Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu yapımı devam eden Değirmendere’deki yeni otogar binasını inşaatını yerinde ziyaret eden çalışmaları denetledi. 
Basın ile birlikte önce kahvaltı yapan Zorluoğlu ardından inşaat alanını gezerek, basına bilgilendirmelerde bulundu.
BAŞLANGIÇ PROJESİ

Terminal binası inşaatının %30 fiziki gerçekleşme ile devam ettiğini, 2023 yılı Nisan ayında hizmete açmayı hedeflediklerini ifade eden Zorluoğlu “Türkiye’de örnek bir proje olacağını buranın sadece terminal binası değil, Değirmendere dönüşüm projesinin başlangıç projesi olduğunu” kaydetti.  

"FOTOĞRAFTAKİ GİBİ OLMAZSA PARA VERMEM"

Proje görsellerini basın mensuplarıyla birlikte inceleyen Zorluoğlu “Fotoğraflardaki gibi olmazsa para vermeyeceğiz. Biz öyle çalışıyoruz, projelerimizin görselleri nasıl ise aynı oranda gerçekleşmesini şart koşuyoruz. Kahramanmaraş Caddesi’nde bu şekilde yaptık, Terminalde bu şekilde yapıyoruz. Özellikle Değirmendere’nin çok önemli olduğunun bilincindeyim, dediğim gibi burada dönüşümü başlatıp gelecekte bir 10 yıllık süreçte Türkiye’de benzeri olmayan Avrupa’da gördüğümüz nehirlerinden faydalanan şehirler arasında Trabzon’da yer alacaktır.

1700 DÜKKANI TAŞIYACAĞIZ

Avrupa ülkelerinde olduğu gibi bu nehrin gerekiyorsa rehabilite edip etrafını dönüştürüp 29 hektarılık sanayi alanının yani bu alanda 1700 dükkanı taşıyıp Değirmendere bölgesini muhteşem bir görüntüye kavuşturmayı hayal ediyorum. Ben hayalime bir noktadan başladım, Terminal binası ve çevresi  bu işin bu dönüşümün başlangıcıdır. Değirmendere’deki dönüşüm terminal sonrası hızlıca devam edecektir.  “ dedi. 
verdi.