Sevgili Okurlar,

Trabzonspor tarih içinde türlü haksızlıklara uğradı. Bu haksızlıklar ki tam 5 kez şampiyonluğu engellendi ya da elinden alındı. Kuşkusuz biraz daha gayret etse mutlu sona ulaşabileceği anlar da oldu.

Bilindiği gibi 2003’lü yıllarda Ahmet Ağaoğlu’nun başkanlığı gündeme gelmiş ve tatsız olaylar sebebiyle çekilmişti. Bu camia öyle vefalıdır ki, yıllar geçti ve o Ahmet Ağaoğlu kulübe başkan seçildi.

Kuşkusuz Ağaoğlu’nun başkanlığa adayken eli böylesine güçlü de değildi. Zamanla pişti, konuşması, temsili ile de belli bir mesafe aldı. Şimdi 2021 yılının Aralık ayının sonunda seçimli bir kongre var. Muhtemelen çift liste olacak.

Bu çift listede Gençlik ve Spor eski Genel Müdürü Mehmet Atalay’ın da adaylık için çalışma yaptığını söylemek isterim. Atalay’ın hangi makamda olursa olsun Trabzon ve Trabzon basınına, Trabzonpor camiasına büyük katkıları olmuştur.

Gazetemizin Genel Müdürü Zihni Ağırman Ekrem İmamoğlu’na sordu, Atalay’a destek olacak mısınız ‘kesinlikle taraf olmam’ dedi. Ancak Atalay kazanırsa da kesinlikle yardımcı olur. Koray Aydın’ın da Atalay’a destek vereceği yönünde bilgiler var.

Atalay aday olursa Asbaşkan adayı da muhtemelen Hayrettin Hacısalihoğlu olacak.

Görünürde Ahmet Ağaoğlu ile Mehmet Atalay yarışı var. Ahmet Ağaoğlu’nun Kulüpler Birliği Başkanlığına seçilmesi ve bu göreve geldikten sonra 1996 yılından itibaren ki Metin Tokat’la başladı, Trabzonspor’a haksızlık eden yapıyı sorgulaması hatta diğer kulüpleri de ikna ederek 20 yıldır Trabzonspor’un başına musallat olan Cüneyt Çakır gibi Hüseyin Göçek gibi Özgür Yankaya gibi hakemlerin defterini dürmeye kalkması, mesafe alması, elini kongrede güçlendirecektir.

Ağaoğlu yeni dönemde yeni bir liste ve ekiple çıkacak. Aldığım bilgiye göre Asbaşkanlığa Ertuğrul Doğan gelecek ve Tıpkı ‘kurmaylıkta’ olduğu gibi gelecek dönem için başkanlığa hazırlanacak. Doğan yoksa Asbaşkanlık için iki isimden birisi Ömer Sağıroğlu ve Ziyad Kafkas isimlerini duydum. Trabzonspor’da yönetime dahil olduğu günden itibaren önemli görevler üstlenen Zafer Göktaş ile Yalçın Orhan da Başkan Yardımcısı olarak göreve devam edecekler.

Trabzonspor’da Ömer Sağıroğlu Futbol şubesinin başına gelirse Kafkas, Ömer Sağıroğlu’ndan boşalacak Genel Sekreterlik görevine de gelebilirmiş. Sıkı para politikası uygulayan Emin Kahraman Mali Sayman olarak devam edecek. Erol Tuna’nın kulüp üzerinde her zaman emeği ve etkisi vardır. Oğlu için teklif gidecek ve bu teklifi kabul edip etmeyeceği ise henüz bilinmiyor.

Trabzonspor bir taraftan ligi kovalıyor ve yukarda kalarak yoluna devam etmek isterken bir yandan da seçimli kongreyi geçmeye çalışacak.

Benim bir tezim vardır.

‘Ekim ve Aralık arasındaki maçlar hep zordur. Çünkü kongrenin gölgesinde oynanan maçlardır.’

Ağaoğlu yönetimi ve Abdullah Avcı bu zorluğu yaşayacak fakat en az hasarla atlatacaktır.

UĞURCAN VE BERAT’IN VERDİĞİ DERS

Şenol Güneş ve öğrencileri Milli takımı dünya kupasına taşıyacak galibiyetleri Hollanda ve Norveç maçlarında almıştı. Çok zor iki maçtan 3 puan çıkaran Güneş ve öğrencileri Letonya maçında maç 3-3’e gelince konsantrasyon kaybı yaşadılar. Oysa bu futboldur ve futbolda her türlü sonuç vardır. Hollanda hezimeti ile de teknik adam değişikliği yaşandı. Stefan Kuntz kaleci formasını Uğurcan Çakır’a verdi. Uğurcan Çakır’da hem Berat’a hem de kendisine yapılan eleştirilere çok güzel cevaplar sundu. Son saniyeler, 90 artı 4, kalesindeki tehlikeyi uzaklaştırdığı gibi Burak’a penaltı servisi yaptı Uğurcan. Ve penaltı ile birlikte Türkiye belki de dünya kupasına getirecek golünü attı. Eğer son maçta Avrupa Birliği ya da Hristiyan ittifakı! olup Hollanda Norveç’e yatmazsa millilerimiz dünya kupasına gider.

SAVAŞÇI MAREK

Saç stili ve dövmelerine baktığında herkes korkmuştu. Acaba bir sorunlu oyuncu daha mı aldık! Zaman herşeyin ilacı imiş. Sakatlandığı maçtan sonra Marek Hamşik ile ilgili doğru bilgileri elde ettik ve okurlarımıza aktardık. Hamşik’in Trabzonspor-Fener maçında oynaması zor. Buradan uyarayım, maçı orta saha çözecek. Mesut, Pelkas, İrfancan ve Gustavo o bölgeyi etkili kullanır. Abdullah Avcı en iyi formülü bulacaktır.

YENİDEN BULUŞUYORLAR

Trabzonluların en büyük keyfi hafta sonunda Trabzonspor maçlarına gitmektir. Bazıları takım yenildiğinde bir sonraki maçta yokturlar. Ama Trabzonpor’la birlikte anca berber kanca beraber olan isimler de var. Bu fotoğraf geçen yıl Rize’de çekildi. Aziz Bahadır, İbrahim İskender, Sebahattin Alemdar, Selim Turan ve Efkan Sayitoğlu Trabzonspor maçında. Pazar günü için Fener maçının biletleri tükendi. Arkadaşlardan hangisi tribünde olacak Pazar akşamı göreceğiz

‘İKİ KRAL BİR ARADA’

Evlat çok sevilir ama torun sevgisi bir başkadır denir.. İşte Muzaffer Göktaş. Ak Partinin duayen isimlerinden birisi. Oğlu ve gelini eczacı. Günlük ziyaretlerden arda kalan zamanıda onlarla birlikte. Hem yardım ediyor hemde dostları ile sohbet ediyor. Torunları ile köyde muhteşem zaman geçirdi. Ve en büyük torununu ile olan fotoğrafını da ‘İki kral bir arada’ diye bana gönderdi

HASAN KANDAZ İŞİ..

Sevgili Hasan Kandaz’a takılıyorum. Diyorum ki, son 5 yılda yaptığın aktiviteleri eğer 25 yıl önce ANAP gençlik kolları başkanı iken yapsaydın şimdi banko miletvekili idin.

Hak veriyor bana.

Hasan Kandaz Arsin damadı. Çok sevgili Yavuz cam ailesinin kardeşleri ile evli. Biri sporcu biri pilot iki evladı var. Köşk’te oturuyor. Yeşillikler içinde. Kışın kar ve sobanın başından görüntüler paylaşır. Yazın ise Cıvıl cıvıl bahçelerinde ürettiklerini. Sevgil Kandaz’ın incrilerinden üzümlerine Armutlarında TAKA Gazetesinde yemeyen kalmadı. Cömerttir.

Burası fotoğraf Trabzon liselerinden yetişenler Cemiyeti. İdmanocağı ve Sebat’ın santraforu Ahmet Kahraman, İbrahim İskender ve Özkan Öztürk çift yumurtalı kıymalıları yiyorlar. Hasan Kandaz’ın 61saat.com internet sitesinde yazdığı Trabzon’un doyumsuz lezzetleri yazısından sonra pide taleplerinin artması Kandaz’ın iyi okunduğu şeklinde de yorumlanabilir.

KAN VER FORMANI AL

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Süper Lig'de 17 Ekim Pazar günü oynanacak Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasının centilmenlik içerisinde geçmesini temenni ederek, "Tabii ki burada ev sahibi olacağız. İnşallah iyi bir şekilde Fenerbahçe Kulübümüzü ilimizde ağırlayacağız ve güzel bir müsabaka sonucunda da herhangi bir sıkıntı olmadan iyi bir şekilde bu müsabakanın geçmesini temenni ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Türk Kızılay Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dila Baran ise vatandaşların ilgi gösterdiği kampanyayla kan stoklarına çok ciddi katkı sağlanacağını belirterek, destek veren herkese teşekkür etti. Fenerbahçe maçı öncesi Trabzonspor'a başarılar dileyen Baran, "Tüm kalbimizle kazanacağımızı düşünüyoruz. Umarım her iki takım açısından da güzel bir müsabaka olur." ifadesini kullandı.

BİRAZ DA NOSTALJİ

Onlar Avni Aker’in efsaneleri. Yeniden bir araya geldiler. 1990’lı yılların saha komiserleri Temel Karayunus ve Paşa Şengül. Stadın Anonsların yapan Ercan Demirbaş Trabzon’da buluştu ve balık yedi sohbet ettiler.