Öyle anlar olur ki, insan ne yapaçağını bilemez. Bu nedenledir ki ulu atalarımız “hesap bilmeyen kasap ne satır bırakır ne masat” deyivermişler. Çevremizde bu atalar sözünü doğrulayacak pek çok olaylar cereyan etmektedir. Uzun yıllar önce Trabzon’un en popüler sokağı Uzunsokak geçmişte trafiğe kapatılarak bir reform yapılmıştı. Çok geçmemişti ki, bu kez uzun sokak baştan sona granit güzel taşlar ile döşenmiş ve şehre Avrupai modern bir görünüm kazandırılmıştı.

Yediden yetmişe tüm Trabzon halkı bu yeni düzenlemeyi takdir ve beğeni ile karşılamıştı. Epey zaman geçmiş olması nedeniyle bazı taşlarda çok az da olsa kırılanlar olmuş, bu doğal bir durumdur. Bir kaç gün içerisinde çok cüzi bir harcama ile bu eksikler tamamlanabilirdi. Ama öyle olmadı. Doğal gaz, alt yapı değişimi ve internet düzenlenmesi gibi pek çok sorunun halledileceği söylenmiş ve bir yıldan fazladır hele de bu değişimin bitirilememsi şehir halkını canından bezdirmiştir.

Telefon, internet ve doğalgaz çalışmalarının yapılmış olması olumlu bir girişimdi. Güzel de oldu. Geçici olarak yapılmış dolmuş durakları bir yere toplanmış ve özellikle mesai saatleri başlangıç ve bitiminde trafik tamamen felç oluyor. Bu zaman kaybı kadar aynı zamanda ekonomik bir kayıptır da. Bunun yegane nedeni yol çalışmalarının bir türlü bitirilememiş olmasıdır.

Şehrin Maraş çaddesinin toprak kaplı olması güneşli havalarda toz bulutu oluşmasına neden olurken, aynı zamanda trafiğe açık alanlarda araçların hizmet vermesi zorlaşmaktadır. Amaç akıcı bir trafiği sağlayarak rahatlatmaktı. Ama mesele tam tersi hal almıştır. “Yani dimyata pirinçe giderken bulgurdan olma” durumuyla başbaşa kalınmıştır.

Uzun sokağa granit taşları atılarak beton döküp, üzerini beton taşlar ile kapatmak neyin nesi idi? Onca zaman geçmesine ragmen inşaat alanın önemli bir kısmı neden eksik durmaktadır? Trafiğin yoğun olduğu özellikle sabah ve akşam mesailerinde yetkililer bu durumu görmüyorlar mı? Görüyor da tecül-I arif mi yapıyorlar?

Ayrıca sokaklara park etme kültürü bayağı ilgi görmüş hemen hemen tüm yol kenarları park alanı haline getirilmiş. Boş bulunan her alan düzlenip otogar yapılmış durumda. Yağmurlu havalarda şehir içi yolları ile bizim köydeki orman yolu arasında fark yok. Bir an önce bozulan yolların inşaatları tamamlanmalı. Yağmurlu havalarda caddeler yürünemez hale gelmektedir. Bu yaştan sonra yağmurlu havalarda caddelerde yürüyebilmek için cambazlık kurslarına başlayalım?