AK Parti Trabzon Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen, Taka Gazetesi’nin sorularını cevapladı, hedeflerini anlattı

AK Parti Trabzon Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen, dünkü sayfamızda projelerini anlattı, bugün sorularımızı cevapladı. Sürmen, çalışmalarına ara vermeden devam edeceklerini söyledi. AK Parti’nin temel amacı herkesin rahat edeceği, insanların mutlu olacağı bir düzeni devam ettirmek olduğunu dile getiren Başkan Sürmen; geleceğin de çok daha parlak olduğunu ifade etti.

TRABZON’UN İHTİYACI OLAN BİR PROJEYDİ

TAKA: Sizce Trabzon’da Büyükşehir’in ve ilçe belediyelerin kadınlar için yaptığı projeler yeterli mi?

MERYEM SÜRMEN: Tabi ki de. Büyükşehir belediyemizin açacağı ve temelini attığı Kadın Yaşam Merkezi projesi var. Başkanımız bunu dile getirince biz çok heyecanlandık. Gerçekten Trabzon’un ihtiyacı olan ve sürekli kadın STK’larında dile getirdiği bir projeydi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Murat Zorluoğlu, tümüyle kadınlara yönelik bir proje haline geleceğini söyledi. Merkezde kurs merkezlerinin olacağını ve günlerini orada tamamlayabileceği bir yaşam merkezi olacak. Belediyelerimiz kadınla ilgili projelere sonsuz destek veriyorlar. Kadın Kooperatifimizi kurduğumuzda da bir araya geldik. Bizim de onlara yönelik bir projemiz olduğunda oturup istişare ediyoruz. Gerekli ne varsa bunları yerine getirmeye gayret ediyoruz. Tabi ki eksikler var. Ama belediye başkanlarımız bu konuda çok iyi çalışıyorlar ve çok güzel projeleri var. Bir an önce eksikler inşallah tamamlanacak.

AYNI PAYDADA BULUŞTUĞUMUZ İKİ NOKTA VAR

TAKA: Muhalif partilerin Kadın kolları başkanlarıyla aynı projelerde yer almıyorsunuz? Bunun sebebi nedir?

MERYEM SÜRMEN: Biz kendilerini davet ediyoruz. Gelmiyorlar. Biz onlardan bir davet göremiyoruz. Tabi ki bir siyasi platformdayız. Aynı paydada buluştuğumuz iki nokta var; kadın olmak ve Trabzon… Farklı etkinliklerde görüyorum, selamlaşıyoruz ve sohbet ediyoruz.Bizim duvarlarımız yok. Kapımız herkese açık.

BİZ HER DAİM ALANDAYIZ

TAKA: Ekonomik sıkıntılardan dolayı vatandaşlar hükümete karşı tepki gösteriyorlar, bu olumsuzluklarla sahada sizde karşılaşıyor musunuz?

MERYEM SÜRMEN: Biz saha çalışmalarımızda hanelerin kapısını çalıyoruz.Sadece Türkiye’yi sarsan bir ekonomik bunalım değil tamamıyla dünyayı sarsan bir durum olduğunu vatandaşlarımız çok iyi biliyor.Trabzon’da da birçok insanın yurt dışında akrabaları var. Konuştuklarında da orada ki durumun aslında çok daha kötü olduğunu görebiliyorlar. Kadın Kolları olarak gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ilimizdeki  tüm vatandaşlarımıza yöneliktir. Bu çalışmalar neticesinde bizlere ulaşan isteklerin hepsine geri dönüş yapma gayretindeyiz. Biz her daim alandayız. Seçimden seçime değil her daim vatandaşının yanında olan bir teşkilatız. Bu bizim için çok önemli.

‘KADES’ PROJESİ SON YILLARDA ATILAN VİZYONER ADIMLARDAN BİR TANESİDİR

TAKA: Türkiye İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmişti. Kadın olarak bunu doğru buluyor musunuz? Türkiye’de kadın hakları yeterince sağlanabiliyor mu?

Meryem Sürmen: Bu anlamda çok fazla kamuoyunda algılar oluşturulmaya çalışıldı. Tabi ki kimse şiddeti savunamaz. Şiddet sadece fiziksel değil, maddi ve manevi şiddette var.Bizim ortak paydamız kesinlikle şiddetin karşısında ve gelebilecek her türlü istisnai noktalarında da önünde durmamız... Bir sözleşmeyle bunu sınırlandırmamamız gerekiyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kadına verdiği önem ve destek zaten parti kanalımızdaki kadın teşkilatından anlaşılıyor. Biz kadınlar artık siyasi partilerde sadece temsil mahiyetinden çıkıp, artık karar mekanizmalarında yer alıyoruz. Bunu bizim kadın milletvekili sayımızdan da, kadın il başkanlarımızdan da, kadın kolları teşkilatımızın da bu kadar diri olmasından anlayabiliyoruz. Bizi diğer partilerden ayıran budur. Bu konu çok fazla deformasyon haline gelip, sanki biz şiddeti savunuyoruz gibi gösteriliyor. İstanbul Sözleşmesi kalktıktan sonra şiddetlerin arttığını savunanlar da var. Ama şiddet gerçekten çok hassas bir nokta ve bugün baktığımızda İçişleri Bakanımız sayın Süleyman Soylu’nun önemle üzerinde durduğu ‘KADES’ Projesi son yıllarda atılan vizyoner adımlardan bir tanesidir. Yaklaşık 2 milyon kadın telefonuna bu uygulamayı indirdi. Dolayısıyla şiddet sözleşmeyle çerçevelendirilmemeli. Gerekli her adım atılıyor ve atılmaya hassasiyetle devam ediyor. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan bunun da bire bir takipçisidir.

TRABZON’DA SİYASET YAPMAK GÜZEL

TAKA: Trabzon’da kadın olarak siyasette zorlanıyor musunuz? AK Parti’nin siyasette kadına yönelik pozitif bir ayrımcılığı var mı?

MERYEM SÜRMEN: Biz zorlanmıyoruz çünkü her daim sahadayız. Sahada da herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmıyoruz. Tüm vatandaşlarımızın tüm esnaflarımızın kahvesini, çayını içmeye gayret gösteriyoruz. Trabzon’umuzu çok seviyoruz. Trabzon’da siyaset yapmak ayrıca güzel.Farklı zorluklarla karşılaşan bir yöneticimiz de olmadı. Hepsi ayakları sağlam basan arkadaşlarım. Kadın olarak geri dönüşlerimiz çok olumlu ve vatandaşlarımız tarafından da takdir ediliyoruz.

SÜREKLİ İSTİŞARE YAPMAK DURUMUNDAYIZ

TAKA: Seçilmeden önceki görüşlerinizle bugünkü şartların durumlarına bakıldığında yine aynı çizgilerinizle mi devam ediyorsunuz? Halka göre mi hareket ediyorsunuz?

MERYEM SÜRMEN: Ben 3 yıldır Kadın Kolları Başkanlığı yapıyorum, ondan önce ana kademe yönetimindeydim. Daha önce de gençlik kollarındaydım. Partimizde yaklaşık 10 yıldır siyaset yapıyorum ve her biriminde görev aldım. Bu anlamdaki görüşlerimiz tabi ki aynı, değişen bir bakış açımız yok sadece başkan olmakla yönetici olmak arasında farklar var. İkisinde de sorumluluklarımız aynı olmuyor. Çünkü başkan olarak artık geniş bir teşkilatımız var. Bu yüzden bakış açımız bu anlamda daha farklı olmak zorunda. Nasıl üretebiliriz, nasıl farklı projelere imza atabiliriz veya ne kadar kişiye ulaşabiliriz diye sürekli istişare yapmak durumundayız. Yoksa farklı bir görüşümüz söz konusu değil.

BİZE NE GÖREV VERİLİRSE YAPMAYA HAZIRIZ

TAKA: Bir dahaki seçimlerde yine AK Parti Kadın Kolları başkanı olarak mı devam etmek istiyorsunuz? Yukarısı olur mu?

MERYEM SÜRMEN: Partimizin temel taşları üyelerimizdir. Bize ne görev verilirse yapmaya hazırız. Bu anlamda kırılmak veya küsmek kavramları sadece diğer partilere mahsus olan eylemlerdir. Cumhurbaşkanımızın gösterdiği yolda ilerlemeye devam ediyoruz. 2023-2053-2071 yılında bize ne görev verilirse o göreve hazırız.

BİRLİĞİMİZİ, BERABERLİĞİMİZİ DAHA DA GÜÇLENDİREREK HEDEFE ULAŞACAĞIZ

TAKA: 2023 seçimlerini nasıl değerlendiriyorsunuz, AK Parti Kadın Kolları bu tarihi seçim hazırlıklarına şimdiden başladı mı?

MERYEM SÜRMEN: Göreve geldiğimden beri biz zaten sahadayız. Saha taramalarımızı tüm ilçelerimizle birlikte gerçekleştiriyoruz. Seçimden seçime değil, her zaman vatandaşımızın yanındayız. Seçim döneminde tabi farklı çalışmalar yapılacaktır. Ama seçime kadar her mahalleye gerekirse 5 kere 10 kere gideceğiz. Merkezde ve köylerde yaptığımız çalışmalar farklı oluyor. 2023 yolunda yapacağımız her şey, Cumhurbaşkanımızın daha kuvvetli ve daha fazla oyla seçtirebilmek için olacak. Diriliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi daha da güçlendirerek bu hedefe ulaşacağız. AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanımız Sayın Ayşe Keşir’in nezdinde Sandıklarımızla alakalı çalışmalarımızı aylık, haftalık, yıllık şeklinde yürütüyoruz. Pandemi döneminde vatandaşlarımıza ulaşmak çoğunlukla telefonlar aracılığıyla oldu ama şimdi her vatandaşımızın evinde ziyaret edip çaylarını içiyoruz.

Bizde 3 Z kuralı çok önemlidir. Ziyaret, Zaman, Zarafet. Bir teşkilat mensubu olarak ‘Zaman’ kavramı çok önemlidir. Vaktimizi bereketlendirmek ve yararlı adamlarda harcamak çok önemlidir.

Kadın olarak ‘Zerafetimizi’ kaybetmeden yolumuza devam ediyoruz. Zerafetsizliğin her zaman karşısındayız. Diklenmeden dimdik duruyoruz. Cumhurbaşkanımızın her daim söylediği bu sözü sahalarda yerine getirmeye çalışıyoruz.  Hiç kimseyi ötekileştirmeden vatandaşlarımızı ‘Ziyaret’ ediyoruz. Bu anlamda 3 Z kuralı bizim için fazlasıyla önemli. Bunu tüm yöneticilerimize de söylüyoruz.

Son Söz: Yomra ve Düzköy ilçelerimizde başkanlık atamaları olacak. Oralarında teşkilatlanmalarını sağladığımızda 18 ilçemiz ve tüm yöneticilerimizle çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Bizlerin sahadaki gücü Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ederiz.