Trabzon-Kayserispor deplasmanında attığı güzel goller ve elde ettiği galibiyetten çok sergilediği total futbolla göz doldurdu. İşte çağdaş futbol budur. Kalitenin sahne aldığı oyunda rakibin hem seyircisinin hem de futbolcularının çirkefliği de gözlerden kaçmadı. Trabzonspor ne kadar diri ve oyuna hakimdi.

Her yerde Hamşik ve Bakasetas vardı…

Gollerden önce Trabzonspor takım oyununu vurgulamak gerek. Avcı, Kayserispor karşısında değişik bir onbirle çıktı. Berat’ı kulübeye çekti Siopis’e görev verdi. Stoper mevkiinde Hugo, Hüseyin kırmızı kart cezalısı olmasına rağmen ilk resmi maçına çıkan Ahmetcan zaman zaman hatalar yapsa da görevini yadırgamadı. Edgar ile uyumlu ikili oldu. Trabzonspor’a bu maçta güven geldi. Kademe anlayışı gelişti. Yardımlaşma çoğaldı. Bunda sadece kale önü savunması değil takım olarak savunma da ön plana çıktı. Bakasetas biri penaltıdan olmak üzere iki gol atarak Kayserispor deplasmanından 3 puanla takımının dönmesini sağladı. Cornelius’tan sonra Nwakaeme’nin topları direkten döndü. Trabzonspor’un ilk yarı sonunda soyunma odasın 3-1 önde girmesi lazımdı. Ancak şansızlık Bordo-Mavili takımın yakasını bırakmadı. Trabzonspor ofansif olarak iyi oynadı. Kayserispor özellikle sağ tarafı iyi kullandı. Bu mevkide oynayan Peres rakibine çok boş alan bıraktı. Bundan iyi faydalanan ev sahibi ekip Emrah Başsan ile beraberlik golünü buldu.

İkinci yarıda her iki takım tempolu bir futbol ortaya koydu. Djaniny, Nwakaema, Gervinho ile yakalanan pozisyonlar cömertçe harcandı. Bordo-Mavililer kalesinde tehlike yaşasa da diğer maçlara göre iyi mücadele etti. Hele hele orta hakem Numanoğlu hava atışı yaptığında top Hamşik’in önüne düştü. Tecrübeli oyuncunun, Kayserispor kalecisinin önde olmasını görüp topu direk kaleye göndermesi gol olmasına rağmen maçın hakemi bu golü neden niçin veya niye iptal etti? Trabzonspor’un resmen bariz golünü yedi. Bu hakemlerle bu ligler zor biter. Ya maç berabere bitmiş olsaydı. Ey MHK bırak at gözlüğü ile maçları izlemeyi de hakemlerine bir çeki düzen ver. Bu maçlarda böyle cahilce hareketler yapmaya hakemlerin devam ederse futbol karakolda biter.

Sakın bana Kayseri bizim kardeş takımımız denmesin. İlk 45 dakikada gördük Kayserili taraftarın sahaya inip Bakasetas’ın yanına gelmesi, her pozisyonda Kayserili oyuncular yerde kalıp kalkmıyorlar. Hele o Emrah Başsan’ın golden sonra yumruk şovunu unutmayız. Ya top kaleci Uğurcan’a gelmesinde Kayserisporlu taraftarların ıslık sesleri, uğultuları gördük. Bunlar mı kardeş takım taraftarı bunlar mı bizim dostumuz. Yok öyle bir şey ne kardeş takımı kardeşim yakaladın mı sıralayacaksın golleri acımak yok. Önüne geleni şamarlayacaksın gideni şamarlayacaksın.