Türkiye ulaştırma ağında Karayollarından, Havayollarına, Deniz ve Demiryollarına kadar büyük bir ivme kazandı.

Sevgili Okurlar, Ülkemizin Kara-Deniz-Hava-Demiryolu taşımacılığı Mustafa Kemal Atatürk’ün de muasır medeniyetler seviyesine ulaşma noktasında temel hedeflerinden biri oldu.

Ulaştırmada Cumhuriyet tarihi boyunca bölgemiz Başbakan, Bakan ve Vekillerinin, Bürokratlarının payı mihenk taşıdır.

Türkiye nereden nereye geldi.

Nüfus arttı, ekonomik imkanlar arttı ihtiyaç arttı.

İç ulaşımın yanı sıra uluslararası ulaşımda da Türkiye gelecekte önüne çıkabilecek açıkları kapattı.

Biz inmedik ama İstanbul havalimanına inenler muhteşemliğini anlata anlata bitiremiyorlar.

Zaten bu havalimanı Frankfurt havalimanının pabucunu dama attı!

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu önceki gün Trabzon’a geldi, temaslarda bulundu, önümüzdeki yılların çerçevesini çizdiler.

Karaismailoğlu, Zigana Tüneli başta olmak üzere Trabzon’da yapımı projeler hakkında bilgi verdi. Bakan Karaismailoğlu, ”Çok önemli bir ışık görme töreni yaptık.  Ayrıca Trabzon genelinde devam eden projelerimizle ilgili çok ciddi derecede toplantılar görüşmeler yapıyoruz.

Mevcut devem eden projeler hakkında da bilgiler alıyoruz.

İşlerin ilerleme kısımlarıyla ilgili de önemli görüşmeler yapıyoruz.

Kanuni Bulvarı olsun, Güney çevre yolu olsun diğer devam eden çok önemli 20 tane proje var Trabzon genelinde. Amacımız bir an önce bunların bitirilmesi ve hayata kazandırılması” dedi.

Trabzon Havalimanı ile ilgili soruya, “Trabzon Havalimanı çalışıyor şu an havalimanı full kapasitede çalışıyor. Yeni yatırımlar kapasitesinin artırılmasıyla ilgili de planlamalarımız devam ediyor” şeklinde cevap verdi.

Ve Demiryolu, Trabzon için Demiryolu da hiçbir zaman gündemden kalkmayacak, Karaismailoğlu katıldığı canlı yayında da buna vurguda bulundu.

Vaktiyle Karayolllarında çağ atlatan yatırımlarla ilgili, ‘Dağları delen adamlar’ diye manşet atmıştık.

Zigana Tüneli’nde ışık görüldü, tünel projesini Taka Gazetesi 15 yıl evvel ‘Asrın Projesi’ diye duyurmuştu. Bu süreçte Ovit Tüneli de ulaşıma açılmıştır.

Bakan Karaismailoğlu, geçen hafta Habertürk canlı yayınına bağlandı, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun iddialarına olgunlukla karşılık verdi.

Bu rastlanılan bir durum değildi, kamuoyunun doğruları bilmeye hakkı var.

AK Parti, projelerin ve yapılan hizmetlerin tanıtılamaması noktasında bunların savunulması adına eleştiriliyordu, Karaismailoğlu’nun bu çıkışı takdir aldı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da İstanbul’daki bürokratlarını siyasete ve Bürokrasiye taşıdı ve onlarda Türkiye’yi inşa ettiler.

Karadeniz Sahil Yolu ve İzmir çevre yolu başarıları Bölge Müdürü iken Abdulkadir Uraloğlu’nu öne çıkarmıştı.

Şimdi  Genel Müdür olarak Türkiye’nin dört bir yanında imzası var. Liyakatli ve dürüst, çalışkan. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.

Türkiye’nin önünde önemli projeler var, Kanal İstanbul GİBİ.

Türkiye’nin dört bir tarafı ulaşım ağının tüm unsurları ile Batı’dan Doğu’ya, Kuzey’den Güney’e modern şekilde bu güzergahlar ahtapot gibi birbirlerine bağlandı ve ülkemizin ekonomisine can suyu oldu.

AK Parti ihale bedeli büyük MEGA projeleri birkaçı hariç tamamladı.

Trabzon’a Demiryolu ve Güney Çevreyu da zaman içinde gelecektir.

2023 seçimlerine kadar ki dönem çok önemli.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’da ay sonunda gelecek.

Trabzon’a her gelişinde bir müjdesi vardır.

Müjdelerinin proje aşaması ve tamamlanması uzun sürsede sadece 2023 vizyonunu konuşmuyoruz, Türkiye ve Trabzon 2050’yi de planlamaya başlamalı.