Trabzonspor’un üç sene önce yapılan olağan üsttü kongresinde eski Başkan Muharrem Usta’dan yönetimi devralan Ahmet Ağaoğlu Başkanlığındaki yönetim söylemleri ile eylemleri arasında çelişki var. Başkanlık koltuğuna oturmadan önce Trabzonspor’un artık futbolcu menajerlerine verecek parası olmadığını, kulübün etrafında dolaşamayacaklarını söylemişti.. Tabi bununla yeterli kalmadı Trabzonspor’un kurtuluşu alt yapısından gelecek olan oyuncular olduğunu üstüne basa basa söylemişti.
Hep deriz ya gelen gideni aratır diye..

Gerçekten de aratıyor.



Üç yıl içerisinde 33 yerli ve yabancı futbolcu transfer eden Başkan Ağaoğlu ve yönetimi Trabzonspor’un kasasından Toplam 11.055.000 Euro para harcadı. Şu anki Türk parası olarak 100 milyon TL. Transfer edilen 33 futbolcudan bu zamana kadar 11 futbolcudan 9’unun sözleşmesini fesh edip gönderdi. Bunların içerisinde Sturridge, Obi Mikel gibi isimler de bulunuyor. İki oyuncunun kiralık olarak sözleşmeleri bitmiş. Bu kadroya baktığınızda Türkiye’nin en iyi kadrosu Trabzonspor’da olduğu söylendi. Ama ne şampiyonluk yaşandı, ne de futbolculardan istenilen randıman alınabildi. Sadece tek teselli ikramiye ise Türkiye Kupası’nı müzesine götürmesi idi.



Lig başladı. Beşiktaş maçıyla yeni sezonun perdesi açıldı. 3-1’lik yenilginin yanı sıra Trabzonspor’un futbolu ve oyuncularının performansları ilerisi için umut vermedi. Bordo-Mavili takımda çabalayan, mücadele veren sadece Ekuban’dı. Yeni transferlerden Flavio oynadı. Bu futbolcuya verilen para 1 milyon 200 bin Euro, büyük umutlarla alınan Brezilyal’lı futbolcu mu yoksa güreşçi mi? İlk maçta kırmızı kart gören bizim Brezilyalı daha ilk maçında kızardı. Bu futbolcu Trabzonspor’a nasıl transfer oldu acaba? Menajeri kimdir? TV’den izlenerek mi alındı? Birileri açıklasa. Sayın Başkan, Trabzonspor ne paslanmış teneke ne de çöplük değil.

 VAZ GEÇİN ALMAKTAN
 
5 Ekim’de transfer bitecek olmasına rağmen yana yana Teknik Direktör Eddi Newton’un stoper, orta saha ve santrafor mevkilerine istediği oyuncular için arayışlarını sürdüren Trabzonspor yönetiminin Benik Afobe’yi transfer etmeysi ne kadar doğru bilemiyorum. Sakın parayı sokağa atmayın. Bu oyuncu için iyi bir araştırma yapılmalı.

Niye derseniz!!!



Benik Afobe’nin Eylül’de çapraz bağları koptu. Aralık ayında 2 yaşındaki kızını kaybetti.Toparlanması çok zor oldu. Pandemi sonrası futbola döndü. Onu değerlendirirken bu süreçleri göz önünde bulundurmak gerekli. Geçmişte yapılan transferlerden hala daha ders çıkarmadınız mı!!!
 
SOHBET TABİİKİ FUTBOL
 
Trabzon’un belli başlı önemli mahalleleri var. Bunlardan biri de İncirlik Mahallesi... Bu mahallenin de İncirlik Camii var. İncirlik cami altı herkesin uğrak ve nefes alma yeri. Salı günü Sebat Gençlik’in eski golcü futbolcusu Aydın Boz takım arkadaşı başarılı Teknik Direktörlerden İsmail Batur, İskefiyespor’da futbol oynayan Tabut Murat Yılmaz, İ.Ocağı’nın uzun yıllar kaptanlığını yapan ve antrenörlük kariyeri başarılarla dolu Erol Batur, yine İ.Ocağı’nın kaptanlığını yapan Bayram Altun’la sohbet koyulaştı.
Eski futbolcuların olduğu yerde konuşulacak ne olur ki; eski anılar ve futbol...

Herkes onu Sotkalı Aydın olarak tanır...

Yolspor takımından yetişip ilk profesyonel imzayı Sebat Gençlik’e atan Aydın Boz çok büyük golcü. Sebat Gençlik’te oynarken bir maçta penaltıyı atamayan Aydın Boz karar vererek futbolu bıraktığını söyler. Kimse de bilmez idmanlara gitmez, yönetim, o zamanki teknik heyet yana yana onu arar idmanlara gel diye o nuh der peygamber demez. İdmanlara gitmez.
Niye böyle bir karar aldığını sormama rağmen, ‘Maçların ikinci yarısı idi. Bütün penaltıları ben atıyordum. Bir maçta penaltı kazandık. Topun başına geldim. Topa vurdum kaleci bir tarafa top diğer tarafa giderken yan direği vurdu geri geldi. Ben bu golü niye atamadım diye idmanlara gitmedim. Futbolu bıraktığımı açıkladım. O zamanki yönetim bana yalvarıyor gel idmanlara çık diye. Ben gitmiyorum. Sonra takım iyi gitmemeye başladı. Çalışmalara katıldım. Son maçlara doğru oynamaya başladım. Gollerime devam ettim.”



Sotkalı Aydın Boz’a amatör kümenin en iyi santrafor kimdi sorduğumda, ‘En iyi sağ açık Tabut Murat’tı. Sakatlığı olmasaydı Türkiye’nin değil dünyanın en iyi forvet oyuncusu olurdu. Sakatlık illeti yakasını bırakmadı. Tabi bu esnada Tabut Murat araya girerek en iyi santrafor Rakrak Zeki diyerek espriyi patlattı.

Tabut Murat İskefiyespor formasını giydiği dönemlerde başından geçen anısında, ‘Ali Kemal Denizci, Hüseyin Tok ile aynı takımda oynuyorduk. Büyükliman ile finale kaldık. İki maç oynanacak. İlk maçı oynadık golsüz berabere kaldık. Bu maçta rakip takımın oyuncusunun kramponunun çivisi dizkapağımdan aşağısını yardı. Ayağım kan revan içerisinde hastaneye gittim, dikiş atarak sardılar. Sonra da tetanos iğnesi vuruldum. Rövanş maçında oynuyorum. Maçın ilk onbeş dakikası göbeğimde bir şişlik, karnım davul gibi. Tetanos iğnesinden dolayı koşamıyorum. Hoca beni dışarı aldı. Büyükliman’a 1-0 mağlup olduk. Taraftar benim için takımı sattı, bilerek oynamadı diye tepkilerini gösterdi. Sohbet böyle uzadı gitti.

 TEKELİOĞLU İSTEDİ AMA VERMEDİLER
 
Behlül Aydın İstanbul’dan Sadi Tekelioğlu’nun bulup alt yapıya hediye ettiği oyunculardan bir tanesi. Trabzonspor’un altyapısından yetişen oyuncu profesyonel yapılarak A takıma çıkartıldı. Trabzonspor eski teknik direktörü Sadi Tekelioğlu’un keşfettiği bir futbolcu. Trabzonspor yönetimi tarafından kiralık olarak gönderilmesine karar verildi. Ispartaspor Teknik Direktörü Sadi Tekelioğlu da ellerinde büyüyen Behlül Aydın’a talip oldu. Ve bu durumu Trabzonsporlu yöneticilere iletti. Onbeş gün bekledi bir cevap alamadı.



Diğer taraftan yöneticiler Ankara Çankayaspor’a hiç bekletmeden on tane oyuncu kiralık veya iki yıllık sözleşme yapmaları için oyuncuları buraya verdiler. Meğersem Behlül Aydın konusunda cevap bekleyen Tekelioğlu’nu 20 yıl önce Trabzonspor’dan gönderen yerine Alman Teknik adam Brigel’i getirip son maç olan Samsunspor’u 2-1 yenip küme düşmekten Trabzonspor kurtulmuştu. Teknik Direktör Tekelioğlu’na yıllardan beri kin güden Başkanı Ahmet Ağaoğlu, tarafından Behlül Sancaktepespor’a verildi. Sancaktepespor’u Tekelioğlu’na karşı tercih ettiler.
 
SARAL’A KİMSENİN KIZMA HAKKI YOK!
 
Uzun yıllardan bu yana Ofspor’un başkanlığını yapan Olcay Saral, geçen sezon sonunda yaptığı açıklamada daha görev almayacağını belirtmişti. Türkiye liglerinde örnek kulüp olan ve az borcu bulunan Ofspor’a 3 aydır kimse sahip çıkmadı. Trabzonspor’un eski yöneticilerinden Oflu iş insanı Abdullah Başer de kulübe destek vermek için Of’a gelmişti.
Ancak, Başer’i de küstürdüler.Ofspor’u bir çocuğu kadar seven Olcay Saral, geçen hafta sonunda yeniden aday olacağını açıklamak zorunda kaldı. Elini taşın altına koydu. Ofspor’un kapısını Başkan Saral sizlere açtı. Borcunun ne kadar olduğunu açıkladı. Tüm Oflular Başkan Olcay Saral etrafında kenetlenmeli. Kimse sağda solda Ofspor şöyle, böyle yönetiliyor demeye hakkı yok. Ofspor’un deneyimli başkanı Olcay Saral, bu sıkıntılı günleri de aşacak kabiliyette. Ofspor ’da başkan Saral’a kimsenin kızma hakkı yoktur.
 

 
HELAL OLSUN KIRCI’YA
 
Alper Kırcı bu ismi pek tanıyanız olmaz.
Babasının adından hatırlarsınız..
Eski futbolculardan ve Hakem camiasının duayen isimlerinden emekli öğretmen Erdoğan Kırcı’nın büyük oğlu....



Üç yıldan bu yana Vestel Doğu Karadeniz Bölgesi’nin satış müdürlüğünde başarıdan başarıya koşuyor. Sinop’tan Artvin’e kadar sorumlusu olduğu yerlerdeki bayileri ile uyumlu  çalışarak  ekip çalışmasının verimini almaya devam ediyor. Bölgedeki yeni Vestel mağazalarının açılma süreçlerini deneyimli ve tecrübeli ekibi ile başarılı bir şekilde yürüterek mağaza sayılarını arttırdı. Bu başarılı çalışmalarından ötürü Temmuz ayında Trabzon’a gelen Zorlu Holding patronu Ahmet Zorlu, bölgesinde başarılı olan Vestel Satış Müdürlüğü ekibini ofislerinde ziyaret etti. Ayrıca Trabzonspor’un forma sponsoru olan Vestel satış elemanları ofisteki çalışmalarını Bordo-Mavili formayı giyerek sürdürüyorlar. Tebrikler Alper Kırcı, yolun açık olsun..