Sevgili Okurlar,

Hakem Halis Özkahya’nın yaptığı ne ilk ne de sondur. Özkahya’yı hakemliğe kazandıran Kocaeli Bölgesi’nden sokan MHK’nin eski Başkanı Mustafa Çulcu’dur.

Çulcu, Başkanlıktan ayrılınca Özkahya, onun yerine gelene yaslandı. Uzun yıllar da İstanbul ve İzmir grubu ile Oğuz Sarvan’la hareket etti. Cüneyt Çakır’ın da çetesine girdi. 

Geçen sezonun başında Mustafa Çulcu, Trabzonspor’un desteğiyle MHK’da 3 aylık ikinci adamlık yaptı. O dönemde Özkahya’nın da içinde olduğu Trabzonspor düşmanı 6-7 hakemi paketlemek için bir ön çalışma yaptılar.

Fakat önce o hakemlerin biletlerini kesip sonra konuşacak yerde MHK üyeleri ‘Şu..Şu gidecek’ demeye başladılar. 3 ay sonra onlar değil MHK gitti!

Doğru o üç aylık süreçte Trabzonspor’un tek puanı çalınmadı. Düdükler adaletli idi.

Sonra mı, meydan yine Trabzonspor’un güçlü olmasını istemeyen hakemlere kaldı. Kendilerince bir denge tutturmuşlar gidiyorlar.

Geçmişte Trabzonluların ‘hösst’ dediğinde korkan isimlerdiler. Çünkü Trabzon’da birlik ve beraberlik vardı.

Bugün Trabzonspor’a haksızlık yapanlar yükseldiler ve FIFA’lara geldiler! Öyle de devam ediyorlar. Hüseyin’in pozisyonu en masum olanı.

Ne yapmalı?

Her zaman söylüyoruz, paraları heba etmeden hakemleri de yenecek kadro kuracağız.

CEZAYI TRABZON ÖDESİN!

Trabzonspor Genel Sekreteri Ömer Sağıroğlu tüm Trabzonluların hislerine tercüman oldu. Öyle bir açıklama yaptı ki kaleminin son damlasına kadar cesurca akıttı. Trabzonspor ve Sağıroğlu PFDK’ya sevk edilmiş. Yüklü bir para cezası da çıkacak. Bu cezayı Trabzonspor ve Ömer Sağıroğlu’na bırakmamalı ve tüm Trabzon paydaşları ve iş insanları olarak karşılamalıyız.

BİR SAVAŞÇI ALIN DEDİK

Trabzonspor her yıl transferde hatalar yapar. Bu yıl da az olmakla birlikte yine yaptılar. İki mevkiyi boş bıraktılar. Son dakika İsmail tranferi yetersizdi. Orası dolmadı. Avcı, Densvwil’i kaydırdı o da sakatlandı. Çok sakatlarımız var. Trabzonspor genç oyuncular almalı. Artık Avrupa’da transfer yaşı 18’e düştü. Avrupa’nın çöplüğü olmayalım. Tabi ki devre arası transferleri olacak. Mutlaka Trabzonspor orta sahaya boyu uzun, fizik gücü yüksek bir savaşçı bulmalı ve almalıdır. Aksine oradaki boşluğu sezon sonuna kadar kapatmamız mümkün değildir.

KAYSERİ ZOR SINAV

Bütün maçlar zordur. Ama Kayseri depasmanları daha da sıkıntılıdır. Hikmet Karaman’ın artı motivasyonu vardır. Galatasaray’ı 3-0 yendiler ki, Trabzonspor’a karşı da saldıracaklar. Trabzonspor’a gol atarlar. Trabzonspor birden fazla gol bulmalı ki maçı kazanabilsin. Teknik Direktör Abdullah Avcı önce takımını sahada 11 kişi tutmayı bilecek. Aksine direncimiz yine kırılır.

SİYASET DIŞI, FUTBOL İÇİ

Üstad Servet Özkara yazı ailemize ve kadroya katıldıktan sonra Yavuz Selim’den ziyaretler arttı! MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, Servet hocanın Doğanspor’dan sporcusu. Tarım TAKA’yı ziyaret etti. Sordum nasıl oyuncu idi. Servet hoca anlattı, ‘Hep dikine oynayan, oynarken de etrafını gözeten ve oynatan bir oyuncu idi. Amatörün gelmiş geçmiş en iyi orta sahası demeyelim ama en iyi ön liberolarından birisi olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca ‘ben sporcunun zeki çevik ve ahlaklısını severim dedi ya büyük Önder Atatürk. Bekir öyle sporcu idi.’

Bekir Sıtkı Tarım ile otururken bu kez de efsane saha komiseri Temel Karayunus bizi ziyarete geldi. Farozlu Karayunus 30 yıl önce Antalya’ya yerleşti. Genlerinde Farozluluk var, kente gelmeden olmaz. Sohbet ettik. O da Aşkale’de Servet hoca Asteğmen iken askermiş. Servet hoca anlatıyor: ‘Nöbetçiyim acıkmışım da. Temel 3 kızarmış tavuk buldu geldi, önümüze koydu. Saate baktım ve mesaim(17.00) bitmiş. Komutanlar ısrar etmesine rağmen benim hakkım değil diyerek yemedim.’

Ne diyelim. Servet Özkara duruşu.

MEMUR-SEN’DEKİ SORU

Trabzonlu okul müdürlerinden birisi ile konuşuyorum, ‘Mehmet Atalay Memur-Sen’e ziyaretimize geldi’ dedi. Ve Atalay’a soruyu sormuş, ‘Sayın Atalay Trabzonspor’a başkan adayı olduğunuzu söylüyorsunuz ama parayı nereden bulacağınız söylemiyorsunuz. Kaynağınız var mı? Atalay cevap vermiş: ‘Parayı herkes bulur önemli olan parayı yönetmek ve Projeler yapmaktır.’

BİRAZ DA NOSTALJİ

1-Trabzon Kurtuluş İlkokulu’nun bahçesi ve güzel etkinliklik. İsmail Kansız ve Hüsnü Özkara elma yeme yarışmasında.

2-İdmanocağı yıldız takımı. Antrenörler Hacı Kakışım ve Bayram Altun. Kadroda Devrim, Nurettin, Kamil Ataman, Mulik, Ahmet Bankoğlu, Kadir Esaspehlivan gibi isimler var.