TESTİ KIRILMADAN YOL GÖSTERMEK!

Osman Aydın. Bürokrat ama Trabzonspor hastası. Zaman, zaman da mükemmel tespitler yapıyor ve paylaşıyor. İşte Süper kupa öncesinde ve Lig öncesindeki uyarıları.

Biraz ağır ama olsun. Testi kırılmadan yol göstermek gerek:

‘Geçen yıl ne olduğunu pek de anlamadığımız bir oyun sistemi ile Trabzonspor şampiyon oldu. Güzel.

Ancak, Hoca, son 10 maçta sadece 2 galibiyet alabildiğimiz o sistemin sürdürülebilir olmadığını anlamış ve tehlikeyi farketmiş olacak ki, "Bu yıl top oynayacağız " manasına gelen bir açıklamada bulundu.

Bu da güzel.

Yönetim de iyi sayılacak transferler yaparak kadroyu güçlendirdi.

Bence kadromuz, eksiklerine rağmen geçen yıldan çok daha iyi ve de alternatifli.

Bu çok daha güzel.

Derken 4 hazırlık maçı yaptık. İdman ile hazırlık maçının farklı şeyler olduğunu söylemeye gerek yok. Ama Trabzonspor bu maçları idman havasında, laylaylom'la geçirdi.

Bence yanlış!..

Asıl maçların provası değil midir bu hazırlık maçları?

Oynanacak sistemin provası, denemesi değil midir?

Bir sistemimiz vardı da biz mi görmedik?

Süper kupa maçına günler hafta kalmış, oynadığın hazırlık maçında kaleye doğru dürüst bir şutun yok!. Gol zaten yok!.

Öyle ki, kendi kalemize doğru yaptığımız hücumları rakip kaleye doğru yapmış olsak daha etkili olurduk!.

Eğer Hocamız, ne olduğu belli olmayan bu oyun sistemi ile geçen yıl şampiyon olduk, niye yine olmayalım diyorsa, muhtemelen bizleri esmer günler bekliyor demektir.

Sevgili Hocamız verdiği sözü tutup bu takıma futbol oynatmalı.

Bu çok çok daha güzel olur..

Vesselâm.

NASIL BİR 11…

Trabzonspor ilk ciddi sınavına yarın çıkıyor. 20.45’te Sivasspor ile oynayacak olan Trabzonspor nasıl bir 11 ile sahaya çıkacak? Uğurcan, Larsen, Denswil, Hugo, Dorukhan, Hamşik, A. Kadir Ömür, Trezeguet, Cornelius, Visca. Muhtemelen bu. Djaniny takımın en önemli silahıdır ve belli ki ikinci yarıda Kouassi ile birilkte işi bitirmeye çalışacak. Haydi Uğurcan taraftar iyi bir konsantre ve kupa istiyor.

RENKLER AYRI, OTOMOBİL AYNI, ÖLÜM BİR..

Bünyamin Kahriman, Serhat Kırkayak, Mesut Keleş ve Ahmet Mahmut Demirel.

Trabzonspor’un Fenerbahçe’ye 1-0 mağlup olduğu maçtan dönüyorlar. Giresun’da Keşap’ta kaza yaptı ve toprağa düştüler. Ve 3’ünün sırtında Bordo-Mavi, diğerinin sırtında ise Fenerbahçe forması vardı. Arkadaşımız Turgay Beşyıldız toprağa düşenler yazısında bu trajedik olayı muhteşem anlatmış. Tebrik ediyorum. Ve Ukrayna’yı işgal eden Rus lider için ‘Putin.. Putin’ diye bağıran Fener seyircisine sunuyorum. Futbol savaş, svaşı övmek değildir. Futbol bir oyundur.

VELİAHT..

61saatcom’un sahibi Erhan Esaspehlivan her yerde söyler ‘beni mesleğe Yusuf abim başlattı.’ Başlattık başlatmasına da böylesine bir başarıyı kimse tahmin edememiştir. Erhan’ın annesi Nurten hanım köyden komşumuz. Nurten hanımın babasını tanımadık ama annesi köyün en Naif hanımefendisi Razıye ablamız idi.

Allah mekanını cennet etsin. Erhan’ın amcası Kadir Esaspehlivan ile İdmanocağı Yıldız takımında top oynadık. Erhan’ın Babası Kamil bey ile de köyde tanıştık. Şimdi her yaz Arsin Işıklı köyü Kamil Esaspehlivan’ın mekanı. Bu yıl fındığı Erhan’ın oğlu Erhan Emir toplayacak.. Yani veliaht. Bende bu fotoğrafı çektim ve Erhan’a gönderdim. Allah sağlıkla büyütsün.

ÇAĞLAYAN FAROZ’DA

Dursun Çağlayan. Trabzon Federasyon Başkanı ve şu anda Antalya’ya ciddi yatırımlara odaklanmış değerimiz. Çağlayan Trabzon’a geldi ve Faroz’da Temel Karayunus’un kardeşleri Yavuz-Turgay bey tarafından ağırlandı. Muhteşem bir balık ziyafeti çekilen Çağlayan ile Trabzon ve Trabzonspor konuşuldu.

EFSANE UYARDI..

Mehmet Cemil. Trabzonspor’un efsaneleriden birisi. Kışın Antalya’da yazın ise Trabzon’da. Taka Gazetesi’nin de yazarı. Dün geldi. Üstad Servet Özkara ile birlikte sohbet ettik. Trabzonspor adına endişeli. Böyle giderse ve Trabzonspor Şampiyonlar Ligine kalamaz ise iflas eder diyen Mehmet Cemil Altun, ‘Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi’ne kalırsa bütün sorunları aşar ama şu anda sıkıntı büyük. Bazı takımlara yönelik tranfer taksitleri ödemesi konusunda da sıkıntı var. Çok dikkatli olmak lazım’ dedi.

GÜRSOY ANKARA’DA

Arsinspor’da Taraftarlar derneği Başkanı olarak bir döneme damgasını vuran Ankara Keçiören Devlet Hastanesi’nin çalışanlarından Murat Gürsoy. Trabzon Milletekili Muhammet Balta’nın Danımanı Oğuz Özbakan ve Özgür Zihni. Futbol dünyası köşesi için bu görüntüyü paylaştılar.

BİRAZ DA NOSTALJİ

Nevzat Yılmaz paylaştı. Karadeniz Yazarlar Birliği Yönetim Kurulu. Trabzon Valisi Kemal Esensoy'u makamında ziyaret etti. 1991.