Bu sezon Rizespor’un deplasman maçları tam bir kabus oldu. Yeşil-Mavili takım ligin geride kalan haftalarında oynamış olduğu deplasman maçlarının tümünü kaybetti.

 Adeta korku filmi gibi. Bu deplasman maçlarının çoğunda da farklı mağlup oldu Yeşil-Mavili takım. Rizespor’un deplasmandaki görüntüsü, tam bir rezalet. Defans hattı, yol geçen hattı. Orta saha başarısız. 

Forvet ise adeta tel tel döküldü. Bu durum Fenerbahçe maçında da bir kez daha kendini gösterdi. Rizespor, ligde ki 8’inci deplasman maçında Fenerbahçe’nin konuğu oldu. Maçın daha 5’inci dakikasında Umar Aminu ile çok net bir gol pozisyonunu kaçırdı. 

Zaten Rizespor’un ileri uç oyuncularının en büyük sıkıntısı da gol kaçırma. Bu soruna bir türlü çare bulamadı Hamza hoca. Bu forvet oyuncularında çok ciddi bir yetenek sıkıntısı var. Fenerbahçe saha ve seyirci avantajını iyi kullandı. 

Etkili ataklarla Rizespor’un kalesine gitti. Yeşil-Mavili takım ise kendi yarı alanına çekilerek sadece kalesini savunmaya çalıştı. İlk yarıda Rizespor çok etkisiz kaldı. Ev sahibi takım devreyi 1-0 önde kapattı. Hamza Hoca ikinci yarıya Joel Pohjanpalo yerine Alper’i alarak başladı. Forvete de Tyler Boyd’u çekti. Ama değişen hiçbir şey olmadı. 

Ardından 3 oyuncu değişikliği daha yaptı. Yine değişen hiçbir şey olmadı. Ama Fenerbahçe farkı arttıran golleri peş peşe sıraladı. Rizespor hata üzerine hata yanlış üzerine yanlış yaparken oyuna ikinci yarıda giren Rizespor’un oyuncularının kaptırdıkları toplardan Fenerbahçe’nin golleri peş peşe geldi. Ama Fenerbahçe’de oyuna ikinci yarı giren Serdar Dursun ise hattrick yaptı. Rizespor bu futboluyla bu görüntüsüyle deplasman kabuslarına devam eder. Allah’tan ilk yarıda tek bir deplasmanı kaldı. 

Hafta içerisinde kupada Ankaraspor’a elenen Rizespor, ligde Fenerbahçe’ye 4-0 gibi farklı bir skorla mağlup olması, hiç ama hiç hoş olmadı. Rizesporlu futbolcular, sanki antrenman maçına çıkmış gibi ya da gazozuna maç yapıyormuş gibi ciddiyetten uzak beklentilere karşılık veremeyen çok sıradan oyuncular gibi oynadılar. 

Böyle oynarsan da değil puan almak gol bile atamazsın. Beyler kendinize gelin! Aklınızı başınıza toplayın. Bu mudur futbolculuğunuz? Her tarafınız tel tel dökülüyor. Yazık ki yazık harbi yazık size! Ya bir an önce kendinizi toparlayın ya da devre arası takın sepeti kolunuza herkes kendi yoluna. Bu taşıdığınız formanın ne kadar kutsal olduğunun hala farkında değilsiniz. Yazık, yazık. Çok yazıktır size!