Karadeniz’in göz bebeği şehirlerinden biri Trabzon’dur. Trabzon’u Türkiye’de büyüten kadim gelenekleri var; tarihi, kültürü, sanatı, spor, siyaseti, bürokrasideki değerleri ve coğrafyası.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Kadir Topbaş’ın cenaze merasimini izleyince, ‘7’den 70’e her siyasi çevreden sevilmek ve takdir görmek, vefatında herkesin bir bütün olduğunu görmek çok az sayıda siyasi ve devlet adamına nasip olabilecek bir tablo’ dedik.

Antalya baro başanın dünkü küstah paylaşımına bakmayın, Türkiye’nin böyle az sayıda müteazi değerleri var.

Trabzon’dan bakacak olursak, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon’da iz bırakabilmek için son yerel seçim öncesi projeleri gündeme getirerek fikri takipte olanlara da mesaj verdi.

2 yıl belki erken bir süre, çözülememiş başlanamamış olanlar olabilir. Belediyeler tek yüklenici kurumlar olmuyor haliyle. Ancak başkan Zorluoğlu’nun önemli avantajları var.

İktidar partisi olabilmeleri, Bakan ve Milletvekillerine ulaşılabilirlik bir de Tayyip Erdoğan gibi bölgenin evladı Cumhurbaşkanı.

İcracı, hiçbir projenin yarıda bırakılmasına tahammül edemeyen, talimatlarında halka dönük projelerde yavaşlama sezdiği an cezayı kesen bir lider.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Rize’de idi bugün AK Parti Trabzon İl Kongresine katılacak.

Başkan Zorluoğlu, Erdoğan’ın bölgede olmasıyla kendisiyle yakın markajla istişare etme fırsatı bulmuştur. İlerleyen süreçte belediyecilikle projelerin hızlanmasında daha atak bir dönem bizi bekliyor olabilir.

Trabzon uzun bir süredir sahille bağı zayıflayan bir şehirdi.

Beşirli, Moloz, Ganita hattı aslına bakılırsa iyi işlenirse takdir kazanacak hizmetlerden biri olacak.

Başkan Zorluoğlu’nun vizyon projeleri arasında olan bu çalışma ile ilgili;

‘Ganita’dan Faroz’a kadar yapacağımız yürüyüş ve bisiklet yolları, Faroz’dan sonra Beşirli’ye kadar var olan aksla birleşecek.

Hedefimiz hemşehrilerimizin Ganita’dan bisiklet, kaykay ve patenle Akyazı Stadı’na kadar gidebilmesi.’’ diyor.

Yalıncak Plajı da yapıldığında yürüyüş yolları, otoparklar, park alanları, küçük çaplı yeme içme mekanları Trabzon’a değer katacaktır.

Trabzon’un öncelikli çözmesi gereken konulardan biriydi otogar ihtiyacı. 2022 yılının başında otobüsler yeni otogardan giriş çıkış yapabilecek.

Trabzon’un çehresini değiştirebilecek en önemli şey Kentsel Dönüşüm faaliyetleridir.

Pelitli’de güzel bir çalışma oldu, Çömlekçi’de mesafe alındı. Daha yapılacak pek çok iş var. Sadece Trabzon değil keşke tüm ilçelere de el atabilsek.

Dönüşüm tüm Türkiye’nin ihtiyacı, geçen hafta kentsel dönüşüm kredilerinde ciddi bir iyileşmeye gidildi doğrusu evini yenilemek isteyen vatandaşa her kolaylık var!

Ulaşım tabi bir şehrin olmazsa olmazı, ulaşım master planı üzerinde çalışılıyor.

Devam eden diğer projelere baktığımızda Avni Aker Millet Bahçesi, görüntü kirlilikleriyle ilgili Cephe Sağlıklaştırma Projeleri, Meydan, Uzun Sokak, Maraş ve Kunduracılar Caddesi odaktaki yerler olacak. Kadınlar Hali inşaatı da sürüyor.

Trabzon başta Ortahisar ve diğer ilçelerin bütünlüğü ile geleceğe daha güzel yürüyecektir.

Trabzon dinamiklerinin ortak paydada buluşabildiği, art niyetten arındırılmış eleştirilerin dikkate alındığı STK’ların dinlendiği zeminler bir şehre dinamizm kazandırır. Kadir Topbaş’ı İstanbul’un Kadir abisi yapan da biraz da bu oldu belkide.

TERÖRÜ KINAMAYANA YER YOK

PKK son 40 yıl iÇinde yaptığı katlimalardan Birine daha tanık oldu. Bütün bu hainliklere rağmen PKK terör görüntüsünü kınayamayan ve her zamn deetk verenler halen Meclsite.

Türkiye büyük millet meclisnde cumhuryitten buyana Kürt milletvkeilleri var.

Ama ilk kez böylesine PKK’yı kınayamayan milletvekili ve bir parti var.

Terör örgütü PKK’yı kınamayana Hangi parti olursa olsun meclsi te yeri yok.

Türk miletine kurşun sıkan bir terör örgütüne destek veren partiye destek hazineden neden 80 milyon TL verelim.

Dün sevgili Liman Müdürü Muzaffer Ermiş’in dediği gibi,

O parayı  Kürt halkına hizmete yatırırız.