Trabzonspor yönetimi elini çabuk tutup bir orta saha daha, bir santrafor, bir de sağ kenar almaz, gider İstanbul’da Beşiktaş’a yenilir dönerse yine kongre, kongre bağrışmalarını duyar.

Trabzonspor 7 maç galip geldi.

TFF’den alacağı para 21 milyon TL.

Yayıncı kuruluştan aldığı para yine 20 milyon TL’ye yakın.

Borsadan gelen para 110 milyon TL civarında.

Diğer gelirler var.

Borcumuz var ama kasada para da var. Oyuncu tranferleri oyalanır veya onun değil bunun adamını alalım diye bekleniyorsa Trabzonspor’a da yazık olur.

Abdullah Avcı çok güzel bir yol ve oyun tutturdu.

Onun için yapacağınız en güzel transfer öncelikle  Visca transferidir.

Bir de orta sahaya Abduladir Ömür’ün yerine oyuncu. Marlon’da da sıkıntı var, orayı da güçlendirirsek  Beşiktaş önüne kazanmak için çıkabiliriz.

Berat Özdemir destekli orta saha bize Beşiktaş önünde yetmez.

Nkoudu, Larin, Mensah, Atiba, Souza çok formda.

BAKMAK VAR, GÖRMEK VAR

Haftalardır takip ettiğim bir oyuncu Denizlisporlu Sagal. Nereden buluyorsa bomba gibi şutlar çıkarıyor, füze de diyebilirsiniz! Galatasaray’a 6-1 mağlup oldukları maçtan sonra Arsin’den, Köyden Nihat Şanlı aradı, Trabzonspor yönetimine çağrı yaptı: ‘Denizilspor sıkıntılı. Ekonomik sıkıntıları var. Sagal’ın sözleşmesi devam etse de alınabilir. Çok ama çok yararlı olur. Makine gibi bir oyuncu, orta sahayı Berat ile birlikte toparlarlar’ mesajını verdi. Evet bakmak var görmek var. Nihat Şanlı da bizim gördüğümüzü görmüş.

ÖMER ALİ MAHKEMEYE VERİLMELİ

Konyaspor maçından sonra İdmanocaklı Sanlı hem aradı hem de yazmaya başladı. Konyasporlu Ömer Ali’ye yüklendi. Abdülkadir’i izlemenin zevk olduğunu söyleyerek, ‘Yine bu zevkten mahrum kaldık’ dedi.

Şöyle devam etti:

‘Bu oyuncu mahkemeye verilmeli. Adam cezalı duruma bile düşmezken, Abdülkadir sezonu kapatıyor. Belki milli takımın yıldızı olacak oyuncu yok. İyileşince de ne olacağı belli değil. Bu tip kırık veya anormal sakatlıklara sebebiyet veren oyuncularda ceza olarak sezonu kapatmalı. Yazıktır günahtır. Bu çocukların ekmek parası. Kulübe yazık, paraya yazık, en önemli sporcu sağlığına yazık. 3 sezondur sakatlıkları yaşıyor. Burda adalet var mı? Adaletin olmadığı yerde yeni düzenlenme yapılmadı. Kasten adam sakatlama nerdeyse. Böyle bir cezai kural olsun bakalım, kimse böyle hayasız şekilde topa girer mi, futbolcu sağlığı korunmuş olur, pozisyon zenginliği artar. Lütfen bunu gündeme getirmeye çalışalım. Herkesin faydasına böyle bir karar alınabilir olması. Göz zevkimiz bile Abdüş’ü arayacak, çok üzgünüm. Değerli eski sporcu arkadaşlar köşe yazarlarımız, bu konuyu akıl ve vicdan süzgecinizden geçiriniz ve konu hakkında yorum yapınız. Sadece bizim için değil, hiç bir sporcunun spor aktivitesi bu şekilde sonuçlanması yazıktır,  günahtır. Milli servet bu gençler. Yusuf abicim çok üzgün ve kızgımım.. Abdülkadir Ömür bir rol model. Bizi bizden çalıyorlar, belki de çaldırıyorlar.. Belki de bir tetikçi veya tetikçileri karşı karşıyayız. Buna tesadüf veya kader diyip baş çeviremeyiz. Çocuğu her maç hırpalıyorlar. 3 sezondur top oynayamıyor. Gelen vurdu giden vurdu. Öz evladımıza sahip çıkamayacak mıyız? Bunlar ülkenin milli servetleri.’

OSB, EFGAN VE MİSAFİRLERİ

Aziz, İbrahim ve Efgan Sayitoğlu çok yakın üç dosttur. Aziz Bahadır ile İbrahim İskender’i pandemi bile durduramadı. Sürekli olarak ziyaret yaptılar. Aziz, pandemi korkularını İbrahim’in iknası ile yendi. Ve yakın arkadaşları Ali Haydar Gedikli’yi de alarak Arsin’e, OSB’ye Efgan Sayitoğlu’na ziyaete gittiler. Hava sıcaklığı sıfırın altında. Kar hafif atıyordu. Efgan, Savaş Ay’ın programlarındaki gibi bidonun içinde ateşi yaktı o ateşin başında  arkadaşları ile birlikte sohbet etti bu resmi verdi. Güzel insanlar grubu ağırdan toplanıyor. Görüntü de Pandemi sürecinde kilo almamışlar. Aziz başta olmak üzere hepsi de fit gözüktü.

EVİ BİLE BORDO-MAVİ

Evinin Led aydınlatmasını bile bordo-mavi yapan Hasan Kandaz bugünlerde hareketli. Çünkü divan seçimi ile ilgili kulisler yoğunlaştı. ASKF’nin mevcut Başkanı Cahit Erdem ve eski Başkanı Mustafa Erdem ile biraraya geldi ve divan için nasıl tercihler yapacakları yönünde fikir alış verişinde bulundular. Bakalım Mart ayında yapılacak olan seçim tek liste mi olacak yoksa iddia edildiği gibi Erdal Atalay karşı bir liste çıkaracak mı?

BAKAN’DAN TAM DESTEK

Kamil Büyükdağ, Trabzon’da boks sporuna önemli katkılar yapıyor. Oğlu ve arkadaşları içinTrabzon Bayburt Gençik ve Spor Kulübü’nü kurdu. Bu kulüpte spor yapan Emir Büyükdağ Türkiye Şampiyonu oldu. Avrupa’da ses getirdi. Şimdi hem Üniversite okuyor hem de Türkiye Olimpiyat Merkezi’nde çalışmalarını sürdürüyor. Bunları yaparken Bakan Muharrem Kasapoğlu her zaman onu ve başkanı olan babası Kamil Büyükdağ’ı destekledi. Büyükdağ’da Trabzon’a gelen Bakan Kasapoğlu’nun minik sporcuları ile birlikte ziyaret etti ve Pelitli Gençlik Merkezi’ndeki çalışmaları ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Bir de boks eldiveni takdim etti. Kasapoğlu, minik sporulara ‘gelecekte sizlerden de derece bekliyorum’ dedi.

YUSUF KUVVET ANISINA

Rahmetli olan eski Trabzonspor ara dönem Başkanı Avukat Yusuf  Kuvvet anısına. Soğuksu 1982 yılı Soldan sağa. Av.Nihat Kaynar, Necmettin Mert, Dr. Fethi Kocabaş. Av.Yusuf  Kuvvet, SHP İl Başkanı Durukal Çulha, Ayaktakiler Sami Kandaz, Lütfü Yardımoğlu, Temel Kandaz, Av.Orhan Çobanoğlu, Gürol Ustaömeroğlu’nun dayısı Lütfi bey hariç hepsi rahmetli oldu.

DENİZLİ PAMUKKALE 1984

Ayaktakiler ve arkadakiler soldan sağa: Uğur Yılmaz, Tolgay Kerimoğlu, Yusuf Ziya Öktem, misket Erol(Erol Arz) Levent Beyazoğlu(Levo) Turgay Beşyıldız, Vedat, Ezel Kof, Bayram Altun, İlhan Kuşcu, Mehmet Köroğlu, Temel Güney, Osman Kastan, Şener. Oturanlar ön sıradakiler soldan sağa: Turan,  rahmetli Yaşar Yıldırım, K.Hamdi(Hamdi Aslan)-Şaban, Tayfur, malzemeci Halis, Ömer Erdem, Lemi Çelik, Ahmet Çelikhan, Yusuf Turgut. En arkada yüzü dönük üstten çıplak göbekli Hacı Kakışım. 6 takımın finalde karşılaştığı Aydın’daki Türkiye A Genç Takımlar Şampiyonası finallerinden dönerken Pamukkale. Bursaspor şampiyon olmuştu. Diğer 4 takım Trabzonspor, İstanbul Feriköy, Trabzon İdmanocağı ve Konyaspor’du.