Başkan Ekim, Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Özdemir ve Basın ve Halkla ilişkiler Müdürü Recep Şen TAKA Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Turgut’u ziyaret ettiler.

‘AKÇAABAT’TA HİZMET BAYRAĞINI DAHA YÜKSEĞE ÇIKARACAĞIZ’

Göreve geldiği günden bugüne güzel ve etkili çalışmalar yapan, Akçaabat’ın çehresini değiştiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim görev süresi boyunca yaptığı çalışmaları A’dan Z’ye gazetemize anlattı. Ekim bir taraftan halkın sosyal yaşam alanlarına yatırım yaparken bir yandan da Akçaabatın turizm özelliğini ön plana çıkarıyor:

TURİZME ÖNEM VERİYORUZ

TAKA: Akçaabat’ın menfaatlerini her zaman ön planda tutan bir başkansınız. Beklentilere gün gün cevap veriyorsunuz. Göreve geldiğiniz günden bugüne kadar ki süreç için bir Akçaabat özeti alabilirmiyiz?

OSMAN NURİ EKİM: Aldığımız bayrağı daha ileriye doğru götürmeye gayret gösteriyoruz. Yaptığımız işlerle birlikte Akçaabat’ın biraz daha çehresine dokunmak hedefindeyiz. Ortamahalle süreci zaten geçmiş dönemde bir aşamaya gelmişti bizde oradaki bayrağı biraz daha yükseltmek için cepheleri ve oradaki kilisenin restorasyonunu tamamladık. Orayı turizme kazandırmak istiyoruz. Ortamahallenin kalkınması için büyük bir etken olacak diye düşünüyoruz.

ORTA MAHALLE VİZYONDUR

TAKA: Sayın Başkanım Ortamahalle’de ikinci etaba geçildi sanırım?

OSMAN NURİ EKİM: Kültür ve Turizm Bakanlığı ile 2. etabın da altyapılarını hazırlayıp 2. etap için de Ortamahallenin çehresini güncellemeye gayret gösteriyoruz. Tarihi dokuyu geleceğe taşımak için onu koruyarak düzenlemeler yapmaya devam ediyoruz. Şehrin içerisindeki çalışmalarımız var. İstiklal Caddesi, Milli Egemenlik Caddesi, Orta Caddenin cephelerini düzeltiyoruz. O caddeleri de trafiğe kapatacağız. Onunla ilgili de esnafla istişare halindeyiz. Konuşuyoruz. Oradaki aydınlatmaları da düzenleyeceğiz. Nitelikli ve ticarete etki eden bir cadde oluşturmak istiyoruz.

İLÇEYE YENİ MEYDAN

TAKA: Akçaabat yeni bir meydana daha kavuşacak, ayrıntıları alabilirmiyiz?

OSMAN NURİ EKİM: Ak Camii Meydanı bu ay sonu itibarıyla yenileyeceğiz. Ak Camii Meydanı İçişleri Bakanımızın desteği sağ olsun onunla beraber o meydanın düzenlemesini oluşturuyoruz. Spor tesislerimiz var. Yüzme havuzu, gençlik merkezi, kapalı spor salonu, bunlarla ilgili de düzenlemelerimiz var. Piknik alanını da revize edeceğiz. Piknik alanını denize doğru taşıyacağız. O alanın olduğu yerde bir kapalı spor salonu, doğuya doğru bir yüzme havuzu ve bir gençlik merkezi var o güzergâh boyunca boyunca olacak. Belki bir futbol sahası da oraya yerleştireceğiz. Ön kısmında aşağı yukarı 100 dönümlük bir arazi daha var. Piknik alanının oraya o çardakları taşıyacağız denizle biraz daha yakınlık kuracağız.

YENİ BİR SOSYAL DESTİNASYON

TAKA:  Yaylacık ve Söğütlü sahiline doğru ilçe yeni bir destinasyona kavuşuyor?

OSMAN NURİ EKİM: Hat boyunca da bir yürüyüş yolu ve bisiklet yolu, Yaylacık Mustafa Cumhur Parkı’nın hemen altından şu an orada çalışıyoruz. Hem Galanima Deresi hem Kireçhane Deresi üzerinde de köprü projelerimiz var. Büyükşehir ile birlikte. Onları da yapabilirsek alt bir gerdanlık oluşturmaya çalışıyoruz.

TURİZME AĞIRLIK VERDİK

OSMAN NURİ EKİM: Özellikle turizm konusunda belli başlı çalışmalarımız var. Uçarsu Bölgesi, Kayabaşı, Hıdırnebi ve Sivriburun bölgesi buralarda da turizme yönelik yatırımları devam ettiriyoruz. Yine şehrin içerisindeki TEKEL binasının dönüşümü bunun da yatırımcı bulabilirsek turizme katkı sağlaması için dönüştürme niyetindeyiz.

SAYIN ÜSTÜNSALİH’E TEŞEKKÜRLER

TAKA: Vakıfbank ilçede eğitim ve kültüre ciddi katkı sağladı?

OSMAN NURİ EKİM: Şehrin içerisinde bir müze yapma hedefimiz vardı seçildiğimizde. Sağ olsun ilçenin evladı VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih’in desteği oldu bize. Biz hem merkez ilköğretimi oradan kaldırıp arkaya götüreceğiz hem de tarihi binayı da müzeye çevirmiş olacağız. Bunun da finansman noktası içerisinde şimdi proje ve yapımıyla ilgili ihale süreçleri kaldı onu da bu ay gerçekleştirmek istiyoruz. Ayrıca Akçakale Kalesinin restorasyonu ile ilgili alttan alttan yavaş, yavaş ilerliyoruz. Şehrin özellikle kamu yatırımları konusunda doğalgaz ve güneyden geçecek yolun projelendirilmesi gibi hususlarda da gerekli takiplerimizi yapıyoruz. Bu yıl içerisinde Pulathane Bulvarının üst yoluyla hemen Ortamahallesi arasındaki kısmın asfaltlanması yapılacak. Bu sayede o bölgede nefes almış olacak. Kavşaklar ile ilgili de hem takip hem de proje çalışmalarımız devam ediyor. Ulaştırma Bakanımız ile birlikte bitirmeye gayret gösteriyoruz.”

AKÇAABAT İÇİN BİR KAZANIM

TAKA: Trabzon Üniversitesi’nin Akyazı’ya taşınması gündemde. Batıya doğru büyümesini isteyen Akçaabatlılar var. Son durum nedir. Bu konuyla ilgili neler söylersiniz?

OSMAN NURİ EKİM: Trabzon Üniversitesiyle ilgili kanun belli. Akçaabat’ta kurulacaktır diye bir ifade var. Trabzon Üniversitesinin, Akçaabat’taki yerleşkesiningenişlemesini tabi ki de ben şehrin içerisinde farklı bir noktada olmasını arzu ediyorum. Bir belediye başkanı olarak imarını düzeltiyoruz. Üniversite de bunlardan bir tanesi etken bir rol oynar bu gibi durumlarda. Bunun için de tespit ettiğimiz yerler var. Bunun olması için de elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu konuda üniversitenin ne yaptığı konusunda bir bilgim yok. Takip ettiğim kadarıyla mevcut yerleşkenin dışındaki yerlerle ilgili bir süreç var. Mecliste Büyükşehir Belediye Başkanımız bu konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Akyazı’nın üstünde eski İpekyolu Üniversitesi’ne tahsis edilen bir alandan bahsetti. O alanın 90 dönümlük kısmının Trabzon Üniversitesi’ne tahsis olduğunu söyledi.

MESLEK YÜKSEK OKULLARI OLSUN

TAKA: Akyazı Trabzon Üniversitesini rahatlatabilir. Bir kampüs Akyazı, bir kampüs Söğütlü bir kampüs te Akçaabatın batısı olursa daha yararlı olabilir mi?

OSMAN NURİ EKİM: Olabilir, başka ilçelerde de yerleşkesi olabilir ama tabi ki de yüksekokul seviyesinde olması gerekir. Doğru olan da budur. Ana fakültelerin Akçaabat’ın dışına çıkması doğru değildir. Bir belediye başkanı olarak baktığımda Trabzon Üniversitesi, Akçaabat için bir kazanımdır. Bunun için de gayret göstereceğiz. Yerleşkelerini daha geniş alanlarda ama Akçaabat içerisinde büyütmek için destek olacağız.

SALİH BIYIK