Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan Elazığ ve Van Valilikleri görevlerinden tanıyıp bildiği Murat Zorluoğlu’nu Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday göstermişti.

Bu kararı verirken Murat Zorluoğlu’nu, Doğu Anadolu Bölgesinde yaptığı icraatları, halka dokunuşlarını takip ediyordu.

Van ve Elazığ’daki mütevazılığını, yüreğe dokunuşlarını, seçim kampanyası döneminde de hissettiren Başkan Murat Zorluoğlu Belediye Başkanı seçildikten sonra da Trabzonlularla yaşamayı şehri onlarla birlikte yönetmeyi benimsedi.

“Ben bu şehre yaşamaya geldim” demişti.

İstişare, şeffaflık, yetki paylaşımı temel felsefemiz olacak demişti.

Öyle de oldu,

Baktığımız zaman bir sabah esnafla kahvaltıda, bir gün simitçi ile sohbette, hafta sonunda köyünde çayırda tırpan vururken, tarlada mısır biçerken gördüğümüz Başkan Zorluoğlu hem Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine yüklediği misyonu yerine getirdi hem de şehrin acil ihtiyaçlarına odaklandı.

Acil ihtiyaçların başında trafik problemi vardı

Bu kangren yarayı iyileştirmek ve çözümü için Ulaşım AŞ’yi kurdu, paydaşlar Şoförler Odası’yla birlikte diğer STK’larla sürekli toplantılar düzenledi, görüşmeler yaptı, minibüslerin yenilenmesine karar verdi.

Yavaş yavaş da Trabzon halkının layık olduğu o minibüslere geçiliyor

Şehrin belli merkezlerinde yeni taksi durakları oluşturdu, tamamlandığında 80 milyon liraya mal olacak son derece modern otogarın da inşaatına başladı.

Kentler için özellikle üst yapıda yapılan hizmetler büyük ilgi çekerler ama yaşamı kolaylaştıran alt yapıya yapılan yatırımlardır.

Sayın Başkan Zorluıoğlu ikisine de el attı.

Trabzon’u şantiyeye dönüştürdü.

Her sokak ve caddede çalışma var

Ganita-Faroz Sahil Düzenleme Proje ihalesi yapıldı.

Millet Bahçesi bir ay içinde Trabzonluların hizmetine giriyor.

Çocuk Trafik Eğitim Pisti hayata geçiyor

12 milyon liraya mal olacak Planetaryum ve Bilim Merkezi Projesi için Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ile protokol imzalandı.

Uzungöl’ün Çevre Rehabilitasyon Projesi’nin birinci etabı tamamlandı. İkinci etap çalışmaları bitmek üzere.

Sümela Manastırı’nın onarımı tamamlandı teleferik projesinde sona gelindi.

Barma Yaylası doğa müzesine dönüştürülüyor. 

Yalıncak ve Ayasofya’da halk plajı yapılıyor,

Beşirli ve Kalkınma Mahallelerindeki yolları yeniden asfaltlıyor. Erdoğdu, Bahçecik, Yeşiltepe her mahallede asfalt ve betonlama çalışmaları sürüyor.
Trabzon’un gelecek 50 yılına yetecek Su Projesi yenileniyor

Atatürk Alanı üçüncü etap çalışmalarına da başlandı. 403 araçlık otopark ve katlı teras yap-işlet-devret modeliyle ihale edildi.
Şehrin trafik ve ulaşım sorununu ortadan kaldıracak Ulaşım Master Planı ihale süreci tamamlandı.

Çömlekçi projesi şehrin yüz akı olacak.

Bir taraftan Meydan’ın dönüşümünü sağladı, güzelleştirdi, tarihi ortaya çıkardı, diğer taraftan da tam 560 kilometrelik su isale hattını yenilemeye başladı.

Burada zaman zaman bazı homurdanmalar olsa da sabredeceğiz, müteahhit firmanın çalışmalarına kolaylık sağlayacağız ve geleceğimiz olan yeni su isale hattının hizmete girmesine katkı vereceğiz.

Bu isale hattının yanında 160 kilometrelik de kanalizasyon hattının yapımına başlandığını da belirtelim.

Kente küçük dokunuşlarını yapan, Pazarkapı’daki Cami ve etrafını dönüştürmeye başlayan, Kadınlar Pazarı’nda zeminden çıkan, Balıkhaneyi bitirmek üzere olan, Gülcemal’de dolgu çalışmalarına devam eden ve millet bahçesinin açılışına doğru giden Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Trabzon kentinin tarihinde önemli bir yeri olan Ganita’ya da neşteri vurmak üzere.

Bir taraftan tabanla yürüyen, halkın taleplerine ve muhtarların beklentilerine yetişmeye çalışan Murat Zorluoğlu mega projeler konusunda da Ankara’dan da hizmet koparmaya çalışıyor.

Kanuni Bulvarı bittiğinde Demiryoluna başlandığında, şehrin trafiğini rahatlatacak dalçıklar yapıldığında Trabzon Türkiye’nin en yaşanabilir kenti olacaktır.

İşte o zaman Trabzon göç vermeyecek.

Ankara, İstanbul ve İzmir’de sıkılanlar doğdukları toprağa geri dönecekler.

Uzun lafın kısası görevde henüz iki yılını tamamlayamayan Başkan Murat Zorluoğlu, Trabzon’u kucakladı vesselam.