TFF Başkanı Nihat Özdemir, koronavirüs sürecinin uzaması halinde Süper Lig’in mevcut haliyle tescil edilmesi veya ilerleyen dönemde Play-Off oynatılması iddialarına açıklık getirmiş.
 
İkisinin de gündemde olmadığını söylese de alınacak kararın, emin olun dünyada uygulanan ve hakkaniyete daha yakın olan bir karar olabileceğine inanmak güç.
Ligde son 3 haftada Trabzonspor’un yaşadıkları ortada.
 
Bunlar, Haziran başında bile olsa ligi bitirmeye çalışırlar, bu olmasa başka bir uygulamayı devreye alırlar ve ne yayıncı kuruluşu ne de İstanbul takımlarını ve başta Gümüşdağ’ı mutsuz edecek bir karara imza atmazlar.
 
Ben böyle düşünsem de, Trabzonsporlular, Trabzonspor'un sahipleri süreci takip ediyorlar.
MHP İl Başkanlığı, Trabzonspor'da Genel Müdürlük ve Kızılay Başkanlığı ile Türkiye'nin her alanda bilge isimlerinden birisi olan Tekin Küçükali ile Trabzonspor sohbeti yaptık.
'Trabzonspor şampiyondur' dedi.
-Nasıl olacak?
'Kaçamazlar'
-Abi 2011 dahil 3 kez şampiyonluğu aldı kaçtılar ya?
‘Bu kez yapamayacaklar.’
-Neden?
Şu sözü söyledi:
 
‘Tilki ile plan yapıp, Kurt ile avlanmaya giden! Sonra da koyunla oturup ağlayanların dönemi bitti, Trabzonspor'a tilkilik sökmez.’
-Başkanım muhteşem bir atasözü bu.
Devam etti:
'Yusuf, bağırıp çağırıp bakanlarımız ile Trabzonspor’un bağını kesmeye çalışanlar bu kez başaramayacaklar. Trabzonspor'un hakkını kimse yiyemeyecek.'
İnşallah, öyle olacak.
 
YETER ARTIK ARICI
 
2011 yılında Trabzonspor'un en kritik haftasında Bülent Yıldırım'ı Eskişehir maçına gönderen ve talimatlarını veren isimdir Abdurrahman Arıcı. Yine aynı Arıcı o hafta Fenerbahçe'nin Buca deplasmanına da kendisine gözlemci yazdıran ve maçın hakemine 'Korkma buradayım' diyen isimdir. Bunları Trabzonlular unuttu tabi. Ama biz unutmadık.
 
Trabzonspor'u mahkemeye vereceğim diyen Zekeriya Alp'e sahip çıkan da o. Bunu iyi araştırmak lazım..
 
Tamam kızı Fenerli..
Bunun için bu kadar yıpranır mı?
Başka bir bağlantı var..
 
SHÖRLOT KATLADI
 

Türkiye'nin en değerli oyuncularının listesi yapıldı. En değerli isim Trabzonsporlu Shörlot oldu. Abdülkadir Ömür ise ikinci sırada kaldı ve değeri 14 milyon Avro'ya geriledi. Ömür'ün arkasında Lemina, sonrasında Edin Visca ve Trabzonspor'un kalecisi Uğurcan Çakır. Çakır'ın değeri 12 milyon Avro olarak yazılmış. Futbolun normale dönmesi ile birlikte Çakır'ın sezon sonunda çok daha yüksek rakamlara Premier Lige Liverpool'a gidebileceğini belirtelim.
 
COSMOS'DAN SELAM VAR
 
Trabzonspor'un efsaneleri arasında yer alan ve Akranes ile bugünün Şampiyonlar Ligi’nde oynanan maçta 40 metreden attığı golle birlikte hafızalara kazınan Engin Çınar yıllar sonra transfer olduğu Cosmos takımında zirve yapmıştı. Türkiye’ye döndükten sonra İstanbul Sarıyer'e yerleşen Cosmos Engin imza gününden döndükten sonra aradı. Kendisi ile hem Coronavirüsü konuştuk hem de sohbet ettik. Koronavirisü ile ilgili ilginç bir ifade kullandı: ‘Bu bir ticaret savaşının devamı, kendini kolla, temiz ol yeter' dedi.
 
Cosmos Engin Pro Lisansı olan ve sınavdan birçok ünlü teknik adamdan da daha yüksek not alan isim. Trabzonspor'da teknik adamlık için sırasını bekliyor..
 
ŞENOL'U NASIL KALECİ YAPTI?
 

Hatay Yurdakul'dan geçen hafta söz etmiştim. Bu kez şu notu geldi; “1955-56 sezonunda lisanslı tescilli olarak futbola başladı. 1967 yılında milli takım hocası Şenol Güneş'i taştan kalelerde kalecilik yaparken gördü ve ‘sen bir gün milli formayı giyersin’ diyerek ERDOĞDU Kulübü’nde kaleye koydu. Hakemlik yaptı. Hakem imtihanlarında görev aldı. Saha Komiserliği görevlerini yaptı. Şu anda Antalya Trabzonlular Spor Kulübü’nün antrenör olarak takım kaptanı futbolcu olarak 2019-2020 sezonunda tescilli lisanslı futbol maçlarına çıkmaya devam etmekte.”
 
BİRAZ DA NOSTALJİ
 
Rahmeti rahmana kavuşan Yeniay Belediye Başkanı İbrahim Sedef. Refah Partisi'nden Belediye Başkanı. 1995 yılı. Resimde kimler yok ki.
 
Daha dün gibi.. 2005 akşamı.. Zigana inişi kaza yapan Numan Gül vefat etmişti. 15 yıl olmuş. Allah rahmet etsin.