Gerçekleşen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Gerçekleşen Türk Mutfağı Haftasında horon ekibinin gösterisinden sonra Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu'nun açılış konuşması, Coğrafi işaretli yöresel kahvaltı tanıtımı, yöresel otların tanıtımı, Karadeniz yöresine ait 18 çesit yemeğin tanıtımı ve
sunumu gerçekleşti.
Trabzon’da 25-26 Mayıs kadar sürecek
21-27 Mayıs tarihleri arasında tüm dünya ve ülkemizde düzenlenen geleneksel bir hal alan Türk Mutfağı Etkinliği Trabzon'da 25-26 Mayıs tarihine kadar sürecek. Düzenlenen Asırlık tariflerle Türk Mutfağı haftası etkinliği Trabzon halkı tarafından büyük ilgi gördü.
70’in üzerinde otlardan 200 çeşit yemek
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, geçen yıl 1. sini düzenlemiştik. Bu yıl 2.sini düzenledik. Sayın Emine Erdoğan'ın himayesinde düzenledik. İnşallah geleneksel bir hale getireceğiz. Bu güzel lezzetlerini tüm dünya ile tanıştırmış olacağız inşallah. Bu vesile ilede tüm mutfağımızı tanıtmış olacağız. Trabzon’u
tanıtmaya yönelik çalışmalar başlatmıştık. Emine Erdoğan'ın başlatmış olduğu çalışma anlamlı ve güzel bir çalışma olacak. 70'in üzerinde otlardan 200'ün üzerinde çeşitli yemekler ile geçen yıl Trabzon’umuza tanışmıştık. Daha üretken olamaya çalışacağız. Gastronomi dünyada çok önemli bir konuma geldi. Gastronomi ve sağlık alanında bölgemiz güzel konumda. Herkes için hayırlı uğurlu olsun diyorum" ifadelerini kullandı.
Emine Erdoğan tarafından hazırlanan Türk Mutfağı kitabı kapsamında her sene düzenli olarak İl Kültür Bakanlığı tarafından Türk mutfağına uygun hazırlanan yemekler şu şekildedir; Tarhana çorbası, Balık çorbası, Tomara tavası, Pazı tavası, Lames, Lahana kavurması, Turşu kavurması, Vakfıkebir ekmeği, Mısır ekmegi, Mısır yarması çorba, Kaygana, Fasulye tavası, Hamsili pilav, Hamsiköy sütlacı, Un kurabiyesi