Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Trabzon arasında gizli bir sevda vardır.

Bu sevda bitmez.

Neden bitmez?

Çünkü Pınarhiar cezaevine girerken yanında Trabzonlular vardı.

O günün siyasi şartlarından korkan, sinen, kaçan çok yakın dostları onu ziyaret bile edememişken Trabzonlular ve ağırlıklı Of’lular hiç bırakmamıştır.

Erdoğan’ın karşısında iki kişi varsa onlardan hep Oflu olanı tercih etmiştir!

Çünkü Oflular Aksiyon adamıdır, her raconu bilirler.

Tayyip Erdoğan işbaşına geldiği günden itibaren Trabzon’a da hep o duygularla baktı.

Her yönüyle duygular örtüşmüştür.

18 yıllık iktidarında Trabzon’a yaptığı 33 katrilyonluk yatırımda bunun içindir.

Türkiye’de en önemli dönüşümleri Trabzon’a yapmıştır ve en güzel stadı buraya inşa etmiştir. Bugün Karayolları Genel Müdürlüğünün devam ettirdiği ve Binali Yıldırım, Cahit Turhan ile Abdulkadir Uraloğlu’nun gözü gibi kolladığı Kanuni bulvarı da onun desteğiyle yol almıştır. Şehir hastanesi başlamıştır.

Sevgili Okurlar,

Sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan Büyükşehir Belediye Başkanlığına Sayın Murat Zorluoğlu’nu göndermiştir. Martta 2 yılı dolacaktır.

Murat Zorluoğlu geldiği günden itibaren gerek alt yapı, gerekse kente dokunuşlar anlamında önemli işler yapmıştır. Birçok projeyi bitirmiş ve Otogar gibi, Gülcemal gibi, Ganita gibi MEGA projeleri de hayat geçirmek için yoğun çalışmaktadır. Ulaşıma el atmış ve kentin en önemli sorunları ile dertlenen halka dokunan bir isim olmuştur.  Bugün 35 yıldır değişmeyen Trabzon’un içme suyu ve kanalizasyon sistemini yenilemeye başlamıştır ki bu cesaret işidir.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 2011 yılından itibaren Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’ten vazgeçmemiştir. 4 kez il başkanlığı yapmış ve aday olmamasına rağmen Ortahisar Belediye başkan adayı göstererek seçimi onunla almıştır.

Ahmet Metin Genç’te Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hep yanında olmuştur.

Genç, Ortahisar’da fedakarlıklar yapmakta halkı arkasından sürüklemektedir. Önemli projeleri hayata geçirmek için çalşımaktadır. O nedene sayın Cumhurbaşaın Tayyip Erdoğan’ın gözü arkada kalmasın Trabzon emin ellerdedir.

Kent milletvekilleri ve İki başkan da onu çok sevmekte gece gündüz çalışmakta, onun Trabzon halkınının en küçük sorunları ile bile yakın ilgilenmektedirler.

Kuşkusuz kentin Cumhurbaşkanımızın desteğine ihtiyacımız vardır!

Trabzon milletvekilleri de son Ulaştırma Alt Yapı Bakanımıza yönelik ziyarette  dile getirmiştir. Güney çevre yolu hızla projelendirilmeli ve Tayyip Erdoğan da arkasında olduğunu söylemelidir.

Trabzon, Sayın Cumhurbaşkanımızdan treni beklemektedir. Devlet demir yollarına bir talimat vermelidir.

Arsin yatırım adasını hızlanması için ‘ne durumda’ diye sorması bile yetecektir.

Neden Arsin yatırım adası diyorum, çünkü o yatırım adası Trabzon’da istihdamı çözecektir.

Ve bir de Milli Silah Sanayi.

Sayın Cumhurbaşkanım,  Organize sanayi bölgelerinin birine Vakfıkebir’de olabilir, yeni kurulacak Araklı da, Milli silah sanayi ve otomotiv sanayinin bir yedek parça fabrikasını getirmeniz istihdam için yeterlidir.

Karadeniz’in evladı olarak bu ülkeye büyük hizmetler yaptın.

1980’lerde Almanya ile telefonda konuşmak için kuyruga girerken şimdi uzay sanayini başlattın.

Türk halkı ve Karadenizli senden razı. Allah da razı olsun.