Gençliğimin yılbaşılarının en önemli aktiviteleri heyecanla beklenen Milli piyango çekilişleri ve sahne alan mega sanatçıları izleme imkanıydı. Milli piyango büyük ikramiyesi bol sıfırlı, birçok kişinin hayallerini süsleyen bir rakamdı. Oradan kulaklarımın aşina olduğu bir kelime hala hafızamda tazeliğini koruyor ‘’ Teselli ikramiyesi’’.
 
Evet Teselli ikramiyesi.. Yani büyük ikramiyeyi bir rakamla kaçıranlara verilen tabiri caizse ağrı kesici diyebiliriz.. Öyle ya 1 milyon lirayı bir rakamla kaçıran birine verilen 100 lira başka nasıl açıklanabilir..
 
Gelelim Türkiye kupasına;
Süper ligi siyasi destekle rakibine son düzlükte kaptıran Trabzonspor için Türkiye kupası da ancak teselli ikramiyesi olarak değerlendirilebilir..
 
Neyse bu kadar maç önü sohbeti yeter şimdi gelelim maça..
 
Maç karşılıklı pozisyonlar ile iki tarafın birbirini tarttığı bir başlangıca sahne oldu. Trabzonspor daha çok topla oynuyormuş görüntüsü verse de net bir baskıdan bahsetmek rakibe haksızlık olur. Bu cılız atakların birinde  dakikalar 25'i gösterirken sezonun yıldızı Sörloth'un asistinde Ömür dengeyi Trabzonspor lehine bozdu. Gol ile ilk yarının son düdüğü arasında kalan 20 dakikalık bölümde de iki ekibin oyununda bir farklılık göremedik.
Ikinci yarı da ilk yarıdan çok farklı başlamadı. Karşılıklı zayıf ataklar, karşılıklı top kayıpları ile dakikalar aktı gitti. ilk ciddi pozisyon dakika 65'te yine Trabzonspor'dan geldi. Bu dakikada Bilal 3 metreden topu kaleye vuramadı, kaleye paralel giden top auta çıktı.
Uzatmaların kaldırıldığı 90nci dakikaya kadar ciddi gollük girişimler yine Trabzonspor'dan geldi.
Uzatmada Kuzeyin kralı sahne aldı ve skoru ilan etti 2-0.
Trabzonspor adına iki değişikliğin de sakatlık nedeniyle yaşanması  günün talihsizliği idi.
Kocaman bir hayal kırıklığı yaşamış olsak ta sezonu kupayla kapatmak çok kıymetliydi.
Tesekkurler Sörloth, Teşekkürler çocuklar, her şeye rağmen teşekkürler..