Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe gibi şampiyonluğun doğal adayları bu yolda devre dışı kalınca bu büyük camialar, takımlarının yarışın dışında kalmasının sorumlusu olarak kötü yönetilmelerini değil karadeniz ekibini sorumlu görmeye başladılar.

Hal böyle olunca da Trabzonspor’un rakiplerinin veya Trabzonspor’un Şampiyonluk yolunda çekiştiği takımların yanında her hafta saf tutmaya başladılar. Hatta işi okadar abarttılar ki; Bu büyük camiaların kadrolu TV yorumcuları TS maçlarını didik didik taramayı, hatta başka maçlarla mukayese edip Trabzonspor kollanıyor algısını ekranlardan pompalamayı kendilerine görev addettiler.

Bir nevi 15 milyonluk Trabzonspor camiası olarak 70 milyonu karşımızda birleştirdik desek abartmış olmayız. Birinci dünya savaşında ki İtilaf devletleri misali kutsal ittifak oluşturdular da diyebiliriz.

Bu bizi rahatsız ediyor mu? derseniz etmez tabi, etmiyor da. Biz daha önceki şampiyonluklarda da aynı yoldan geçtik, tecrübeliyiz.

Şimdi gelelim Galatasaray maçına;

Maça ev sahibi ekibin daha etkili, istekli, iştahlı bir başlangıç yaptığını söylemeliyim. Yoğun kar yağışından düşmüş görüş mesafesi ve  hakemin görmediği sportif sınırları aşan sertliğin Trabzonspor'un oyuna ortak olmasını zorlaştırdığını ekleyelim.

3 türk oynatma mecburiyetinin mahsulü Berat - Dorukhan ikilisinin baskı altında kötü oyunu ve bir türlü oyuna karakter koyamayan N'wakaeme, Visca ikilisinin etkisiz oyunu ilk yarıdan akıllarda kalanlar olarak ekleyelim.

İkinci yarı Siopis'in oyuna dahil edilmesi ile merkezde bir dinamizm kazanan oyun sonrasi biraz daha etkili gördük Bordo-mavili ekibi. Her dakika biraz daha baskıyı artıran Trabzonspor özellikle N'wakeme ile birçok gol şansı yakalasa da 85 dakika gol bulmaya nail olamadı.

85 nci dakikada son zamanların suskun golcüsü Bakasetas sahne aldı ve sıkora dengeyi getirdi.

Rakibin isteği, hakemin taraflı durumuna rağmen bilmedikleri birşey vardı, kader ağlarını örmüştü artık. Dakika 90'da Galatasaray defansının akıl almaz hatasını Visca affetmedi ve skoru TS lehine çevirdi.

Tebrikler çocuklar