Karadeniz de vakalar acayip tırmanmış!

Her yer Covid’den yıkılıyormuş!

Hele Trabzon... Aman Allahım! Alev ateş!

Sebebi?

Film Kurulu pardon Bilim Kurulu Üyesi Prof. Tevfik Özlü’ye göre “ Cenaze namazları ve aile ziyaretleri! ”

İnsaf!

El insaf!

Daha geçen hafta eski İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın cenazesi vardı İstanbul’da!

Neredeyse Trabzon’un bir ilçesinin nüfusu kadardı cenazeye katılanları sayısı ama orda herhangi bir sorun yok!

Baba evimin sağı solu camiyle çevrili. Cenazelere katılanlar bir elin parmağını geçmiyorken, insanlar, eş-dost akraba neredeyse birbirlerinin evlerinin yolunu  unutmuşken nasıl oluyorda Trabzon da vakalar tırmanmış gerçekten hayret!

Allah’ın işi işte. Büyük şehirlerde binlerce katılımın olduğu toplantıların yapıldığı kapalı mekanlar tertemiz, ama Yeşil Karadeniz’in her yanı ölüm fışkırıyor!

Tam da bu düşüncemin üzerine Hamburg Üniversitesi Raporu : “ Koronadan öldüğü bildirilen 600 ceset üzerinde yapılan otopsi sonucunda bunların sadece %1’inin koronadan öldüğü tespit edildi.”

Kısa boyluların, uzun boylulardan, çiçek koklayanların, çiçek koklamayanlardan daha çok hastalığı kapma riski olduğuna dair ciddi ciddi açıklamalar yapıldığı ülkemde, her kafadan ayrı bir ses çıkmasına rağmen hala otopsi yok. Ama DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü) ne derse o!

Haliyle ”Acaba yine hangi filmleri döndürüyorlar?” Diye sormadan edemiyor insan.

****************

Böyle yazdığımda da “ Vay efendim! Komplo teoricisisin! “Diyerek kızıyor bazıları. Kızabilirler! Ben de onlara kızıyorum. Çünkü nasıl bu kadar kör olabiliyorlar? Anlayamıyorum.

Üstelik gözümüzün önünde bu kadar çok hakikat varken.

Ben araştırmadan, verileri doğrulamadan hiç bir bilgi paylaşmam.

Misal, bu işlerin ardında özellikle Covid ve aşılamada adı en çok geçen isim Bill Gates diyorum.

“ Ne alaka. Hayır, onun bu işlerle bir ilgisi yok! “Diyorlar.

Peki, o zaman soruyorum...

Sene 1991.

Bill Gates “ Önümüzdeki 10 sene içinde her yerde internet ağı olacak ve bilgi akışı çok hızlı olacak. “ dedi. Peki onun söyledikleri çıkarak, her yeri internet ağı kapladı mı?

Kapladı!

Sene 2001.

Bill Gates “ Önümüzdeki 10 sene içinde herkesin akıllı aletleri olacak ve kişisel bilgiler toplanacak.” Dediğinde birçoğumuz ne dediğini bile anlamadık. Ama şimdi çocukların elinde bile akıllı cihazlar var. Bileğilerimiz her yerde. Demem o ki... Dediği çıktı mı? Çıktı!

Sene 2011.

Bill Gates “ Önümüzdeki 10 yılda zorla aşılama ile nüfusu azaltabiliriz. İyi bir araştırma ve sağlık hizmeti ile bunu başarabiliriz.” Dediğinde birçoğumuz “ Zorla aşılama da ne? “ diye düşünürken, şu an tıpkı o aşılamanın en ortasına düştük... Nüfus azaltımı henüz bilinmeyen...Göreceğiz ileride sonuçlarını.

Kısaca aşılamayı da yaptı mı? Yaptı!

Sene 2021.

Bill Gates “ Bir süredir iklim felaketinden kaçınmak için önümüzdeki 10 yılda ne yapmamız gerektiğine dair bir kitap üzerinde çalışıyorum.”

Ve bu sözlerinden sonra, “kim bilir neler olacak? diye düşünmedim bile.

Çünkü ülkemizde çıkan hortumlar, yağan aşırı yağmurlar, garip bulutlar, iri dolular, hava olayları vs. önümüzdeki yıllarda olacakların fragmanı gibi...

Asıl sorulması gereken soru, bu adam tüm bunları yıllar öncesinden nasıl öngörüyorda, söyledikleri gerçekleşiyor? Nasıl?

Biz hala inkar ededuralım, kendimizi şeker tadında yalanlarla oyalayalım... Atı alan Mars’ı geçmek üzere...

**********************

Pandemiden dolayı işsiz kalanların  bakkallardan, minik poşetler içinde 1 TL’lik sıvı yağ, 2 liralık salça, yarım paket margarin, 2 liralık pirinç, tane ile bebek bezi gibi öğünlük ihtiyaçları karşılığında alışveriş yaptığına dair haberleri duyup üzülmemin üzerinden henüz bir kaç saat geçmemişti ki, Balıkesir de yaşayan kuzenim arayarak aynen şu sözleri söyledi.

“ Köylerde işsizlikten aç kalan insanlar birbirlerinin hayvanlarını çalmaya başladı.”

Ne diyeceğimi bilemedim.

Eyyy Pandemi bit bir an önce...

Bit ki, insanlar en azından eski günlerine geri dönebilsinler.