Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından öğrencileri yangın konusunda bilgilendirmek amacıyla yangın ve kurtarma tatbikatı düzenlendi. Tatbikatta, öğrencilere yangın anında nasıl hareket etmeleri uygulamalı olarak gösterildi.

İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından 2 Nolu Beşirli Mahallesi’nde bulunan Prof. İhsan Koz İlkokulu’nda yangın tatbikatı gerçekleştirildi. 1300 öğrenci ve 55 öğretmenin katıldığı tatbikatta, ekipler olası yangınlara karşı hazırlıklı olmaları amacıyla öğrenci ve öğretmenleri bilgilendirdi. 

Ekipler tarafından ayrıca Pelitli 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu’nda 650 öğrenci ve 50 öğretmenin yer aldığı yangın tatbikatı düzenlendi. İtfaiye ekiplerinin titizlikle gerçekleştirdiği tatbikatlarda toplam 1950 öğrenci, olası bir yangın sırasında ne yapması gerektiği noktasında bilgi sahibi oldu.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinden konu ile ilgili yapılan açıklamada “Halkı, kurum ve kuruluşları itfaiye hizmetleri ile ilgili olarak bilgilendirmek, alınacak önlemler konusunda eğitmek ve bu konuda tatbikatlar yapmak, İtfaiye Dairesi Başkanlığının görevleri arasında yer almaktadır. Öğrencilerimizin olası bir yangın anında paniğe kapılmaması ve ne yapacağını bilmesi adına bu tür tatbikatlara önem veriyoruz. Ücretsiz olarak gerçekleştirdiğimiz tatbikatlardan memnuniyet noktasında önemli geri dönüşler alıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak talepte bulunan tüm kurum ve kuruluşlara hizmet vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.