Trabzon küçük ama BÜYÜK bir şehirdir. Yani yüzölçümü ve nüfusu az ama etkisi ÇOK 'tur. Tıpkı psikanalizin yargı dağıttığı şu cümle gibi: " Her birey önemli ama 1 o kadar da önemsizdir "...

Trabzon aynı zamanda çok ama çok da zor 1 şehirdir. Dillere pelesenk olmuş şu benzetmede atfedildiği üzre: " Trabzon dışında toprağını ölümüne sahiplenir; Trabzon içinde de paçalarına yapışırlar ".

Yıllar geçer, yollar geçer; mevsimler değişir ve takvim yaprakları dökülür amma ve lâkin bu gerçeklik hiç ama hiç sekmez. NET...!!!

Şehir küçük, yani hergün uğruna amansızca mücadele verilen pasta dilimi de sınırlı olunca; iğrençleşmeler, basitleşmeler, bayağılaşmalar, alicengizler, belden aşağı vurmalar hiç ama hiç bitmez...

Bu duruma en çok da siyaset kulvarında ve arenasında şahit oluruz...

Tıpkı 2023 seçimlerinde yine, yeni, yeniden listede yer bulabilmek adına; yapacaklarımız hususunda limitlerimizi ve bayağılığımızı sonuna kadar zorlayacak olduğumuz gibi. Zaman daraldı zaten..!

Ama bu hafta köşemize; Trabzon'un cevvâl, bir o kadar da cesur, farklı, vizyon sahibi ve her daim potansiyeli olan KADIN GİBİ KADINLARI misafir oluyor...!

Çünkü erkek yurt tutarken; KADIN devlet kurar. ADAM KADINLAR bu yüzden her daim ivedi ve elzem. NET...!

İlk olarak 9-10 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen Trabzon Barosu seçimlerinde yeniden güven tazeleyen saygıdeğer Sibel Suiçmez Hanımefendi ile başlamak isteriz.

Trabzon için önem arz eden KADIN GİBİ KADIN'lara en iyi örneklerden birisidir. Çalışkan, donanımlı, sempatik, enerjik ve pozitif...

Kendilerini ve göreve gelen ekibini canı gönülden tebrik ederiz...

İkinci KADIN GİBİ KADIN'ımız ise; vekil listesinde olmasına kesin gözüyle bakılan ama alicengiz oyunları sonucu liste dışına itilen İyi Parti kurucularından, safkan ülkücü saygıdeğer Hayriye Nurcan Yazıcı hocamız...

3 Türedi kardeş olarak hepimizin de hocalığını yapmıştır aynı zamanda. Merttir, korkusuzdur, yiğittir, cevvâldir ve lafını sakınmaz. Kimseden de korkmaz...!

Kendilerine defalarca " Saygıdeğer hocam; bu kadar göz önünde olmayın. Sizi bilen ve takdir eden çok zaten. Az biraz bırakın filler tepişsin, çimler ezilsin; işte o zaman atınız daha hızlı gider, merak buyurmayın sakın " dedik de dedik ama sakalımız yeterince gür değil demek ki nacizane !!!

Tarzı, tavrı ve üslubu Nurcan Hanım ile birebir örtüşen; O'nun 1 başka versiyonu ve modeli olan 1 diğer KADIN da; eski kadın kolları başkanı Havva Gümüş Hanımefendi.

O'nun hikâyesi ve kaderi de Nurcan Hanım ile birebir örtüşmekte. Sanki 1 lambadan çıkan 2 ışık gibiler adeta...

Havva Hanım erkek gibidir. Tuttuğunu koparır. Lafı ağzındadır. Olduğu gibidir. Rol ve yardımcı oyunculuk bilmez. Ne varsa dilindedir. Belki de bu yüzden girememiştir zaten listeye de; kim bilir...!

Ama her olayın ve ihalenin de üzerine kalması gibi 1 şanssızlığı olduğu da su götürmez 1 gerçeklik...

Ve Saime Tekke Hanımefendi...

İlk olarak 2018 seçimlerinde boy gösteren ve kendini anlatma, tanıtma, onaylatma ve kabul ettirme fırsatı bulan çok ama çok donanımlı, farklı, asalet timsali, vizyon sahibi ve bazılarına göre 2023'ün flâş başrol figürlerinden biri. Bekleyip göreceğiz...!

1 de hiç ama hiç yabana atamayacağımız 1 Güzide Önsel Uzun gerçekliği...!

Trabzon gibi bilenin herkes olduğu ve o kadar erkeğin olduğu yerde; il başkanlığı titrini taşımak her KADIN'ın harcı değildir. NET...

2023'ün listesinde ki bankolardan birisidir. Ama sıralamasını bilemiyoruz elbette. İlk 3'dedir ama zannımızca...

AK Parti bünyesinde olup Hayriye Nurcan Yazıcı hocamız ile aynı kaderi yaşayan isimlerden birisidir Güler Kanca Durmuş...

Kendisine ne sözler verildi de tutulmadı. Hattâ bir dönem kişisel gelişim ve siyaset anlamında inanılmaz 1 ilerleme kaydedince; birileri kıskandı ve ahlâk dışı kurallarla daha fazla büyümesini istemedi ve önünü kesti malesef ki...

ADAM'lığından kimsenin tereddütü olamaz. NET...!

LE SONUÇ: Neden ADAM denilince hemen aklımıza erkek gelir ki..! Üstelik çevremizde onurunu ve şahsiyetini kaybetmiş onca erkek varken...!!!

ADAM OLMAK; 1 karakter duruluğuna sahip olmayı gerektirir. O yüzden ADAM'ın cinsiyeti olmaz. NET...

Anlayabilme havsalasına sahip olabilenlere ithafen itina ile...

Selâm ve muhabbetle sevgiler & saygılar