemiğe dayandı diye TAKA gazetesinde manşet attık. Başarılı olamayacaklar. Başkan Ahmet Ağaoğlu ve ekibinin attığı her adımda yanlarındayız. TAKA Gazetesi’nin 2011’de verdiği mücadelenin sayfaları arşidedir. Onlara herkes bir çıkarsın ve baksın. Trabzonspor asla yalnız değildir!

MUTLU HAFTALAR TAKA
 
 
Editör: TE Bilisim