Geçen hafta televizyon programında tevhit inancı üzerinde durdum. Kısaca tevhit inancı bu evren kendiliğinden oluşamayacağı ve bu evreni yaratan bir irade olduğu bu iradede mutlak güç ve kudret sahibi Allah olduğunu vurgulayan inanç sistemidir.

Peygamberimiz Allah Teala biz insanlardan iki yüz yirmi dört bin Peygamber seçip biz insanlara gönderildiğini bildirmiştir. Bu Peygamberlik silsilesi Hz. Ademden başlayıp bizlerin Peygamberi olan Hz. Muhammede kadar devam edip bizlerin Peygamberiyle bitmiştir.

Bu Peygamberlerin arasında bazen bin yıl gibi bir zaman dilimi olduğu bildirilmiştir. Yani bu Peygamberlerin çoğu birbirini tanımıyor. Bu Peygamberlerin hepsi bir ağız etmişçesine bu evrenin bir yaratıcısı var oda Allah Tealadır diye vurgulamışlardır. Biz bu inanca tevhit inancı diyoruz.

Mükemmel olarak yaratılan bu evrenin yaratıcısı bir olması lazım gelmektedir. Neden çünkü nasıl ki bir ülkede iki tane Cumhurbaşkanı olamıyorsa olduğunda o ülkede düzen bozulacaksa şöyle ki Cumhurbaşkanlarından biri bir emir çıkaracak diğeri başka bir emir çıkaracaktır bu durumda ne olur olacak şudur ki o ülkede düzen bozulacaktır. Ondan dolayı insan devlet olduğundan beri iki tane devlet başkanı olmaz. Bu yaşlı dünyamızda hiçbir devlet geleneğinde bu yoktur.

Bakınız kutsal kitabımız Kuranın en küçük suresi olan sizlerin emenimki ezberinizdedir ihlas suresinde Rabbimiz ne buyurmaktadır; " Ey Habibim! Söyle o kullarıma Allah tektir..." Bu ayetten anlıyoruz ki yaratıcı olan Allah zatında birdir. Yani monoteisttir. Allah çoğulu yani politeist inancını kabul etmez. Allah'ın zatıyla ilgili sıfatları ilerleyen haftalarda makale haline getirip sizlerin izanlarınıza sunarım inşallah .

Bozulmuş semavi dinlerden Hristiyanlıkta ve Yahudilikte Allah inancı nasıl ona bakalım.

Hristiyanlıkta Allah üçtür. Yani "Bab -Oğul - Ruhul Kudüs" Hristiyanlar üç ilaha inanırlar. Tabi burada Hristiyan din adamları papazlar ve rahipler bu üç ilahı anlatırlarken biraz hatta çok zorlandıklarını oralardan gelen komşularımdan öğrenmiş bulunmaktayım. Neden çünkü akıl üç ilahı kabul etmez de ondan. Bundan dolayı Hristiyan ülkelerinde akıl üç ilahı kabulde zorlandığından Hristiyanlar akın akın İslamla şereflenmektedir. Hristiyan ülkelerinde onların mabetleri boşalırken bizlerin camileri artık cemaatı almaz hale gelmiş durumdadır.  Elhamdülillah.

Yahudilikte biraz durum farklı. Şöyle ki Yahudilerin ellerinde ki bozulmuş kutsal kitapları Tevratta ilahları Yehova Yahudileri üstün ırk olarak yaratmış ve diğer kavimleri özellikle Müslümanları onların kulu kölesi olarak yaratmıştır. Adamların inancı bu.

Şimdi burada şunu açık ve net yazarım ki ülkemde Hristiyanlar ve Yahudilerin samimileri hiç sıkıntı çekmeden dinlerini yaşayabilir gelenek ve göreneklerini devam ettirebilir hiçbir sıkıntı çekmezler. Tarih boyuncada çekmedilerde. Yani dedelerimiz ninelerimiz Osmanlılar zamanında en rahat hayatlarını yaşadılar. Durum o boyutlarda ki bin beş yüzlü yıllarda İspanya Endülüs'te bir Müslüman ve Yahudi kıyımı yapılırken Osmanlılar Yahudileri de o katliamdan alarak ülkemize getirmiş ve rahat etmelerini sağlamıştır. Yani sizlerin anlayacağınız Yahudiler bizlere bir  vefa borcu vardır.

Peki sıkıntı nereden kaynaklanmaktadır?! Sıkıntı isimlerinde evangelist Hristiyan ve Siyonist Yahudi diye eklentileri olan insanlardan dünya çekmektedir. Bu insanlar dünyaya düzen vermekte olduklarını iddia edip insanlığa kan kusturmaktadır. Bu insanlara karşı dikkatli olunmalı. Bu insanlarda iyilik ve yardımlaşma diye birşey yok. Tüm insanlık onlara hizmet edecek. Bu insanlar dünyada emellerini gerçekleştirmek için tüm şeytani oyunları oynamaktan geri durmamaktadır. Allah şerlerinden insanımızı emin buyursun.

Bu sıkıntılı insanların arkasında yabancı gizli servisler vardır.

Allah vardır , evrenin sahibidir , hüküm koyucudur ve birdir...