Geçen haftayı puansal olarak çok iyi bir sonuçla karlı kapatan Trabzonspor ne yazık ki çok önemli oyunlarını sakatlıklardan dolayı oynatamıyor bir de maç günü sakatlanan Bakasetas şoku yaşıyoruz. Gerçi Trabzonspor’un bu sezonki kadrosu geçen yıllara göre çok geniş olduğundan bu sakatlıklar bizi önümüzdeki maçlarda etkileyecektir. Trabzonspor’un en önemli skorer oyuncuları Nwakaeme ve Bakasetas’ın olmayışları tabii olarak rakipler için de büyük bir avantajdır. Ama biz büyük bir takımız diyoruz, kalan oyuncularımızda ellerinden geleni yapmalıdırlar.

Her ne kadar sakatlarımız olsa da Fenerbahçe’yi farklı yenen oyuncularımızın moralleri üst düzeyde bu maça çıkacaklarını zannediyorduk. Ama maalesef Göztepe maçına çıkan takımımız futbol olarak bizi adeta şok etmiştir. Tabii olarak sakatlıklardan dolayı Abdullah Avcı da zorunlu rotasyona giderek, sağ bek Dorukhan’a sol kanatta da Gervinho’ya görev vererek başladı.

Maç Göztepe’nin müthiş baskısıyla başladı. İlk dakikalarda iki gol pozisyonu bulan İzmir ekibi, bu pozisyondan sonrası moral olarak doruk yaptı. Buda onların oyun bazında iyi oynamalarını sağladı. Bizim oyuncularımız ise adeta panik havasında başladılar.

Koskoca ilk yarıda rakip kaleye bir şut atmadan oyunu tamamladık. Bunun aksine Göztepe takımı ise canla başla oynamayı sürdürdü. Ayrıca devamlı da gol aradılar. Hele hele de ilk yarının sonlarına doğru Jahovic, çok net bir pozisyonda golü kaçırdı.

Trabzonspor’da ilk yarı boyunca Hamşik 3 kez top ile buluştu. Hepsi o kadardı. Bir futbolcu bu kadar kötü olmaz diyoruz ama Trabzonspor’da bir tek o değil ki hiçbir futbolcu iyi değildi. Koskoca ilk yarıda Trabzonspor lehine konuşacağımız tek bir olumlu kelime bile yok. İlk yarı çok kötü performans sergileyen Trabzonspor’da ikinci yarıya Yusuf’un yerine Siopis girdi. Böylelikle göbeği sağlama almış olduk. Trabzonspor’un ilk tehlikeli atağı golle sonuçlandı.

Abdülkadir Ömür’ün asistiyle Gervinho topla buluştu ve bu oyuncumuzla golü bulmuş olduk. Golden sonra da yine atak oynayan ve gol arayan taraf rakip Göztepe’ydi. Bizim oyuncularımız ne yaptığını bilmez halde sadece geziniyordu. Şampiyonluğa oynayan bir futbol takımı bu kadar kötü görüntü veremez. Trabzonspor’a bu futbol yakışmıyor derim. Tek avuntumuz kötü oynayarak kazanmak ama her takım Göztepe gibi beceriksiz değildir. Onun için bir an önce derlenip toparlanmamız gerekiyor. Koskoca 90 dakikada tek kaleyi bulan şutumuz vardı. O da bizi sevindiren golle sonuçlandı.