Trabzonspor’un yeni yıldız transferi Slovakyalı Marek Hamşik bugün basının karşısına çıktı. TFF Hasan Doğan Riva Tesislerinde açıklamalarda bulunan Hamşik, Trabzonspor’u tercih etme sebebinin taraftarlar olduğunu açıkladı. Marek Hamşik, takım içerisinde çok sıcak karşılandığını ve ilk şampiyonluk tutkusunu Trabzonspor ile birlikte yaşamayı umduğunu söyledi.

İNSANLAR BURADA FUTBOL İÇİN YAŞIYOR

Trabzonspor’a gelmekten dolayı çok mutlu olduğunu belirten Hamşik, “Burada herkes futbol için yaşıyor. Burada herkes hayatlarını futbol ile devam ettiriyor. Umarım Napoli’de olduğu gibi buraya geldiğim ilk andan itibaren biz de takım arkadaşlarımla alacağımız başarılarla taraftarımızı mutlu ederiz. Diego Maradona’nın rekorunu kırmak büyük bir onurdu. Rekor şu an Mertens’de. Bu konu geçmiş ben geleceği konuşmak istiyorum. Trabzonspor’u seçme nedenim insanların futbol için yaşamaları. Ben de onları mutlu edebilmek için geldim umarım bunu başarabilirim.

JURAJ KUCKA İLE KONUŞTUM

Taraftarlarımıza bana gösterdikleri ilgi için çok teşekkür ederim. Napoli taraftarı gibi kulübümüzün taraftarlarının ne kadar tutkulu olduğunu biliyorum. Benim de en çok hoşuma giden yönlerden biri bu. Bireysel hedeflerim yok. Takım için hedeflerim var. Kulübün bir parçasıyım. Ben sadece iyi bir takım arkadaşı olmaya çalışıyorum. Takımın başarısına yardım etmek için buradayım. Milli takımdan takım arkadaşım Juraj Kucka ile çok konuştum. Bana şehir hakkında bilgiler verdi. Şehir hakkında daha önce Trabzonspor’da oynamış arkadaşlarımdan bilgiler aldım. Çok güzel bilgiler edindim.

İSVEÇ’İ AVRUPA ŞAMPİYONASI’NA GİDEBİLMEK İÇİN SEÇTİM

Çin ve İsveç kariyerlerim oldu. İsveç’i Avrupa Şampiyonası’na gidebilmek için 3 aylık bir süreç için tercih ettim. Şu an buradayım, gayet hazır durumdayım. Takımıma yardımcı olabilmek için mücadele etmeyi bekliyorum. Slovakya’da çok önemli oyuncular yetişti. Burada da oynamış önemli Slovakyalı oyuncular oldu. Ayrıldıklarında ismi ile anılan önemli oyuncular geldi. Ben de onların yolundan gitmek istiyorum.

GOL ATMAYI SEVİYORUM

Benim de futbol adına fikirlerim ama daha önemli olan hocamızın bizden istedikleri olacak. Orta sahada 2’li veya 3’lü oynayabiliyorum. Gol atmayı seviyorum. Umarım hocamızın talimatlarıyla bu özelliğimi devam ettirmeye çalışacağım. Takımın yenisiyim henüz takım arkadaşlarımla çok derin sohbet etme şansım olmadı. Takım arkadaşlarım geldiğim ilk günden itibaren çok sıcak karşıladılar. Berat’ın sözleri için teşekkür ederim. Sadece Berat değil diğer takım arkadaşlarıma da yardım edebilirsem çok mutlu olurum. Ben bu takımın bir parçası olmaktan çok mutluyum.

BU AŞKIN BİR PARÇASI OLABİLMEKTEN DOLAYI ÇOK MUTLUYUM

Taraftarımızın kulübe duyduğu aşk buraya tercih etmemde ana sebep oldu. Napoli’de de senelerdir taraftarın tutkusuyla oynadım. Bu aşkın bir parçası olabilmekten dolayı ben de çok mutluyum. Trabzonspor’un transfer sezonunu çok iyi geçirdiğini düşünüyorum. İyi bir iş çıkarıldı. Önemli oyuncular kadroya katıldı. Beklentilerde yüksek olacak. Biz de umuyoruz ki sahada beklentilere karşılık verebiliriz. Kampta 2.günümdeyim. Hocamızla görevim hakkında çok konuşma fırsatımız olmadı umarım sakatlıksız bir kamp olur.

SAÇ STİLİ BANA ŞANS GETİRİYOR

Hocamızla görevim hakkında konuşmak için uzunca bir süremiz var. Şehre baktığınızda kendi saç tarzınızı gördüğünüzde mutlu olursunuz. Bende gördükçe mutlu oluyorum. Bu saç stili bana şans getiriyor. Futbol oynadığım süre zarfında bu saç stiliyle mücadele edeceğim. Takım arkadaşlarıma yardımcı olmak için geldim. Tecrübelerimle genç arkadaşlarımıza ve takım arkadaşlarımıza yardımcı olmak istiyorum. Kariyerlerinde ufak bir dokunuş yapmak istiyorum. Futbolcu için maç hazırlığı çok önemlidir. Ben de geçmişimle onlara yardımcı olmak istiyorum.

FUTBOLU BURADA BIRAKABİLİRİM

Trabzonspor ile olan maçlarımızı hatırlıyorum. Eski stadyumumuzda oynanan bir maçtı ben yedek kulübesindeydim. Yeni stadımızda çıkacağım maçı sabırsızlıkla bekliyorum. Napoli’de şampiyonluk mücadelesi verdim ama şampiyonluk yaşayamadım. Umarım bu şampiyonluk tutkusunu da Trabzonspor’la yaşayacağım. Burada şampiyonluk yaşayabilirsem futbolu burada bile bırakabilirim.

UZUN VE ZORLU BİR YOL VAR

Bu başarının bir parçası olmak beni çok mutlu eder gerçekten fantastik bir duygu olurdu. Önümüzde uzun ve zorlu bir yol var. Şampiyonluk kazanmak kolay olmayacak. Trabzon’a dönebilmeyi tekrar o aşkı yaşayabilmeyi dört gözle bekliyorum. Umuyorum taraftarımızın da forma elçisi olarak forma satışlarının da iyi düzeyde gittiğini iyi durumda olduğunu umuyorum. Yakında görüşebilmeyi diliyorum.