Geçen hafta sahasında Kayserispor’u uzatma dakikalarında atmış olduğu gollerle mağlup ederek bir mucize gerçekleştiren Rizespor, dün İstanbul deplasmanında Kasımpaşa karşısında tel tel döküldü.
 
Bu takımı anlamak da anlatmak da zor hem de çok zor. Size Teknik Direktör Ünal Karaman’ı mı anlatayım?
Ya da sahadaki futbolcuları mı anlatayım?
Aslında bunların anlatılacak bir şeyi yok çünkü ortada futbol anlamında hiçbir şey yok. Kenarda Teknik Direktör Karaman, stoper hattı desen facia, özellikle de Talbi’nin son haftalardaki performansı saç baş yoldurmaya devam ediyor. Orta saha desek koşmaktan aciz, forveti dersek tek başına ne yapsın. Yeşil-Mavililer, teknik heyetinden sahadaki futbolcularına kadar hiçbir olumlu performansı sahaya yansıtamadılar. Hiçbir taraf iyi değil. Ya futbolcular Karaman’ı dinlemiyor, ya da Karaman, ‘benim bu futbolcularla oynatacağım futbol bu kadar’ diyor.
Ünal Karaman sahaya 3 stoperle çıkıyor.
Kadroda anormal değişlikler, kim nasıl nerede oynayacağını bilmiyor. Hem defansif hem ofansif anlamda, oyunu hiçbir şekilde doğru oynayamayan bir takım gol atamadığı gibi fol pozisyonu bile bulamadı.
Şu net bir gerçek; Ünal Karaman, belki şapkadan tavşan çıkartmak istiyor ama şu bir gerçek ki bu takıma katkı sağlayamadı.
Bilgi ve değer üretemedi. Hiçbir futbolcu sahada ben “futbolcuyum futbol oynayayım”, “takıma bir katkı sağlayayım” düşüncesinde değildi.
Hepsi sanki başka bir alemin içerisindenmiş gibiydi.
Kendi aralarında sanki antrenman maçı oynuyorlar. Hepsi de kenar yönetimiyle birlikte herkes kendini çok ciddi anlamda sorgulanmalı. Tabi sorgulaması gereken bir başka isim de sportif direktör koltuğunda oturan Yılmaz Bal’dır.
 
Bal da çok ciddi anlamda sorgulanmalıdır. Yaptığı fiyasko transferlerden sonra takımada değil katkı sağlamak ciddi anlamda da zarar veriyor.
Öyle ya da böyle son iki haftaya girildi. Rizespor’da elbet çok şey sorgulanacak çok şeyin de hesabı verilecek! Bu takımın lig bitince durumu ne olursa olsun, sorumlu olan herkes, hesabını verecek bedelini ödeyecek.
Beyler şunu çok iyi bilin!
Hiç kimse Rizespor armasından büyük değildir. Her gelen de bir gün gider.
Futbolcu kardeşler size sesleniyorum.
Ligde kaldı 2 maç, bu 2 maçı çıkın kazanın.
Eğer mesleğinize ihanet etmek istemiyorsanız, çıkın adam gibi oynayın.
Futbolcu gibi oynayın ve kazanın. 
Bu şehir için kazanın.
Taraftar için kazanın.
Kendiniz ve aileniz için kazanın.
Biz de sizi alkışlayalım.