Evet o sene bu sene.

Yürekten inanıyoruz.

Trabzonspor’un iyi oynamadan da kazandığını görüyoruz. Ama şampiyonluklar böyle geliyor. Antep maçında 2 top direkten döndü, 2 de atabilirlerdi, yani her an her şey olabilirdi.

Maç 3-3 de bitebilirdi.

3-0 kazandık

Tabi ki, önlemimizi alacağız. Kuşkusuz Trabzonspor 25 maçtır yenilmiyor ve bunun özgüveni mevcut.

Ve Avrupa’nın yenilmez tek takımı. Özgüvenin yanına baskı gelebilir. Ona göre yenilmezlik unvanımızı devam ettirmek için Bakasetas ve Hamşik kadroya monte edilmeli.

Onlarsız olmuyor. Ritm bozuluyor.

1996’da süper bir kadro yakaladık elimizden aldılar şampiyonluğu,

Arkasından Fatih Tekke, Gökdeniz ve Yattaralı kadro, 2005 yılında İstanbul’da önümüzü kestiler.

2011’de yine küllerimizden doğduk ve güzel bir kadro yaptık. Şike ile durdurdular.

Trabzonspor yıllarca geri gitti.

2020 yılında bir kez daha toparlandık ve Başakşehir’e yürü dediler.

Trabzonspor bir kez daha tarih yazıyor.

Uğurcan, Edgar, Hugo, Bakasetas, Hamşik, Nwakaeme, Djaniny, Abdülkadir ve arkadaşları.

Güçlü bir kadro.

Ama eksikliklerimiz de var.

Bu kez noktayı koymamız lazım.

Eğer devre arasında 3 takviye yapabilirsek yolumuz açıktır.

‘HER ŞERDE BİR HAYIR VARDIR’

Hem ona hem de sahaya girip onu silkeleyen çocuğa çok kızmıştık. Ama Allah buyurdu ki, ‘her şerde bir hayır vardır.’ Bakın Abdülkadir gözyaşları ile terkettiği Akyazı Stadı’na nasıl döndü. Tam 30 metreden vurdu ve sevgili Haluk Ayyıldız’ın dediği gibi Messi’nin bile kıskanacağı gol attı. Tebrikler Abdülkadir. İçindeki potansiyeli sahaya yansıttı ve kendine de iyi baktı. Budur. Sahada kalmak için güçlü olacaksın.

BIYIKLARI BALTA KESMEZ!

Halk arasında çok konuşuruz YA ‘Artık bıyıklarını balta kesmez.’ Bu kimin için kullanılır, yeri sağlam olan için güçlü olan için. Ağaoğlu yönetimi için de öyle deniyor. Artık bıyıklarını balta kesmez deniyor. Gelecek hafta kongre var. Kongrede kimler yönetimde olacak kimler olmayacak. Ağaoğlu, Ertuğrul Doğan, Ömer Sağıroğlu, Müminhan Bilgin ve Zafer Göktaş yerini koruyacak isimlerden birkaçı. Yönetimde olmayacak olan isimler arasında Özer Bayraktar, Sertaç Güven, Eda Lermi gibi isimler varmış. Samsun’dan Yeşilyurt Demir Çelik’in veliahtı yönetime girecek, hem de güçlü geliyor. Erol Tuna ve Recep Denizeri’nin çocuklarıyla ilgili olarak yönetimde yer alacakları iddiası var. Hayırlısı olsun. Bugün ki başarı da yeni dönemde olmayacak olanların da ciddi katkıları var. Kimsenin küstürülmemesi ve onure edilerek vedanın böyle yapılması bekleniyor.

FAVORİM DJANİNY

Lige başlarken Trabzonspor’un en tehlikeli bölgesi hücum hattı idi. Oradan biri isim dışarda kaldı. Gervinho artık sakat. Belki bir daha Trabzonspor’da oynaması da zor, çünkü yaşı ilerlemiş. Ancak güzel hizmetler verdi. Malatya ve Göztepe maçlarını alan isim o oldu. Hücum hattında benim Nwakaeme kadar güvendiğim isim Djaniny. Trabzonspor’u öne taşıyan, kaçıran ama atan isim. Kendine iyi bakarsa Nwakaeme ile iyi bir Djaniny Trabzonspqor’u şampiyon yapar.

KAÇARAVA’NIN PRİMİ

Kemal Belgin ile Hıncal Uluç’un kafasına girmez ama Trabzonspor’un büyüklüğü ligde elde ettiği şampiyonluklar ve kupalardan gelmiyor. Trabzonspor’un büyüklüğü Avrupa’da diz çöktürdüğü kulüplerden geliyor. Aston Villa’yı Lyon’u eleyişi, Liverpool, Barcelona ve İnter’i mağlup edişleridir. Ve Trabzonspor öyle bir kulüptür ki, bu kulüpler ne başkanın ne yöneticinin de futbolcunun ne de teknik adamın parası kalmaz. Kalma dı da, Aykut Akgün, Özer Hurmacı ve Ersun Yanal bile çuvalla aldılar paraları. Gazetemizin yazarı sevgili Servet Özkara hatırlatma yaptı. Ben Aston Villa maçında Orhan Kaynak’a topu indirenin Rada olduğunu söyledim. O düzeltti: ‘Hayır topu indiren Kaçarava, hatta kendisi ile Trabzonspor yoluna devam etmedi. O ülkesine döndü. Primi ise arkasından hesabına yatırıldı.’

YÖNETİME GİRİYOR MU?

Trabzon’da inşaat mühendislerinin derin bir dostluğu vardır. İş dünyasında da yakındırlar. Hele de aynı sınıfta okumuş iseler birbirlerinden hiç vazgeçmezler. Örneğin Aziz Bahadır ile Ali Haydar Gedikli bunlardan ikisi. Çok samimdirler. Geçenlerde Aziz Bahadır ve İbrahim İskender’in Bodrum’a gittiklerini ve Ali Haydar’a misafir olduklarını yazmıştım. Döndüler ve Ali Haydar Gedikli’de Aziz Bahadır’ı, Yenimahalle Bahadır İnşaat’ta ziyaret etti. Sohbet ettiler. Bu iki isim de Trabzon’da üst düzeyde spor yöneticiliği yapmış isimler, iyi de birer Trabzonsporlular. Aziz Bahadır Trabzonspor yönetimi için desteğini Ali Haydar’a verdi. Ben de Ali Haydar’a sordum. Böyle bir hamlen var mı, ‘Yok, belki gelecek kongrede’ dedi. Her yerde belirsizlik olduğu bir dönemde Trabzonspor’a giren kişi, kendi işlerini aksatacak. Doğru bir karar.

AKYAZICI OMUZLARDA

Trabzonspor birçok değerini kaybetti. Pandemi sürecinde hızlandı. Ancak Bülent Akyazıcı’nın ihtiharını hiç kimse bir yere oturtamadı. İstanbul’da yaşamına son verdi. Allah rahmet etsin. Akyazıcı basketbol denince İdmanocağı’nda simge isimlerinden birisi idi. İşte Basketbol şampiyonluğundan sonra basketbol sorumlusu yönetici olarak omuzlarda.