Önce şunu söyleyeyim Trabzonspor’un transferde hata yapma imkânı artık kalmadı. Gervinho, Bruno Peres, Marek Hamşik ve Fode Koita’ya attırılan her imzanın cuk oturduğuna inanıyorum. Dört oyuncu Trabzonspor’u ya arzuladığı yere getirecek ya da her sene olduğu gibi aldıkları paralarla bir Türkiye’de tatili yapıp, ülkelerine dönerken, Trabzonspor taraftarını da hayal kırıklığına uğratmış olacaklar. Bu oyuncuların dışında Trabzonspor eğer transfer yapacaksa, Trabzon Havalimanı'na inecek her futbolcu takımın direkt adamı olup ilk günden formayı sırtlayacak kalitede olmalı.

Bunun için de gerek şart yönetim bundan sonra kesinlikle ihtiyaç duyulan mevkilere transfer yapmalı. İleriyi düşünerek hareket etmeli. Sözün özü, Trabzonspor'un bu sezon taraftarına şampiyonluk yaşatmaktan başka şansı yok! Onun için de sezon sonu da Trabzonspor'u Avrupa’da tur atlayacak bir kadro oluşturulmalı. Gelecek transferde de yine akıllı davranıp Akyazı’ya yakışacak ve yıllardır sabrı tükenen taraftarın gönlüne huzur verecek bir takım yaratmalı. Onun için de başka ihtimaller üzerinde hiç durmak istemiyorum.

Transferlerde imza atılmadan da konuşmak istemiyorum. Çünkü sonrada yanılgılar ve büyük hayal kırıklıkları yaşanıyor. Riva kampına sosyal medyadan takip ettiğim kadarı ile çalışmalar mükemmel bir hava geçtiğini okuyoruz. Takım içinde güzel bir ortam ve kolej takımı havası olduğu gelen bilgiler arasında. Ancak lig başladı mı seyri değişik oluyor. Trabzonspor’un ve yönetiminin bu saatten sonra yanlış yapma lüksü hiç yok! Saha sonuçları kötü giderse o zaman yandı gülüm keten helva! Takım ilk baştan dikiş tutturması ve bu çalışma ile serisi yakalayıp, havaya girmeli ki, taraftar da takımının bu havasıyla havaya girip, hem saha hem de ekonomik anlamda destek versin. Aksini hiç düşünmek dahi istemiyorum!

EKUBAN ÇİZMEYİ AŞTIN!

Dünyanın en iyi futbolcusu olsan haddini aşmayacaksın.

Mütevazi, alçak gönüllü olacaksın.

Aldığın paranın hakkını vereceksin.

Arkadaşların sıcağın altında ter dökerken sen İtalya’da kız arkadaşınla gönlünce eğlenmeyeceksin.

Ekuban efendi sana verilen izin bitti ise takımın yeni sezon çalışmalarını nerede yapıyorsa oradaki kampa katılacaksın.

Mazeretin varsa kulüp menajerini arayıp geç gelebileceğini söyleyeceksin

Sen bunların hiçbirini yerine getirmeyeceksin tatiline devam edeceksin.

Olmadı Ekuban efendi olmadı. Çizmeyi iyicene aştın.

Trabzonspor, 28 Haziran’dan itibaren yeni sezon için başlanan çalışmalar şu anda İstanbul Riva tesislerindeki kamp yaparak sürdürüyor. Yani 18 gündür idmanlar aralıksız devam ederken Ekuban sen hiçbirine katılmadın. Trabzonspor’u kafandan tamamen silmişsin, sana 6 milyon Avro biçen Arap takımına gitmek için işi yokuşa sürmeye devam ediyorsun.

Sen kimsin Ekuban kimsin… Geldiğin yer belli.

Bulunmaz Hint kumaşı hiç değilsin.

Pandemi süresince tesislerde yaptıklarını bilmemize rağmen takıma zarar verilmesin diye yazmadım.

Ekuban, Trabzonspor senden büyük sen değilsin.

Trabzonspor’u istemeyeni biz hiç istemeyiz.

Abdullah hoca bugün bunları yapan Ekuban yarın af ederseniz neler yapabileceğini tahmin bile edemezsiniz.

Aile ortamı içerisinde olan bir takımın ağız tadı bozulmasını istemiyorsanız Ekuban’a yol verin gitsin. Yolu nereye çıkarsa oraya gitsin…. 

YUSUF’U BARCELONA’YA GETİREN TRABZONLU İRFAN TASAN

‘Scout’un en bilinen tanımı yetenek avcılığı. Yani dünyanın dört bir yanından genç yetenekleri keşfedip takımlarına kazandırmak. Böylece kulübün ekonomisine büyük katkı sağlamak. Bunlardan biri de İdmanocağı minik takımında futbola başlayan A takımına yükselen, Hatay Kırhanspor’da profesyonel futbol hayatından sonra Fransa’nın Perpignan kulübüne transfer olan İrfan Tasan futbolu bıraktıktan sonra Barcelona’nın izleme komitesinde göreve başladı.

Yedi yıldan bu yana dünya devi takımının izleme komitesinde bulunan İrfan Tasan genç yetenekleri bulmak için gezmediği ülke kalmadı. Bir Evliya Çelebi gibi Avrupa ve Afrika ülkelerine giden İrfan Tasan üç yıldan beri Avusturya’nın SK Rapid Wien ve Avusturya Genç milli takımında oynayan Trabzon’u Yusuf Demir’i radarına aldı. Tabi genç futbolcu Yusuf’u Barcelona takımı dışında Alman devi Bayer München takımı da üç senedir takibe almış.

İrfan Tasan, Yusuf’u Avusturya’da yaşayan Trabzonlu hemşerilerimizin tasfiyeleri üzerine izlediğini ve ailesiyle görüşüp Barcelona’ya transfer etmek istediklerini söyledim. Ayrıca Yusuf’a tek kelime söyleyerek, Barcelona’nın ikinci takımına gelir misin? Abi sen ne diyorsun beni Bayer München istiyor. Sen Barcelona’nın B Takımına diyorsun. Paraysa istediğin takıma git. Futbolcu olmak istiyorsan Barcelona’nın 2. takımına gel. Yusuf’ta hemen kararını verdi. Barcelona’yı tercih etti. Kendisiyle sözleşme yapıldı.

İrfan’ı tanıyan tanır sapına kadar Trabzonlu. Şu anda Yusuf Demir’in İsviçre’de oynayan iki akrabasını Barcelona takımı için takibe aldı. İzinli zamanlarında Trabzon’a gelir yakın arkadaşları ile zaman geçirip sohbet eder. Sonra Barcelona kulübü için Türkiye’nin hangi illerinde yetenekli oyuncular varsa onları kendi özel arabasıyla izlemeye gider. İzleme komitesinde görev yapmak meşakkatli bir iş. İrfan, Trabzonspor izleme komitesinde yer alan kişiler gibi masa başında oturup futbolcu izlemiyor. Bütün Avrupa ülkeleri yanı sıra Arap ülkelerine giderek orada yetenekli ne kadar oyuncu varsa birkaç defa değil aylarca yıllarca izleyip Barcelona kulübü yöneticilerine raporunu veriyor. İşte Yusuf Demir’i Alman Devi Bayern München’in elinden alan Barcelona’nın izleme komitesinde yer alan Trabzonlu İrfan Tasan kardeşim seninle gurur duyuyorum.

ALT YAPIYA GÜVENİN GEREKLİ DEĞERİ VERİN

Trabzonspor alt yapısına önem verilirse buradan ne cevherlerin çıkacağını dünya alem biliyor. Daha önce Altyapı eski Koordinatörü Sadi Tekelioğlu zamanında tüm kategorilerde Türkiye Şampiyonu olan Trabzonspor altyapısı uzun yıllar sonra Hamit Cihan yönetiminde Antalya’da yapılan U19 Futbol Gelişim Final maçlarında tüm rakiplerini bir boksör edasıyla tek tek abondene ederek Türkiye Şampiyonu olması göğsümüzü kabarttı.

Bordo-Mavili takımın alt yapısının yüzde 90’ı ‘made in Kadir Özcan Futbolcu Geliştirme Merkezli’ imzalı gençlerle mücadele ettiği U19 liginde lider Galatasaray’ın arkasından ligi 2.sırada bitirmişti. Ama yılmadan usanmadan azmin zaferi diyerek Antalya’daki Türkiye Şampiyonası’nın final maçında namağlup Galatasaray’la kedinin fare ile oynadığı gibi oynayarak mutlu sona ulaşması ve şampiyonluk kupasını müzeye götürmeleri tüm Trabzonsporluları sevince boğdu.

Trabzonspor yönetimi şapkasını önüne koysun, bu gençlere güvensin ve değer versin. Yurt dışından emekliliği gelmiş 33-35 yaşındaki yabancı oyunculara milyon Avrolar verip bu büyük paraları heba etmeye hakkınız yok. Antalya’da “Er meydanı”na çıkan genç savaşçılar, resmen eldeki kısıtlı imkanlarla güçleri ve tecrübeleri oranında çok iyi savaştılar. Genç cengaverler kupayı kazanmanın sevincini doyasıya yaşattılar. Fazla lafa gerek yok, Trabzon şehri Türkiye’nin alt yapısının gerçek mimarı burada çok cevherler var. Yeter ki alt yapıya gerekli değeri ve önemi verin. Buradan ne Yusuflar, ne A. Kadir Ömürler, ne Uğurcanlar çıkacaktır. Başta Hamit Cihan olmak üzere emeğe geçen gecesini gündüzüne katan herkesi tebrik edip yürekten kutluyorum.

KAMELYANIN AĞIR KONUKLARI

Yenimahalle’deki Öztürk Yapı Denetim’in bahçesinde bulunan kamelyada yaz sohbetlerinin tadına doyum olmuyor. Kamelyanın bu sefer ki konukları değerli spor ve iş adamlarıydı. Trabzon’un duayen hocası Sadi Tekelioğlu, 1461 Soğuksuspor Kulüp Başkanı ve iş insanı Coşkun Öztürk, Trabzon’un saygın iş ve spor adamları Ahmet Bayraktar, Ömer Genç, Öztürk Yapı Denetim Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Öztürk, Öz-Kol İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Serkan Öztürk, 1461 Soğuksuspor’un Koordinatörü Yalçın Bulut, yönetim kurulu üyeleri Yakup Akdeniz, Cemil Göktürk, 1461 Soğuksuspor’un A Takım Teknik Direktörleri Sedat Sönmez, Ömer Faruk Hocaoğlu, 1461 Trabzon futbol takımında oynarken Galatasaray’a kupa maçında attığı golle hafızalarda yer bırakan futbolcu Emrullah Kokoç, yine bir zamanlar Trabzonspor’da forma giyen başarılı futbolcu Alişen Kandil kamelyada unutulmaz sohbetlere imza attılar. Sohbette Trabzonspor’un kurtuluşunun alt yapıda olduğu konusunda orada bulunanların hepsi hemfikirdi. Sadi Tekelioğlu, “Üreterek, yetiştirerek ve geliştirerek bu kulübü borç batağından kurtarabiliriz. Çok iyi organizasyonla adeta futbolcu fabrikası olan Trabzon’da hem Trabzonspor hem de ülke futboluna kaliteli futbolcular katabiliriz. Yeter ki organizasyon doğru bir şekilde yapılsın” ifadelerini kullandı.

KOKOÇ VE KANDİL 1461 SOĞUKSUSPOR’DA

Trabzon Birinci Amatör Küme’de bu sene şampiyonluk mücadelesi verecek olan ve iyi bir kadro kurmak için de transfer çalışmalarına devam ederken, Kamelyadaki sohbet uzayıp giderken bu arada 1461 Soğuksuspor camiası için müjdeli bir haberi de öğrenmiş olduk. Başarılı ve tecrübeli futbolcular Emrullah Kokoç ve Alişen Kandil bu yıl BAL ligine çıkmak hedefiyle yola çıkan 1461 Soğuksuspor’da forma giyecek. Başkan Coşkun Öztürk belirledikleri hedeflere ulaşmak için plan ve program dahilinde çalışmalarına başladıklarını belirterek, “Birlik ve beraberlik içerisinde 1461 Soğuksuspo’u BAL Ligine çıkarmak istiyoruz. Bu anlamda çalışmalarımıza şimdiden başladık. Öncelikli olarak başarılı ve tecrübeli futbolcular Emrullah Kokoç ve Alişen Kandil’i renklerimize bağladık. Allah utandırmasın” ifadelerini kullandı.