Milliyetçi Hareket Partisi’nin Trabzon il başkanı Bekir Sıtkı Tarım ile Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız TAKA Gazetesini ziyaret etti ve sorularımızı cevaplandırdılar. İşte sorularımız ve cevapları:

TAKA: Sayın Başkan ziyarette, cenazede taziyede düğünde her yer de varsınız saha nasıl?

BEKİR SITKI TARIM: MHP İl Başkanı olarak toplumun, halkımızın içinde oluyorum. Göğsümü gere gere, başımı eğmeden halkın içinde geziyorum. Bunu Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli’nin feraseti ve siyasi anlayışına borçluyum. MHP İl Başkanı olarak bugüne kadar tek bir kişiden olumsuz bir söz ve karşılama görmedim. Bütün siyasi partilerin il başkanlarının toplumun içinde olmaları, sadece tanıdıklarına değil, tanımadıklarına gitmeleri gerekmektedir. MHP devletinin yanındadır. Toplumumuz da bunun farkında. Biz davamızı anlatıyoruz.

DÜNYADA BİR SÜREÇ YAŞANIYOR

TAKA: Pandemi her tarafı alt üst etti, şimdi de elektrik zammı, neler söyleyeksiniz?

BEKİR SITKI TARIM: Elektrik, Su, doğalgaz gibi toplumumuzu ilgilendiren konularda top tamamen AK Parti’ye atılmamalı. Fotoğrafın büyüğüne baktığımızda sorunun küresel olduğunu, dünyanın böyle bir süreçten geçtiğini, dünyada enerji sıkıntısı olduğunu görüyoruz. Bunları sadece Türkiye’ye mal etmek doğru değildir. Seçimler yaklaştıkça, erken seçim söylentisi her zaman çıkıyor. Toplumda iyileşme, güzelleşme ve normalleşmelerin olacağı düşüncesindeyim.

SIKINTI ÜST YAPILARDA

TAKA: Millet ittifakına yönelik HDP eleştirileriniz var, açar mısınız?

BEKİR SITKI TARIM: Trabzon halkı hangi partili olursa olsun teröre her zaman tepkilidir. Hiçbir zaman terörün yanında olmamıştır. HDP’nin teşkilatlanamadığı bir şehirdir Trabzon. Sıkıntı üst yapılarda. CHP, İYİ Parti, SP, DP’nin tabanındakiler de en az bizim kadar vatanseverdir. CHP’nin genel başkanlık seçimi ertelendi. Toplumumuz bunu okudu. CHP’yi CHP’lilerden dinlemek lazım. CHP’den ayrılanların söylemlerine bakmak lazım. CHP’nin tabanında, MHP’nin olduğu çizgiyi beğenen bir kesim var. Bu kesim kesinlikle CHP’nin üst yapısından rahatsız. CHP, bu çizgi ile Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti meclisini oluşturamayacak. Bu oluşamayacağından dolayı seçimler ertelendi.

HER KESİMİN OYUNA TALİBİZ

TAKA: MHP gibi fikir partileri yönetmek zordur, bunu yaşıyor musunuz?

BEKİR SITKI TARIM: MHP İl Başkanlığına seçildiğim gün, partinin içinde genel başkanımızın ve partimizin tartışılamayacağını söyledim. Fitneden uzak durdum. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, partimizin lideridir ve asla tartışılamaz. Ankara’da iyi diyaloglarımız var. Bekir Sıtkı Tarım ve yönetimi genel merkeze en ufak bir sorun taşımadık. Memleket meseleleri ile bu kadar uğraşılırken, bu kadar kuşatmanın altında, genel başkanımız da gövdesini koymuşken, biz sorun taşımadık. İlçelerde tek liste ile kongrelerimizi yaptık. Sosyal medya paylaşımlarımda, toplumda istemediğimiz biçimde davranış sergileyenler oluyor. Onlara üstü kapalı cevabımı veriyorum. Dava ile ilgisi olmayıp, davaya zarar vermek isteyenleri vazife edinenleri eleştiriyorum. Bu kişiler seçimde de MHP’ye oy vermeyecek kişilerdir. Bunlara da en sert tepkiyi koyuyoruz. MHP olarak toplumumuzun her kesiminin oyuna talibiz. Herkesle de mükemmel diyalogum var.

40 YILDA YAPILAMAYANI 5 YILDA YAPTI

TAKA: AK Partililer size ve partinize büyük değer veriyorlar bunu hissediyor musunuz?

BEKİR SITKI TARIM: AK Partililer ile mükemmel diyaloğumuz var. Menfaat ilişkisi de değildir. Yenikapı ruhu ile oluşan sevgi bağı Trabzon’da da oluştu. AK Parti ile bu yola girmiş olmasaydık, AK Parti’nin içindeki değerli insanları göremeyecektik. Her partinin içinde kaliteli insanlar var. Yaramazlarla iyilerin mücadelesi var. Bunların partisi yok. Hırsızın partisi yok. Hırsız her yerdedir. Bekler, 20 sene iktidarda olan partinin etrafında dolanır. Uzun zaman iktidarda kalan partinin de bunlardan kolay kolay sıyrılması olmaz. Bunlar kim iktidar olursa onun hırsızı olur. Ülkemizi 5 senedir AK Parti yönetiyor. 2016’ya kadar FETÖ yönetiyordu. 2016’dan itibaren mükemmel işler yapıldı. Savunma sanayiinde 40 senede yapılacak işler 5 senede yapıldı.

‘ŞALPAZARI ÜRETEN BİR BELEDİYE’

TAKA: Sayın Başkanım hizmetler tek, tek devreye alınıyor, neler söyleyeceksiniz?

REFİK KURUKIZ: MHP’li bir belediye olarak üretken belediyecilik anlayışı ile çalışıyoruz. Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli’nin belediyecilikte hep üretken belediyecilik söylemini ifade ediyor. Biz de ona layık olmak için milletten aldığımız yetki ile ilçemizi daha yaşanabilir bir ilçe haline getirmek için mücadele ediyoruz. Biz Türk Milliyetçisiyiz, ülkücüyüz. Bizim ufuklarımız, emellerimiz var. ‘Önce Ülkem’ diyen bir anlayışın mensuplarıyız. İlçemizde 2014 öncesi ve sonrasını ele almak lazım. Şalpazarı’nı görmek için 2014 öncesini ele almak gerekmektedir. O dönemde belediyenin kredisi kullanılarak alınan bir aracın balonla kurdelesi kesilip açılışı yapılıyordu. Biz o dönemlerden bugünlere geldik. Şalpazarı ismi bilinmiyordu. Bir belde gibi değerlendiriliyordu. İnsanı ile, kültürü ile Ağasar balı ile, zenginlikleriyle güzellikleriyle, aldığı hizmetlerle ilçemiz bölgenin Trabzon’un parlayan yıldızı olmuştur.

ATAMAN DEĞERİMİZ

TAKA: Şalpazarı sizinle 7.5 yılda güzel hizmet aldı, konfrenas salyonunu da açtınız?

REFİK KURUKIZ: İlçemizde son dönemlerde çok şeyler değişti. Belediyemize gayet modern bir belediye meclis toplantı salonu kazandırdık. Atilla Ataman destek verdi, bizim için bir değer o. Toplantı salonumuza onun ismini verdik. İlçemize bir spor salonu kazandırıp açtık, halkımız yararlanıyor. İlçemiz de çığır açıldı.

GEYİKLİ’DE KADIN İSTİHDAMI

TAKA: Kadın istihdamı projesi çarpıcı bir proje neler söyleyeckesiniz?

REFİK KURUKIZ: Kadınlarımızın istihdamına katkı sağlamak amacıyla belediyemiz bünyesinde şirket kurduk. Makinelerimizi aldık. Bu ay üretime başlayacağız. Türk bayrağı, şapka üreteceğiz. 2 tane semt sahası bitirdik, hizmet veriyoruz. Araç parkımızı her gün geliştiriyoruz. İlçemizin giriş ve çıkışlarını ay-yıldızlarla donattık. Biz aydınlatmamızı ayyıldızla yapıyoruz. İlçenin girişine de Ayyıldız totemi yaptık. Güzel bir eser oldu. Bu totemi yapan Talha Tekstil’e de teşekkür ediyoruz. Çok imkanları olan bir belediye değiliz. İkili ilişkiler içerisinde güzel hizmetler aldık.

HER KAPIYI ÇALDIK DESTEK GÖRDÜK

TAKA: Sayın Başkan gördüğüm hizmeti koparıp alıyorsunuz?

REFİK KURUKIZ: İlçemizin yetiştirdiği önemli kişileri ilçemizin hizmetine dahil ediyoruz hem de başta İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu olmak üzere bakanlarımız, Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli’ye saygıları, MHP’li belediyelere sevgilerinden götürdüğümüz her projeye olumlu yaklaşıp destek veriyorlar. Bizler de güzel hizmetler yapıyoruz. Daha çok proje yaparsanız, daha çok hizmet ederseniz, daha çok o kapıları aşındırırsanız, güzel hizmetler yaparsınız. Öğretmenevini tamamladık. İlçe sokak sağlıklaştırma çalıştırmasının ilk etabını yaptık. İkinci etabının ihalesi yapıldı başlıyoruz. Elmanın ikinci yarısı da tamamlanacak.

İLÇE KABUĞUNU KIRDI

TAKA: Şalpazarı’nın geldiği noktayı özetler misiniz?

REFİK KURUKIZ: İlçemiz sosyal, gönül belediyeciliği anlamında kardeş belediyelerimizle proje ve çalışmalarımız sürüyor. İlçemizin 50 yıllık içme suyu ihalesi Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı. Çalışmalar hızlı şekilde yapılıyor. DSİ’den taleplerimizin ihaleleri yapıldı, çalışmalarına başlandı. İlçemiz, kabuğunu kırdı. Çığır açtı. Çevre yolu çalışmalarımız hızlı şekilde ilerliyor. Ülkemizde millet bahçeleri yapılıyor. İlçemize devlet bahçesi adı altında 60 dönüm bir alana bungalov, kafetarya, kapalı salonu, kamelyalar, okuma salonları, yürüyüş, bisiklet yolları, doğal değirmeni olacak bir bahçe yapıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından aldığımız hibelerle projenin ihalesine çıkıyoruz. Ülkemizde ‘Devlet Bahçesi’ adı altında bir ilki gerçekleştirerek güzel bir proje olacak.

ÖĞRENCİLERİN YANINDAYIZ

TAKA: Yüksekokul neler kattı?

REFİK KURUKIZ: Yüksekokulumuzu açtık. 80 öğrencimiz var. 80 öğrencimizin tamamına belediyemiz destekli burs veriyoruz. Çevremizde ve ilçemizde vefa borcu olan 80 kişiye birer öğrenci okutacak şekilde tüm öğrencilerimize yıl boyunca burs vererek yanında olduk. Yanlarında olmaya da devam edeceğiz. 30 mahallemiz var. Muhtarlarımızla istişare halindeyiz. Trabzon’un en modern muhtarlar derneğini ilçemizde açmış olacağız. İlçemizin tüm caddelerini ışıklandırarak, ışıl ışıl oldu. Hükümet konağımızı tamamladık. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Trabzon’a geldiğinde en kısa sürede ilçemize geleceğinin sözünü verdi. Gençlik ve Spor Bakanımızda ilçemize gelecek. Fabrikamızı açacağız, semt sahalarımızı açacağız.

TEŞEKKÜR ETTİ SAYGI SUNDU

TAKA: Cumhur ititfakı şansınız diyebilir miyiz?

REFİK KURUKIZ: Hizmetlerimizde Cumhurbaşkanımızın ilçemize olan bakışı ve onun yol arkadaşı Genel Başkanımız Dr. Sayın Devlet Bahçeli’nin çok büyük destekleri var. Onların sayesinde ne istiyorsak alıyoruz. Trabzon Milletvekillerimize teşekkür ediyorum.