Öncelikle şunu dile getirmek gerek. Bu forma renklerinin Trabzonspor ile hiç alakası yok. Trabzonspor da ilgili kişilerin bir an önce buna el atması gerektiğini düşünüyorum.
Maça gelince L. Baker ve K. Ahmet ile orta sahanın merkezini kapatarak rakibini bu bölgede geriye oynatmaya çalışan Trabzonspor, bu düşüncesinde bazen başarılı oldu bazen başarılı olamadı. Kanatlarda ise A. Ömür ve Diabate rakiplerini takip etmeyince Başakşehir kanatları iyi kullandı ve bu bölgelerde etkili oldu.

Trabzonspor ayağındaki topu o kadar basit kaybediyor ki bu da takımın topu devamlı geriye oynamasını ve koşmasını gerektiriyor. L. Baker’da topu öyle gereksiz bir yerde kaptırdı ki bu hatanın sonucunda da Trabzonspor kalesinde golü gördü.

İlk yarıda Trabzonspor yeni kurulan bir takım olmanın yaşayabileceği bütün olumsuzlukların çoğunu yaşadı. Oyunun üç bölgesinde de istediği oyunu oynayamadı. İkinci yarıya gelince Trabzonspor’daki olumsuzlukların çoğu devam etti. Oyuncuların çoğu ilk defa bir arada oynadığı için rakipten top kazanmada ve baskıda çok başarısız oldular. Birbirlerini iyi tanımadıkları için sıkıntı hem savunmada hem orta sahada hem de hücumda devam etti.

Trabzonspor devamlı topu yana ve geriye oynayarak yaşlı bir takım olan Başakşehir’in işini kolaylaştırdı. Böyle tecrübeli, yaşlı ve oturmuş takımlara karşı topu daha dikine ve agresif oynamanız gerekir. Yoksa cezayı keserler. Trabzonspor da hocanın da bunu görüp ona göre takımı oynatması gerekirdi. O konuda sınıfta kaldı.

Trabzonspor bu oyun yapısıyla ve yeni oyuncu kadrosu ile çok zamana ihtiyacı olduğunu gösterdi. Takımın oturması ve ideal on birin ortaya çıkması içinse hocanın işi çok zor, çünkü o kapasite kendisinde yok.

Bir eleştiride yönetime. Hep aynı tarz ve aynı stildeki oyuncuları transfer etmişler. Bu kadro bir hocayı ya zirveye taşır ya da gönderir.
Başakşehir’e gelince tecrübesi ve yıllardır bir arada oynamanın vermiş olduğu güvenle çok önemli bir üç puan aldı.

Dip not: Çok formda olan Serkan Hasan neden birden kulübeye çekildi?